Fejlesztési tervek Gyergyószéken

Fejlesztési tervek Gyergyószéken

A felújított borszéki iskola

Fotó: Gergely Imre

Van, ahol már elfogadták a helyi költségvetést, és már konkrétan tudni lehet, hogy milyen beruházásokat terveznek ebben az évben, máshol még nem szavaztak ezekről, de az már látható, hogy Gyergyószék településein 2024-ben is komoly megvalósítások körvonalazódnak.

Gergely Imre

2024. február 10., 21:002024. február 10., 21:00

Borszéken folytatódnak az integrált városfejlesztési projekt munkálatai. Ennek a részeként újult meg a Zimmethausen Szakközépiskola épülete, szociális lakások épülnek, köztereket és utakat újítanak fel, és folyamatban van a régi kultúrotthon modernizálása is. Amint a fürdőváros önkormányzatának közleményéből kiderül, ezek a beruházások év végére zárulnak le, és őszig befejezik négy kilométernyi útfelület, valamint 22 ezer négyzetméter közterület felújítását is, ami ugyancsak ennek az átfogó projektnek a része.

Emellett 4,78 millió lejből szelektív hulladékgyűjtő és komposztáló állomást hoznak létre, 8,91 millió lejből pedig szolgálati lakásokat építenek. Ez utóbbi esetében már tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok. Járdákat is építenek idén, és a Kossuth-forrás felújítása is elkezdődik. Állami finanszírozásból

tavasszal elkezdődhet a borszéki sportbázis felújítása.

A 18 millió lejes beruházást az Országos Befektetési Alap (CNI) végzi, ahogy a tanuszoda építését is, utóbbinak a közbeszerzési eljárása már zajlik. Az Anghel Saligny-program során megvalósítandó vízvezeték- és csatornarendszer bővítésének előkészítését már megkezdték, és szintén az előkészítési szakaszban van a Reménység szórakoztatópark létrehozása.

Gyergyóújfalu: a legfontosabb a gázhálózat kiépítése

Gyergyóújfaluban csütörtökön kerül a helyi képviselő-testület ülésének napirendjére az idei költségvetés-tervezet, tehát a beruházások listája még változhat – mutatott rá megkeresésünkre Egyed József polgármester. Néhányat azonban kiemelt a tervezettek közül.

A legfontosabb a gázhálózat kiépítése. Két közbeszerzés van folyamatban – a szolgáltató kiválasztása is így történik –, amint ezek lezárulnak, 32 kilométernyi vezetékből építik ki a hálózatot és

2200 háztartásba juttatják el a szolgáltatást.

Az Anghel Saligny-program révén 5 millió lejből 2 kilométernyi utcát aszfaltoznak le – amint azzal elkészülnek, a község összes utcáján aszfalton lehet majd közlekedni.

Zajlik a tornaterem felújítása és idén elkezdődik a gyergyóújfalvi napközi teljes felújítása is. Befejeződik ugyanakkor az egymillió euró értékű mezeiút-modernizálási beruházás idén, továbbá készülnek újrafödni az iskola épületét. Fontos még, hogy tekerőpatakon a tűzoltószertár átépítése is megtörténik, új illemhelyekkel, raktárral, gyűlésteremmel bővül az épület.

Nagyberuházás Gyergyóalfaluban

Gyergyóalfaluban idén indul egy nagyberuházás, PNDL-programos finanszírozással. A 47 millió lejes fejlesztés során Borzont végétől a Bükkfő irányában készül vízvezeték- és csatornahálózat, de egy vízbefogó és tároló is épül – mondta el lapunknak Gáll Szabolcs polgármester. A munkálat részeként az 1990-es években lefektetett betonvezetékeket is kicserélik. Folytatódik a villamossági hálózat kiépítése a Bucsin-tető irányába, és idénre tervezik az orvosi rendelő, illetve a ravatalozó felújítását is.

Szeptemberben indulhat a gázszolgáltatás

Gyergyóremetén még egy hónapra való munkálat van hátra ahhoz, hogy teljessé váljon a gázhálózat, és amint meglesznek a gázszolgáltató engedélyei, következhetnek a szerződéskötések a fogyasztókkal. Szeptembertől teljes gőzzel indulhat a szolgáltatás – ismertette Laczkó Albert Elemér polgármester.

Szintén a közeljövőben kell lezáruljon egy másik közszolgáltatást, az ivóvízellátást érintő fejlesztés, amely során a víztisztító állomást modernizálják. Indulhat a középületek és a tömbházak hőszigetelését célzó projekt is, ám amint a polgármester megjegyezte, ez a lakókon is múlik, illetve azon, hogy vállalják-e a maguk önrészének biztosítását.

Öt utca aszfaltozására kaptak finanszírozást az Anghel Saligny-programban, ennek az előkészületei is folyamatban vannak.

Az uszoda építésével elkészültek, amint a gázszolgáltatás elindul, megnyitják.

Kevésbé látványos, de nagyon lényeges lépés lesz a földterületek tulajdonrendezésében, hogy 2024-ben 1200 hektárnyi külterület parcellázását szeretnék elvégezni és a tulajdonviszonyokat rendezni.

Hőszigetelik az összes gyergyóditrói tömbházat

2023-ban már komoly haladást értek el az Anghel Saligny-programban jóváhagyott finanszírozással megvalósuló útmodernizálások, aszfaltozások tekintetében. Ez folytatódik idén is. Ebben az évben kerülhet sor a tömbházak hőszigetelésére, amely révén mind a tíz gyergyóditrói tömbház megújul – mutatott rá Puskás Elemér, a község polgármestere.

Hamarosan költözik a polgármesteri hivatal, azaz ideiglenes helyszínen folytatja tevékenységét, hiszen elkezdődik a községháza felújítása. Ebben az évben kezdődhetnek el a bölcsődének és óvodának helyet adó új épületegyüttes építési munkálatai – a közbeszerzés már lezárult.

Emellett tervezés alatt van Ditróban egy katasztrófavédelmi központ felépítésére, míg Orotván ivóvíztartály telepítése és a hálózatbővítés van előkészületben.

Tanévkezdésre teljesen felújítják a gyergyócsomafalvi iskolát

Idén szeptember 15-én már az addig teljesen megújuló épületben kezdhetik a tanévet a gyergyócsomafalvi óvodások és a napközis csoportokba járó gyerekek. A munkálatokat addig befejezik és megvásárolják a szükséges új berendezéseket is – ismertette Márton László Szilárd polgármester. Folytatódik a 63-as községi út modernizálása az Anghel Saligny-program finanszírozásával, és közbeszerzés zajlik a 61-es út modernizálására is.

Egy nemrégiben benyújtott pályázatuknak köszönhetően újabb utcák és mezei utak korszerűsítésére is lehetőség nyílt ebben az évben. Az 5–8. osztályos iskola hőszigetelésére vonatkozóan zajlanak az előkészületek, de a főút melletti elemi osztályos iskola teljes körű felújítása is esedékes a CNI beruházásaként. Hulladékudvar létesítését is tervezik, továbbá fontos lenne, hogy idén elkészüljenek a jégpálya korszerűsítéséhez szükséges tanulmányok. Szabadtéri műjégpályáról van szó, de a kiszolgálóépületek és a lelátó is megújul.

Gyergyószárhegy: útfelújítás és hőszigetelések

Az Anghel Saligny-programban kapott 6,5 millió lejes finanszírozással és Gyergyószárhegy község 1,5 milliós önrészével 4,5 kilométer hosszan felújítják a Güdücre vezető utat az országúttól a falu végéig – közölte Danguly Ervin polgármester. Kivitelezés alatt van ugyanakkor az orvosi rendelő és a felszegi iskola hőszigetelése, és most adták ki a munkálatok kezdésére vonatkozó utasítást a közvilágítás korszerűsítésére. Az 1,1 millió lejes fejlesztés során

Szárhegyen és Güdücön az összes köztéri lámpaoszlopon LED-égősre cserélik a jelenlegi lámpatesteket.

A napokban adták ár az Electrica szolgáltatónak az újonnan épült falurész villanyhálózatát.

Fontos, hogy újrakezdődik a községhez tartozó területek parcellázási tervének az elkészítése, a korábbi ugyanis nem volt megfelelő, és ennek a problémának a megoldását egy új törtvény, illetve az ezzel kapcsolatos kiadások finanszírozására megpályázott 160 ezer lej most lehetővé teszi. Ez azonban nem zárul le ebben az évben, többéves folyamatról van szó.

Megtörténik az új általános rendezési terv elkészítése és digitalizálása is a községben, de emellett folytatják az utak telekkönyvezését, az útnyilvántartás elkészítését, az utcák hivatalos elnevezését és az ezt jelző táblák kihelyezését. Ennek az év végéig meg kell történnie. Járdák is épülnek, az alfalvi út mentén, de a községet átszelő országút mellett is.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. február 10., szombat

A humor és az ötletesség döntött a kézdivásárhelyi Legfarsangon

A humor és a saját ötletek jelentették a döntő tényezőt a kézdivásárhelyi középiskolák farsangi előadásainak seregszemléjén, a Legfarsangon, amelyet péntek délután tartottak meg a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

A humor és az ötletesség döntött a kézdivásárhelyi Legfarsangon
2024. február 10., szombat

Kigyulladt az aljnövényzet Ádámoson

Száraz aljnövényzet gyulladt meg Ádámoson, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a lángok megfékezésén – közölte szombat este a Maros megyei tűzoltóság szóvivője.

Kigyulladt az aljnövényzet Ádámoson
Kigyulladt az aljnövényzet Ádámoson
2024. február 10., szombat

Kigyulladt az aljnövényzet Ádámoson

2024. február 10., szombat

Gyakrabban járőröznek a rendőrök, egy 14 éves fiatalt is őrizetbe vettek

Hatékonynak bizonyult a közösségi számonkérés és összefogás Marosvásárhelyen, ahol egyre több helyen, lakótelepeken és nagyáruházakban lehet járőröző rendőrökkel, csendőrökkel találkozni. Pénteken két újabb fiatalt őrizetbe vettek, egyikük 14 éves.

Gyakrabban járőröznek a rendőrök, egy 14 éves fiatalt is őrizetbe vettek
2024. február 10., szombat

Rittyegtetéssel, csattogtatással, muzsikával, bolondozással búcsúztatták a telet

Jókedvvel, mulatozással, bőségesen megrakott asztalokkal temették a telet a 32. Hargita megyei farsangbúcsúztatón, szombaton Csíkszentkirályon. A Székelyhon a menasági és remetei csoportokat kísérte el.

Rittyegtetéssel, csattogtatással, muzsikával, bolondozással búcsúztatták a telet
2024. február 10., szombat

Lesodródott az útról, folyóba zuhant egy autó Háromszéken

A háromszéki Bodzakraszna térségében egy folyóba esett autó mentéséhez riasztották a Kovászna megyei mentőegységeket.

Lesodródott az útról, folyóba zuhant egy autó Háromszéken
2024. február 10., szombat

A Z generáció és a közösségi háló viszonya az MCC napirendjén

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Generációs médiahasználat a közösségi média korában címmel rendez nyilvános előadást Csíkszeredában február 16-án, pénteken.

A Z generáció és a közösségi háló viszonya az MCC napirendjén
2024. február 10., szombat

Javítás miatt szünetelni fog a vízszolgáltatás kedden a Petőfi utcában és Vár téren

Szünetelni fog a vízszolgáltatás kedden a csíkszeredai Petőfi utcában és a Vár téren – tájékoztat a Harvíz Rt. sajtóosztálya.

 

Javítás miatt szünetelni fog a vízszolgáltatás kedden a Petőfi utcában és Vár téren
2024. február 10., szombat

Hídfőnek hajtott autójával egy fiatal nő

Rosszul kezdődött a hétvége egy fiatal nő számára, aki szombaton reggel 8-kor autójával hídfőnek hajtott az országúton, Szejkefürdőnél.

Hídfőnek hajtott autójával egy fiatal nő
Hídfőnek hajtott autójával egy fiatal nő
2024. február 10., szombat

Hídfőnek hajtott autójával egy fiatal nő

2024. február 10., szombat

Felerősödő szélre figyelmeztetnek, térségünkben Kovászna megye érintett

Erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Románia 24 megyéjére.

Felerősödő szélre figyelmeztetnek, térségünkben Kovászna megye érintett
2024. február 10., szombat

Oszlopnak ütközött egy autó Csíkszereda bejáratánál

Autó ütközött egy oszlopnak Csíkszeredában, a város csicsói bejáratánál szombat délelőtt. A Hargita megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint az autóban négyen utaztak, mindannyian ki tudtak szállni a járműből a balesetet követően.

Oszlopnak ütközött egy autó Csíkszereda bejáratánál
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM