HIRDETÉS

Lerombolták a sepsiszentgyörgyi jéginstalláció egy részét

Bíró Blanka 2017. január 11., 11:45 utolsó módosítás: 2017. január 11., 14:24

Ledöntötték kedden este a sepsiszentgyörgyi jégsárkányszobor előtti 2017-es évszámból a két utolsót. A helyi rendőrség vizsgálja az ügyet, végignézik a térfigyelő kamerák felvételeit, a feltételezések szerint rongálás áldozata lett a jégszám.

Barta Mónika, a jégszoborállítást kezdeményező városimázs-iroda vezetője portálunknak elmondta, a két megmaradt számot elszállítatják, mert annak így már nincs értelme, de a jégsárkány marad a főtéren „ameddig bírja”. „Első pillanattól borítékolható volt, hogy a jégből készült múlandó alkotás előbb-utóbb összetörik. De a sepsiszentgyörgyiek nagyon megszerették, és sokáig vigyáztak rá. Most viszont valaki mégis összetörte” – mondta Barta Mónika. Hozzátette, amint lezárul a rendőrségi kivizsgálás, nyilvánosságra hozzák annak eredményét.

A több mint két méter magas jégsárkányt és a négy darab másfél méteres jégtömbből kifaragott 2017-es évszámot december 29-én állították fel Sepsiszentgyörgy főterén. Az alkotást Iulian Tănase, az IceArt Romania jégszobrásza készítette, az önkormányzat 13 ezer lejt költött a szoborra, ami a sepsiszentgyörgyiek kedvence lett, rengeteg fotó készült róla, még vita is kialakult a közösségi hálón, hogy szebb-e, mint Süsü, a másik sárkányszobor.

FRISSÍTÉS – Diákok döntötték le a számokat

A felvételek alapján kiderült, diákok döntötték le az évszámokat kedden délután. Mint megtudtuk, egyeztetnek a szobrásszal, hogy visszaállítsák a ledöntött részeket, az alkotó pedig nyitott az együttműködésre, keresik a megoldást. S ha mégsem jön össze, csak akkor viszik el a megmaradt két számot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
11 HOZZÁSZÓLÁS