Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Téli sportokról beszéltek Tusványoson

Székelyhon | 2016.07.24. [19:24] | Utolsó módosítás: 2016.07.24. [21:05]

Érdekes kerekasztal-beszélgetés helyszíne volt a tusványosi Erdély Café – ÉrtékSátor, ahol pénteken délután a Téli sportok – a hegyen felfelé című rendezvényen vehettek részt az érdeklődők.

teli sportok a hegyen felfele gn_bTófalvi, Bogyó-Löffler, Kósa, Dobos, Zakariás, Miklós és Kalamár

A telt ház előtt zajlott – és honlapunk sportszerkesztője, Dobos László által moderált – beszélgetésen a meghívottak arra próbáltak választ adni, hogy melyik sportágban hol tart a felkészülés a téli olimpiai ciklus közepén, mi várható az anyaországi és székelyföldi sportolóktól 2018-ban a pjongcsangi téli olimpián, milyen nehézségekkel küszködnek a sí- és a korcsolyasportok képviselői, hogyan zajlik az utánpótlásképzés.

Bogyó-Löffler Mária csíkszeredai műkorcsolyaedző a romániai korcsolyasportok áldatlan állapotát ismertette, Tófalvi Éva biatlonista pályafutása napos és árnyékos oldalairól, a csíki biatlonsport jövőjéről beszélt. Kalamár Zsolt csíkszeredai gyorskorcsolyaedző a fiatal edzők előtt álló kihívásokról beszélt.

Miklós Edit alpesi síző a jövő évi világbajnokságra készül, a 2018-as olimpián pedig az éremszerzést tűzte ki célul. Hasonló céljai vannak a magyar korcsolyasportnak is, Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyaszövetség elnöke azt mondta, ők is éremért utaznak majd Pjongcsangba.

Közel három évtizede Ausztriában él Zakariás Zsolt, Miklós Edit erőnléti edzője. Az egykori kiváló csíkszeredai gyorskorcsolyázó ma számos világsztár, jégkorongozó és síző erőnléti edzője. Zakariás szerint fontos a pénz és a jó feltétel a felkészülésben, fontos a jó edzésterv, de mindennél fontosabb a hit: a sportoló és az edző hite, az egymás iránti bizalom. „Ha mindenki hisz a kitűzött cél megvalósításában, akkor ez meg is valósul” – mondta Zakariás.

Noha Márton Simont, a Csíkszeredai ISK igazgatóját, a romániai biatlon-válogatott edzőjét is meghívták a beszélgetésre, a Tusványos regisztrációs sátránál történt félreértések miatt nem vett részt. Márton tanítványai ugyanabban az időpontban Cheile Grădiștei-en vettek részt nyári biatlonversenyen, és a szakember megjelent Tusnádfürdőn, a regisztrációs sártornál azonban, kétszeri telefonálás után sem tudtak arról, hogy ő is a meghívottak között szerepelne. Nem könyörgött, visszament Bucegi-re...

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Valaszok
2016.07.25., hétfő [19:55]
Na, és a válaszok hol vannak?
Hozzászólások1

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége