Belföld
Külföld

Már mintegy 15 ezren látták Romániában A Viszkist

Székelyhon 2018. február 02., 13:11 utolsó módosítás: 2018. február 02., 13:32

A Viszkis című filmet a premierek hétvégéjén Romániában 8726 néző tekintette meg, február 1-ig pedig csaknem 15 ezren látták. Romániában a Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta az alkotást, ahol nincsen filmszínház. Csíkszeredában ugyan ötmillió lejből újították fel a mozit, egyelőre nem szerepel napirenden a vetítés.

Fotó: Szabó Adrienn

Meglepő volt a romániai mozik érdeklődése is a produkció iránt. Számos Kárpátokon túli városban műsorra tűzték a filmet, mint például Suceava, Galac, Medgidia, Karánsebes vagy Vulkán – számol be szerkesztőségünknek is elküldött közleményében a Szabó-Bilibók Attila a Taylor Projects ügyvezetője.

A forgalmazó eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak Románia északi csücskétől a déli megyékig számos nagyvárosban.

HIRDETÉS

Fotó: Szabó Adrienn

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan indul a bemutató Párkányban és más városokban is a Felvidéki Vándormozi műsorán.

Február 2-án kezdődik A Viszkis bemutatója a Vajdaságban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településen.

Fotó: Szabó Adrienn

Antal Nimród alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrabló korának legnagyobb bűnözője volt egész Kelet-Európában. A magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd megragadta az élet által számára kínált második esélyt és új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS