„Egy 30 éve működő vállalkozás önmagában sikernek számít” Pr-cikk

„Egy 30 éve működő vállalkozás önmagában sikernek számít”

Nagy-Galaczi András alapító tulajdonos

Fotó: Wappal

1994–2023, mintegy 30 év vállalkozói lét, megannyi nehézség, változás, de ugyanakkor siker, tapasztalat és tanulság. A hőszigetelt üvegeket és nyílászárókat gyártó és forgalmazó Wappal Kft. tulajdonosát, Nagy-Galaczi Andrást, valamint lányát, a második generációs tulajdonost, Lukács Borókát kérdeztük az elmúlt évekről.

Székelyhon

2024. július 04., 10:002024. július 04., 10:00

– A Wappal Kft. múltja mintegy 30 évre tekint vissza. Milyen átalakuláson ment keresztül a vállalkozás az elmúlt három évtizedben?

Nagy-Galaczi András: A 90-es években egy magyarországi barát révén kezdett pislákolni bennem a saját vállalkozás ötlete. Itthon a rendszerváltást megelőzően szinte semmit nem lehetett kapni, de már ő akkor ajtókat és ablakokat gyártott és forgalmazott. A kezdetekben az általa készített kész termékeket kezdtük behozni az országba. Néhány évnek el kellett telnie, amikor is belevágtam a saját vállalkozás elindításába.

Idézet
A rendszerváltást követően gombamód kezdtek épülni a különböző bankok, szállodák, irodaházak, amelyek építésénél már nagy szükség volt a biztonságosabb, tartósabb és minőségibb nyílászárókra.
Galéria

Letisztultság, praktikusság és esztétikum egy képen

Fotó: Wappal

A vállalkozás sok változást megért és folyamatosan fejlődött. 2000-től már szükségünk volt nagyobb épületre, műhelyre, mert rohamosan nőttek a megrendeléseink. Gyakorlatilag kinőttük az előző helységeinket. 2005-ben a székelyudvarhelyi volt Cérnagyár környékén találtunk egy 5500 négyzetméteres csarnokot, így elkezdtünk oda berendezkedni. Mintegy három évig tartott ez a folyamat, viszont az akkor felépített épület azóta is szolgál bennünket. Mindemellett természetesen a technológiai fejlődésre is energiát fektettünk, hiszen mint minden iparágban, ránk is igaz, hogy aki nem tartja a lépést, az lemarad.

Galéria

Lukács Boróka újgenerációs tulajdonos

Fotó: Wappal

– Milyen értékek, hitvallás mentén építették fel vállalkozásukat? Változtak ezek az alapelvek az évek során?

Lukács Boróka: Gyerekkoromtól kezdve azt láttam, hogy édesapám mennyire elszánt és kitartó. Mindig voltak céljai, és ezeknek a céloknak az elérésében nem egyéni vágyak vezették, hanem a munkaközösség jólétét vette figyelembe.

Idézet
Bár egy vállalkozást gazdasági célok mentén értékelünk elsősorban, mégis azt tanultam édesapámtól, hogy felelősséggel tartozunk a munkatársaink iránt ugyanúgy, hiszen családoknak biztosítunk megélhetést.

Megteszek mindent annak érdekében, hogy ezt a fajta szemléletet továbbvigyem.

Nagy-Galaczi András: A vállalat egyik legfontosabb hitvallása, hogy minden ügyfelünket nagyon komolyan vesszük. Minden esetben törekszünk arra, hogy a programálásokhoz tartsuk magunkat, és a legmagasabb minőségű termékeket biztosítsuk. Alkalmazottaimtól is ezt a két dolgot szoktam megkövetelni: minőségi munka és pontosság.

Galéria

Profi hőszigetelt üvegek és nyílászárók gyártása

Fotó: Wappal

– Mit gondolnak, a munkatársaik miért szeretnek önöknél dolgozni?

Lukács Boróka: Úgy gondolom, hogy elsősorban azért szeretnek nálunk dolgozni, mert biztonságot jelentünk számukra. A versenyképes fizetés eleve az, hogy minden hónapban biztosított a bér, és nincsenek elmaradások egyfajta stabilitást jelenthet ebben a folyton változó és hullámzó gazdasági helyzetben, amelyben vagyunk. Van olyan kollégánk Bálint Béla személyében, aki a kezdetek óta velünk dolgozik. Ugyanakkor a legtöbb kollégánk tizenéve erősíti a csapatot.

Idézet
A lojális munkaközösség nagyban hozzájárul egy cég sikereihez.

– Ha már a sikerről szót ejtettünk: mi a siker titka egy vállalat életében?

Nagy-Galaczi András: Gyakorlatilag az, hogy 30 éve működik a vállalkozás már önmagában sikernek számít.

Idézet
Igazából nincsen nagy titok, csak annyi, hogy vegyük komolyan, amit csinálunk, és tartsuk meg a minőséget. A vásárlók pozitív visszajelzései viszik előre a céget.

Volt olyan projektünk például, amikor a téli időszakban a szerelőcsapatunk teljesen ingyen felkereste a korábbi vásárlóinkat, hogy megkérdezzék minden rendben van-e a nálunk vásárolt termékkel, megjavították az esetleges hibákat. Ez nagyon jó benyomást keltett a vásárlóinkban, és ha belegondolunk, nekünk szinte minimális erőfeszítésbe került.

Galéria

„A vállalat egyik legfontosabb hitvallása, hogy minden megrendelésünket nagyon komolyan vesszük”

Fotó: Wappal

Lukács Boróka: A siker titka szerintem a kitartás és a jó konfliktusmegoldó képesség, hiszen

Idézet
nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani.

A másik fontos dolog, hogy folyamatosan kell fejlesztenünk magunkat, hiszen állandó jelleggel változnak a trendek, a dizájnok, és a kliensek igényei is ezekhez idomulnak.

– Megtörtént a teljes generációváltás a Wappal Kft. életében?

Lukács Boróka: Teljes mértékben még nem vettem át a vállalat irányítását, és úgy gondolom, hogy ez így is van rendjén. Édesapám sokkal jobban ért a szakmához, és az én szerepem most abban merül ki, hogy megtanuljam tőle a vezetés csínját-bínját. Bár kisgyerek korom óta ez az életünk, és egyetem után rögtön el is kezdtem dolgozni a vállalkozásban, mégis úgy gondolom, hogy szükséges a további tanulás és fejlődés. Természetesen

Idézet
az új ötleteim beépítésével jelenleg is igyekszem hozzájárulni a cég sikerességéhez. Az online világban való láthatóság például mindenképp az én kezdeményezésemre történt.

Ma már a vállalkozásunknak Youtube-csatornája is van, ahol az üveggyártás rejtelmeibe is engedünk bepillantást.

– Melyek a jövőbe mutató terveik?

Nagy-Galaczi András: Nincs megállás, folyton a topon kell lenni.

Idézet
Törekednünk kell arra, hogy mind alapanyagok, mind géppark szempontjából a legmagasabb minőséggel dolgozzunk, mert csak így lehet igazán hatékony a munkánk.

Bár a jelenlegi gazdasági helyzet kissé nehezített, mégis bizakodva tekintünk a jövőbe.

Lukács Boróka: A jövőben is minimum ugyanezen a szinten szeretnénk lenni, mint ahol most állunk, de persze igyekszünk még többet kihozni magunkból. Sok víziónk van, amelyek a technológiai fejlesztésekről, robotikai gépsorok beszerzéséről szól, és bízunk benne, hogy lépéstől lépésre minden célunkat teljesíteni fogjuk.

Az itt olvasható tartalom először az „Akiket az idő igazol” 2023-as kiadványában jelent meg.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 04., csütörtök

Csak a szerencsén múlhatott az élete egy eltévedt gombászónak

Enyhébb medvetámadásnak eshetett áldozatul egy gombászó férfi Kőrispatak környékén, a hegyimentők több órás keresés után találtak rá.

Csak a szerencsén múlhatott az élete egy eltévedt gombászónak
2024. július 04., csütörtök

Augusztusban közlik ki a nyugdíj-újraszámolás eredményét

Augusztus 15-31. között kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak az újraszámolt nyugdíjukról szóló határozatot – írja az Agerpres az Országos Nyugdíjpénztár (CNPP) szerda esti tájékoztatása alapján.

Augusztusban közlik ki a nyugdíj-újraszámolás eredményét
2024. július 04., csütörtök

Megjelölték a székelyföldi magyar diákok román érettségi dolgozatait, ennek megfelelően lehet javítani is

Nagy felfordulást hozott magával az idei érettségi első napja, több megyében elmulasztották jelzéssel ellátni a magyar tagozatos tanulók román nyelv és irodalom dolgozatait. Hargita, Kovászna és Maros megyében azonban éltek a megjelölés lehetőségével.

Megjelölték a székelyföldi magyar diákok román érettségi dolgozatait, ennek megfelelően lehet javítani is
2024. július 03., szerda

Jóval több a bérlet, mint a fizetős parkolóhely

Jóval kevesebb a fizetős parkolóhelyek száma Csíkszeredában, mint amennyi parkolási bérletet értékesített eddig a rendszert üzemeltető önkormányzati cég. Most már a parkolójegyek jelentik a bevételek legfőbb forrását.

Jóval több a bérlet, mint a fizetős parkolóhely
2024. július 03., szerda

Rendőrség: egyes gyógyszerek is pozitív drogtesztet eredményezhetnek

A Drugtest szondákkal járművezetőkön végzett és pozitív eredményt mutató tesztek 15-20 százalékát érvénytelenítették a biológiai minták laboratóriumi elemzése után – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság.

Rendőrség: egyes gyógyszerek is pozitív drogtesztet eredményezhetnek
2024. július 03., szerda

Kúratúra a kovásznai kilátóhoz

Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó településfejlesztési terv az, amit a minap ismertetett Gyerő József, Kovászna polgármestere. A fő cél az, hogy korszerűsítésekkel, új létesítményekkel erősítsék az orbaiszéki település gyógyfürdőváros státusát.

Kúratúra a kovásznai kilátóhoz
Kúratúra a kovásznai kilátóhoz
2024. július 03., szerda

Kúratúra a kovásznai kilátóhoz

2024. július 03., szerda

Két autó ütközött, heten sérültek meg, egyikük súlyosan

Két személyautó balesetezett a marosvásárhelyi Dózsa György utcában szerdán este. A Maros megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint egy utas beszorult az egyik összeroncsolódott járműbe.

Két autó ütközött, heten sérültek meg, egyikük súlyosan
2024. július 03., szerda

Kisbusz és személyautó ütközött Székelyszenttamáson

Nyolcan utaztak abban a kisbuszban, amely egy személyautóval ütközött szerdán Székelyszenttamáson. Ketten sérültek meg, őket kórházba szállították a mentőegységek.

Kisbusz és személyautó ütközött Székelyszenttamáson
2024. július 03., szerda

Képességfelmérő: Székelyföldön a Hargita megyei nyolcadikosok teljesítettek a legjobban

Hargita, Kovászna, Maros – ez a székelyföldi megyék rangsora a nyolcadikos diákok által az országos képességfelmérő vizsgán elért eredményeket tekintve. Két megyében tavalyhoz képest nőtt az ötöst vagy annál magasabb átlagot elérő diákok aránya.

Képességfelmérő: Székelyföldön a Hargita megyei nyolcadikosok teljesítettek a legjobban
2024. július 03., szerda

Patakban kötött ki egy furgon Gyergyóremetén

Patakba csúszott egy gépjármű Gyergyóremetén, szerdán délután. A balesethez riasztott tűzoltóknak két személyt kellett kimenteniük.

Patakban kötött ki egy furgon Gyergyóremetén
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!