Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés Pr-cikk

Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés

Fotó: Aeroexpress

Somogyi-Tóth Dánielt, a budapesti Aeroexpress csoport alapítóját faggattuk az október folyamán éppen zajló tesztidőszakról. Embraer 120 ER típusú repülőgépeivel a légitársaság négy város – Budapest, Kolozsvár, Debrecen és Marosvásárhely – között repülve igyekszik kideríteni, mekkora igény volna a regionális személyszállításra. A vízirepülésről is szó esett.

Támogatói tartalom

2022. október 21., 11:592022. október 21., 11:59

– Az Aeroexpress bejelentése után Székelyföldön sokan felkapták a fejüket. Milyen üzleti megfontolásból döntöttek úgy, hogy megkísérlik ezen szolgáltatás elindítását?

– Úgy láttuk, hogy Magyarországon az elmúlt években rengeteget fejlődött a légi közlekedés, viszont egy olyan szegmens kiszolgálása megoldatlan maradt, ami rendkívül fontos a magyarlakta területek elérésében. Eleinte leginkább Kárpátaljában és Erdélyben gondolkodtunk, sajnos az előbbi – ismert okok miatt – végül nem vált időszerűvé. De az, hogy a nehezen megközelíthető, a földön nem megfelelő közlekedési vagy autós összeköttetéseken javítani lehessen nagyon motiváló szempont volt számunkra. Így kezdtünk el dolgozni együttműködésben az anyacégünkkel, a BASe Airlines-zal, aminek hatalmas tapasztalata van a légiközlekedésben Európa-szerte. Amikor ezen elkezdtünk dolgozni, épp felbukkant a COVID-járvány: mindannyiunk életében, alapvető tevékenységeinkben leállás jött, ezért több kapacitást tudtunk a vállalkozás-fejlesztésnek szentelni. Ekkor gyorsultak fel a folyamatok, de így is sok időbe telt, amíg eljutottunk az első repülésig.

– Tegyünk egy szaltót a múltba: önöknek van egy vízirepülési ágazatuk is, ami már korábban is jól működött. Erről mi többet tudhatunk?

– Valóban, az Aeroexpress brand a vízirepüléssel kezdődött hosszú-hosszú évekkel ezelőtt. Idén februárban a Cessna 206-ossal történelmi leszállást hajtottunk végre a Dunán, aztán nyáron a Balatonon is több alkalommal. Ezek is tesztrepülések voltak, így gyakorlatilag ez az egész év egy próba, amitől azt remélem, hogy a következő évre vonatkozóan mind a vízirepülésben, mind a regionális repülés területén az Aeroexpress csoport jelentős előremozdulást, akár áttörést tud elérni. Visszatekintve a múltra: közel 100 évvel ezelőtt az első magyar légitársaság Aeroexpress néven hidroplánokkal hajtotta végre az első magyar menetrendszerinti kereskedelmi repüléseket Bécs felé, és ilyen módon a vízirepülés és a regionális repülés megalapozója egyaránt az akkori ős-Aeroexpress volt.

– És akkor önök ezt a hagyományt szeretnék folytatni…

– Ha úgy nézzük, mind a két profil rokon, a névben viszont szeretnénk erősen utalni és tisztelegni azok felé, akik a magyar vízi- és kereskedelmi repülést elindították annak idején.

– Amikor regionális légiközlekedésről beszélünk, akkor az üzleti szféra, utána pedig az egy-két napos kirándulások jutnak eszünkbe. Úgy tűnik, hogy az önök szolgáltatásával egyszerűbbé válik, hogy egy erdélyi család mondjuk Budapesten töltsön el egy hosszú hétvégét. Amikor létrejött ez a szolgáltatás, miképpen döntötték el, hogy a kolozsvári, marosvásárhelyi, debreceni és budapesti reptereket használják majd?

– Budapest összeköttetését Kolozsvárral prioritásnak láttuk már a kezdetektől. A Wizzair ugyan járja Budapest-Marosvásárhelyt, de a Budapest-Kolozsvárt már nagyon régóta nem. A Malév egy időben járta, aztán a Wizzair is járta, viszont hosszú évek óta ez a reláció nem szerepel a légi összeköttetések listáján. Ezt mindenképpen meg akartuk oldani. Emellett pedig intenzív együttműködésbe léptünk a debreceni repülőtérrel, ahol pályázni tudtunk vonalakra és járatfejlesztési támogatásra. Ezt elnyerve egyértelmű volt, hogy Debrecen összeköttetése alapvető szempont lesz a jövőben. Marosvásárhely egy olyan irány volt, amiben hinni is tudtunk, hogy Debrecennel, mint második legnagyobb magyar várossal, illetve a hajdúszoboszlói turisztikai kínálattal összekötve hosszú távon is egy nagyon jó megoldás lehet. A visszajelzések is pozitívak; kiemelten a Debrecen-Marosvásárhely a jövő számára is mindenképpen egy megoldandó feladat lesz. Nagyon remélem, hogy a tesztidőszak után akár a jövő tavaszi menetrendtől képesek leszünk egy Marosvásárhely-Debrecen összeköttetést hosszú távon is megoldani.

– És milyen a kapcsolatuk a Wizzair-rel?

– Ők teljesen más volumenben és piacon dolgoznak, mint amire mi készülünk. Amikor azt említem, hogy Magyarország légi közlekedése hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, az alapvetően a Wizzair-nek köszönhető, hiszen ennek a légitársaságnak a színeiben magyar lajstromú utasszállító repülőgépek százai szelik keresztül-kasul Európát. Ez már önmagában egy jelentős fegyvertény és szakmai büszkeség lehet hazánknak. Amiben mi indulunk, az egy ettől eltérő szegmenst céloz meg: azokat az úticélokat tudjuk összekötni, amelyeken nagy légitársaság számára túl kicsi forgalom jelentkezik, viszont annyi utazási igény mégis van, hogy mi a 30 fős repülőgépeinkkel a sokszor kritikus vasúti és a közúti összeköttetésen javítani tudjunk.

– A későbbi tervek között szerepel-e Budapest-Bukarest, vagy Kolozsvár-Bukarest járat indítása?

– Utóbbi megítélésünk szerint a román kollégák feladata; mi nem tervezünk romániai belföldi járatokat indítani, akkor sem, hogyha magyarlakta területeket köt össze Románia fővárosával. A fővárosok közötti összeköttetés az már egy másik kérdés, jelenleg vizsgáljuk ezeket a lehetőségeket. Kizárni nem tudom, de olyan piaci helyzetet egyelőre nem látunk, hogy Budapest-Bukarest járatot kelljen indítanunk.

– Fontos hangsúlyozni, hogy jelenleg egy tesztidőszakban járnak, amiben az Aeroexpress igyekszik rájönni, hogy van-e igény Erdélyben arra, hogy vállalkozók, családok vagy magánszemélyek Magyarországra repüljenek. Ennek kapcsán mivel tudná biztatni, hívni a lehetséges ügyfeleket?

– Mindenképpen abban látom a lényeget, hogy ahelyett, hogy 80 km/h-val kamionok között araszolva közelítik meg az erdélyi városokat, milyen az, ha az üzleti dolgozók végig tudják dolgozni ezt az időszakot akár a repülőtéri váróban, akár a repülőgépen úgy, hogy közben maga a repülés egy óra alatti eljutást tesz lehetővé minden esetben. Ez egy sokkal kényelmesebb és gyorsabb módja az utazásnak, és arányaiban nem sokkal drágább. Azt gondolom, hogy ez a misszió, amin mi dolgozunk, mindenképpen hosszú távú folytatásra hivatott, és dolgozunk azon, hogy ez is legyen. Természetesen minél többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást, annál nagyobb esélye van a jövőre nézve annak, hogy komoly folytatásban tudjunk gondolkodni.

– Jelenleg hány repülőgép és milyen típusú áll üzemben?

– Anyacégünknek, a BASe Airlines-nak három darab Embreaer 120 ER repülőgépe van. Ez egy 30 személyes brazil gyártmányú turboprop repülőgép, amelyet kifejezetten a regionális repülésre terveztek. El lehet róla mondani, hogy egy „kis nagy” repülőgép: tehát pont olyan a belseje, mint a nagy gépeknek, légiutas-kísérő gondoskodik az utasokról, az ülések kényelmesek, illetve a repülőgép végében található mosdóhelyiség és konyha is. Tehát ez egy ugyanolyan repülő, mint a nagyok, csak arányaiban – az üléseken és a lábtéren kívül – minden kisebb. Minden ülésből ki lehet látni a tájra és a felhőkre, úgyhogy elmondhatjuk, hogy kamionok sorfala helyett igazi csodákat láthat az, aki a repülést választja és velünk utazik.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. október 19., szerda

Szép summa üti a markukat azoknak, akik színtízessel képességvizsgáznak vagy érettségiznek

Azok a diákok, akik 10-es átlagot értek el a nyolcadik osztályosok képességfelmérőjén, 2000 lejes, a színtízesre érettségizők pedig 5000 lejes pénzjutalmat kapnak – döntötte el szerdai ülésén a kormány.

Szép summa üti a markukat azoknak, akik színtízessel képességvizsgáznak vagy érettségiznek
2022. október 19., szerda

Áttekinthetőbbé tenné, és egyszerűsítené az energiaszámlákat a fogyasztóvédelem

Az energiaszámlák egyszerűsítésére vonatkozó törvénymódosító tervezetet nyújtott be a parlamentbe az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke. Horia Constantinescu erről a szenátus visszaéléseket kivizsgáló bizottságának szerdai ülésén számolt be.

Áttekinthetőbbé tenné, és egyszerűsítené az energiaszámlákat a fogyasztóvédelem
2022. október 18., kedd

Október utolsó hetében utalják a szociális utalványok utolsó részletét

Október utolsó hetében történik meg a szociális utalványok harmadik, 250 lej értékű részletének kifizetése – jelentette ki Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

Október utolsó hetében utalják a szociális utalványok utolsó részletét
2022. október 16., vasárnap

Elkezdték a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését

Elkezdte vasárnap a mezőgazdasági intervenciós és kifizetési ügynökség (APIA) a 2022-es támogatások előlegeinek folyósítását – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget az intézmény.

Elkezdték a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését
2022. október 15., szombat

Statisztika: élelemre költünk a legtöbbet, de alkoholra és cigarettára is sok pénz megy el

Bár a bőrünkön is nap mint nap érezzük, az Országos Statisztikai Intézet adatai is azt bizonyítják, hogy egy áltagos romániai család bevétele nagy részét élelemre és számlákra költi. 

Statisztika: élelemre költünk a legtöbbet, de alkoholra és cigarettára is sok pénz megy el
2022. október 12., szerda

Csökkent a nettó átlagbér

Az országos nettó átlagbér augusztusban 3933 volt, 42 lejjel (1,1 százalékkal) kisebb, mint júliusban, a bruttó átlagbér pedig 6348 lej volt, 57 lejjel (0,9 százalékkal) kisebb, mint az előző hónapban.

Csökkent a nettó átlagbér
Csökkent a nettó átlagbér
2022. október 12., szerda

Csökkent a nettó átlagbér

2022. október 11., kedd

Átminősítés csökkenő fizetéssel

A bölcsődei nevelőket és az asszisztenseket hátrányosan érinti az, hogy a bölcsődei dolgozók tanügyi alkalmazottakká válnak, ugyanis az átminősítéssel csökkent a bérük.

Átminősítés csökkenő fizetéssel
Átminősítés csökkenő fizetéssel
2022. október 11., kedd

Átminősítés csökkenő fizetéssel

2022. október 10., hétfő

Felmelegedés és kevés csapadék – kellemes őszi napok elé nézünk

Többnyire az ilyenkor megszokottnak megfelelő időjárásra számíthatunk a következő két hétben, helyenként kiugróan magas, akár 22–23 Celsius-fokos nappali csúcsértékekkel és kevés esővel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

Felmelegedés és kevés csapadék – kellemes őszi napok elé nézünk
2022. október 07., péntek

Szalmonellával fertőzött nápolyit vont vissza forgalomból a Lidl

A Lidl áruházlánc kivonta a forgalomból a Pak Rampart D. O. O. által gyártott nápolyiszeletek egyikét, mert szalmonellával fertőzött.

Szalmonellával fertőzött nápolyit vont vissza forgalomból a Lidl
2022. október 06., csütörtök

Időben küldik a szeptemberi és októberi számlákat – ígéri az E.ON

Normális ütemben zajlik a számlák kibocsátása, a sürgősségi kormányrendelettel bevezetett intézkedések nem befolyásolták ezt a folyamatot – közölte csütörtökön az E.ON Energie vállalat.

Időben küldik a szeptemberi és októberi számlákat – ígéri az E.ON
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM