Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés Pr-cikk

Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés

Fotó: Aeroexpress

Somogyi-Tóth Dánielt, a budapesti Aeroexpress csoport alapítóját faggattuk az október folyamán éppen zajló tesztidőszakról. Embraer 120 ER típusú repülőgépeivel a légitársaság négy város – Budapest, Kolozsvár, Debrecen és Marosvásárhely – között repülve igyekszik kideríteni, mekkora igény volna a regionális személyszállításra. A vízirepülésről is szó esett.

Támogatói tartalom

2022. október 21., 11:592022. október 21., 11:59

– Az Aeroexpress bejelentése után Székelyföldön sokan felkapták a fejüket. Milyen üzleti megfontolásból döntöttek úgy, hogy megkísérlik ezen szolgáltatás elindítását?

– Úgy láttuk, hogy Magyarországon az elmúlt években rengeteget fejlődött a légi közlekedés, viszont egy olyan szegmens kiszolgálása megoldatlan maradt, ami rendkívül fontos a magyarlakta területek elérésében. Eleinte leginkább Kárpátaljában és Erdélyben gondolkodtunk, sajnos az előbbi – ismert okok miatt – végül nem vált időszerűvé. De az, hogy a nehezen megközelíthető, a földön nem megfelelő közlekedési vagy autós összeköttetéseken javítani lehessen nagyon motiváló szempont volt számunkra. Így kezdtünk el dolgozni együttműködésben az anyacégünkkel, a BASe Airlines-zal, aminek hatalmas tapasztalata van a légiközlekedésben Európa-szerte. Amikor ezen elkezdtünk dolgozni, épp felbukkant a COVID-járvány: mindannyiunk életében, alapvető tevékenységeinkben leállás jött, ezért több kapacitást tudtunk a vállalkozás-fejlesztésnek szentelni. Ekkor gyorsultak fel a folyamatok, de így is sok időbe telt, amíg eljutottunk az első repülésig.

– Tegyünk egy szaltót a múltba: önöknek van egy vízirepülési ágazatuk is, ami már korábban is jól működött. Erről mi többet tudhatunk?

– Valóban, az Aeroexpress brand a vízirepüléssel kezdődött hosszú-hosszú évekkel ezelőtt. Idén februárban a Cessna 206-ossal történelmi leszállást hajtottunk végre a Dunán, aztán nyáron a Balatonon is több alkalommal. Ezek is tesztrepülések voltak, így gyakorlatilag ez az egész év egy próba, amitől azt remélem, hogy a következő évre vonatkozóan mind a vízirepülésben, mind a regionális repülés területén az Aeroexpress csoport jelentős előremozdulást, akár áttörést tud elérni. Visszatekintve a múltra: közel 100 évvel ezelőtt az első magyar légitársaság Aeroexpress néven hidroplánokkal hajtotta végre az első magyar menetrendszerinti kereskedelmi repüléseket Bécs felé, és ilyen módon a vízirepülés és a regionális repülés megalapozója egyaránt az akkori ős-Aeroexpress volt.

– És akkor önök ezt a hagyományt szeretnék folytatni…

– Ha úgy nézzük, mind a két profil rokon, a névben viszont szeretnénk erősen utalni és tisztelegni azok felé, akik a magyar vízi- és kereskedelmi repülést elindították annak idején.

– Amikor regionális légiközlekedésről beszélünk, akkor az üzleti szféra, utána pedig az egy-két napos kirándulások jutnak eszünkbe. Úgy tűnik, hogy az önök szolgáltatásával egyszerűbbé válik, hogy egy erdélyi család mondjuk Budapesten töltsön el egy hosszú hétvégét. Amikor létrejött ez a szolgáltatás, miképpen döntötték el, hogy a kolozsvári, marosvásárhelyi, debreceni és budapesti reptereket használják majd?

– Budapest összeköttetését Kolozsvárral prioritásnak láttuk már a kezdetektől. A Wizzair ugyan járja Budapest-Marosvásárhelyt, de a Budapest-Kolozsvárt már nagyon régóta nem. A Malév egy időben járta, aztán a Wizzair is járta, viszont hosszú évek óta ez a reláció nem szerepel a légi összeköttetések listáján. Ezt mindenképpen meg akartuk oldani. Emellett pedig intenzív együttműködésbe léptünk a debreceni repülőtérrel, ahol pályázni tudtunk vonalakra és járatfejlesztési támogatásra. Ezt elnyerve egyértelmű volt, hogy Debrecen összeköttetése alapvető szempont lesz a jövőben. Marosvásárhely egy olyan irány volt, amiben hinni is tudtunk, hogy Debrecennel, mint második legnagyobb magyar várossal, illetve a hajdúszoboszlói turisztikai kínálattal összekötve hosszú távon is egy nagyon jó megoldás lehet. A visszajelzések is pozitívak; kiemelten a Debrecen-Marosvásárhely a jövő számára is mindenképpen egy megoldandó feladat lesz. Nagyon remélem, hogy a tesztidőszak után akár a jövő tavaszi menetrendtől képesek leszünk egy Marosvásárhely-Debrecen összeköttetést hosszú távon is megoldani.

– És milyen a kapcsolatuk a Wizzair-rel?

– Ők teljesen más volumenben és piacon dolgoznak, mint amire mi készülünk. Amikor azt említem, hogy Magyarország légi közlekedése hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, az alapvetően a Wizzair-nek köszönhető, hiszen ennek a légitársaságnak a színeiben magyar lajstromú utasszállító repülőgépek százai szelik keresztül-kasul Európát. Ez már önmagában egy jelentős fegyvertény és szakmai büszkeség lehet hazánknak. Amiben mi indulunk, az egy ettől eltérő szegmenst céloz meg: azokat az úticélokat tudjuk összekötni, amelyeken nagy légitársaság számára túl kicsi forgalom jelentkezik, viszont annyi utazási igény mégis van, hogy mi a 30 fős repülőgépeinkkel a sokszor kritikus vasúti és a közúti összeköttetésen javítani tudjunk.

– A későbbi tervek között szerepel-e Budapest-Bukarest, vagy Kolozsvár-Bukarest járat indítása?

– Utóbbi megítélésünk szerint a román kollégák feladata; mi nem tervezünk romániai belföldi járatokat indítani, akkor sem, hogyha magyarlakta területeket köt össze Románia fővárosával. A fővárosok közötti összeköttetés az már egy másik kérdés, jelenleg vizsgáljuk ezeket a lehetőségeket. Kizárni nem tudom, de olyan piaci helyzetet egyelőre nem látunk, hogy Budapest-Bukarest járatot kelljen indítanunk.

– Fontos hangsúlyozni, hogy jelenleg egy tesztidőszakban járnak, amiben az Aeroexpress igyekszik rájönni, hogy van-e igény Erdélyben arra, hogy vállalkozók, családok vagy magánszemélyek Magyarországra repüljenek. Ennek kapcsán mivel tudná biztatni, hívni a lehetséges ügyfeleket?

– Mindenképpen abban látom a lényeget, hogy ahelyett, hogy 80 km/h-val kamionok között araszolva közelítik meg az erdélyi városokat, milyen az, ha az üzleti dolgozók végig tudják dolgozni ezt az időszakot akár a repülőtéri váróban, akár a repülőgépen úgy, hogy közben maga a repülés egy óra alatti eljutást tesz lehetővé minden esetben. Ez egy sokkal kényelmesebb és gyorsabb módja az utazásnak, és arányaiban nem sokkal drágább. Azt gondolom, hogy ez a misszió, amin mi dolgozunk, mindenképpen hosszú távú folytatásra hivatott, és dolgozunk azon, hogy ez is legyen. Természetesen minél többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást, annál nagyobb esélye van a jövőre nézve annak, hogy komoly folytatásban tudjunk gondolkodni.

– Jelenleg hány repülőgép és milyen típusú áll üzemben?

– Anyacégünknek, a BASe Airlines-nak három darab Embreaer 120 ER repülőgépe van. Ez egy 30 személyes brazil gyártmányú turboprop repülőgép, amelyet kifejezetten a regionális repülésre terveztek. El lehet róla mondani, hogy egy „kis nagy” repülőgép: tehát pont olyan a belseje, mint a nagy gépeknek, légiutas-kísérő gondoskodik az utasokról, az ülések kényelmesek, illetve a repülőgép végében található mosdóhelyiség és konyha is. Tehát ez egy ugyanolyan repülő, mint a nagyok, csak arányaiban – az üléseken és a lábtéren kívül – minden kisebb. Minden ülésből ki lehet látni a tájra és a felhőkre, úgyhogy elmondhatjuk, hogy kamionok sorfala helyett igazi csodákat láthat az, aki a repülést választja és velünk utazik.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. december 05., kedd

Duplakabinos közepes pickupokat kapnak a csendőrök

Több tucatnyi vadonatúj SsangYong Musso terepjáró várja az udvarhelyszéki Bikafalva és Felsőboldogfalva határában, a márkakereskedés udvarán, hogy a csendőrség valamely egységéhez kerüljön.

Duplakabinos közepes pickupokat kapnak a csendőrök
2023. december 05., kedd

Büntetőeljárást indított a DNA Teodosie konstancai érsek ellen befolyásvásárlás gyanúja miatt

Befolyás vásárlása miatt büntetőeljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Teodosie Petrescu konstancai érsek ellen.

Büntetőeljárást indított a DNA Teodosie konstancai érsek ellen befolyásvásárlás gyanúja miatt
2023. december 04., hétfő

Nagyajtai nő szenvedett halálos balesetet Németországban

Nagyajtai illetőségű házaspár szenvedett tragikusan végződő közúti balesetet Németországban. Az 56 éves nő a helyszínen életét vesztette.

Nagyajtai nő szenvedett halálos balesetet Németországban
2023. december 04., hétfő

Majdnem ötös erősségű földrengés volt éjfél után

A Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földrengés történt Vrancea szeizmikus térségben, Buzău megyében hétfőn 0 óra 5 perckor – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP).

Majdnem ötös erősségű földrengés volt éjfél után
2023. december 03., vasárnap

Enyhébb földrengés volt vasárnap kora délután

A Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű földrengés volt Buzău megyében vasárnap 12 óra 43 perckor – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP) az Agerpres hírügynökséggel.

Enyhébb földrengés volt vasárnap kora délután
2023. december 03., vasárnap

Több mint hatszáz jogosítványt vontak be a rendőrök

Az elmúlt 24 órában 4234 bevetésük volt a belügyi szerveknek, 2754 esetben a közbiztonság és a közrend védelmében volt szükség a beavatkozásukra, 1480 esetben vészhelyzet miatt riasztották őket.

Több mint hatszáz jogosítványt vontak be a rendőrök
2023. december 01., péntek

Románia gazdaságilag nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint, amelyről pénteken tájékoztatta az MTI-t.

Románia gazdaságilag nem előzte meg Magyarországot
2023. november 30., csütörtök

Brüsszel is elismeri, hogy Romániában túl sok a medve

Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága (PETI) elfogadta azokat az ajánlásokat, amelyeket a medvével kapcsolatos májusi erdélyi tényfeltáró látogatása során szerzett tapasztalatai és információi alapján jónak látott.

Brüsszel is elismeri, hogy Romániában túl sok a medve
2023. november 30., csütörtök

Történelmi pillanat a betétdíjas visszaváltási rendszer beindítása – vallják a politikusok

Csütörtöktől hivatalosan elindult az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Történelmi pillanat a betétdíjas visszaváltási rendszer beindítása – vallják a politikusok
2023. november 30., csütörtök

Romániában a legmagasabb a lakástulajdonosok aránya az EU-ban

Tavaly az Európai Unió lakosságának 69 százaléka saját tulajdonban levő lakásban, a fennmaradó 31 százalék pedig bérelt lakásban élt, és Romániában volt a legnagyobb a lakástulajdonosok aránya.

Romániában a legmagasabb a lakástulajdonosok aránya az EU-ban
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM