Beszéljünk a honlapokról – kezelhetőség és biztonság egy helyen Pr-cikk

Beszéljünk a honlapokról – kezelhetőség és biztonság egy helyen

Fotó: Forpsi

Kinek lehet fontos egy weboldal, vagy meglévő webtárhelyének bővítése, esetleg regisztrált e-mail-fiókok és domain cím foglalása? Lassan bárkinek, hiszen az online jelenlét a digitális marketing egyik alappillére. A sokszor már ismerős, de még értelmezhetetlen web- és szerverhoszting szolgáltatásokról beszélgettünk Puchard Balázzsal, aki Európa egyik legnépszerűbb, Magyarország pedig második legnagyobb domainszolgáltatójának, a Forpsi vállalatnak regionális marketingmenedzsere.

Támogatói tartalom

2022. október 31., 11:592022. október 31., 11:59

Akár kezdő vállalkozó vagy, akár már sikeres üzletvezető, egy dologra biztosan figyelsz: a bizalmat erősítő weboldalra. Ha nem gazdasági szereplő vagy, hanem a civil szektorban tevékenykedsz, akkor is van jó pár hasznos tanács, ami a sikeres kommunikációdat támogatja.

– A dedikált szerverek, a weboldalkészítő program vagy a webtárhelyt és e-mail fiókokat nyújtó szolgáltatások elsősorban a már létező és elindult vállalkozásokat segíti a fejlődésben, vagy ezen szolgáltatások a nemrég induló, kezdő vállalkozások számára is jó választás lehet?

Puchard Balázs: – A vállalkozástól függ, hogy milyen hardveres igényekkel indul, de a legtöbb esetben egy induló vállalkozásnak elegendő egy webtárhely szolgáltatás és egy domain cím, hogy a piacon megjelenhessen. Egy új weboldal kialakításához a WP Ready vagy Site Builder szolgáltatásainkat javasolnám, amelyekkel egy website vagy webshop könnyen és gyorsan kialakítható. Dedikált szerverekre vagy Classic VPS-re egy kezdő vállalkozásnak csak akkor van szüksége, ha kimagasló érdeklődésre számít már a kezdetektől. Máskülönben a fejlesztést elegendő elvégezni akkor, amikor igény mutatkozik rá, és már a felhasználói élmény rovására válna. Több esetben rákérdeznek, hogy mit foglal magában a dedikált szerver. Nos, a dedikált tárhely általában egy fizikai szervert takar, amelyen csak az adott kliens weboldala vagy weboldalai találhatók, tehát senki más nem vásárolhat helyet az adott szerveren. Ez egy hasznos lehetőség olyan piaci szereplőknek, akik nagy webhelyeket vagy hálózatokat üzemeltetnek, amelyek hatalmas forgalmat bonyolítanak le.

– Összehasonlításokból kiderül, hogy a Forpsi szolgáltatásai kedvezőbb áron sokkal többet nyújtanak, mint hasonló vállalatok ajánlatai. Mi az egyedisége a piacon az Önök termékeinek?

Puchard Balázs: – Igyekszünk ügyfeleink számára a legjobb ár-érték arányban kínálni a szolgáltatásainkat és nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy adatközpontjaink fejlesztésével eljussunk a 10 százalékig zöld energiafelhasználásra. Számos versenytársunkhoz képest azért tudtuk árainkat kedvezményesen megtartani az emelkedő rezsiköltségek mellett, mert a zöld átállás 2018-ban megkezdődött adatközpontjainkban. Ezen fejlesztések már nem csak klímavédelmi szempontból kifizetődőek az orosz-ukrán háború árnyékában. Az emelkedő rezsiköltségek és a gazdasági válság minden cég elé kihívásokat állít. De egy szolgáltatóváltással legalább egyes költségek – pl. hosting, szerver – csökkenthetők, melyek hosszabb távon versenyelőnyt biztosítanak.

Galéria

Fotó: Forpsi

– Mióta működik a vállalat Magyarországon, és milyen célt tűzött ki?

Puchard Balázs: – Cégünk 22 éve működik Magyarországon és jelenleg a második legnagyobb domainszolgáltató. 2007-óta az Aruba Csoport tagja és 2013-tól kínálunk felhő alapú szolgáltatásokat ügyfeleink részére. Jelenlegi célkitűzéseink között szerepel többek között a romániai jelenlétünk erősítése, ahol elsősorban a magyar lakosság számára szeretnénk bemutatni szolgáltatásainkat, illetve 2023-ban cégünk társadalmi szerepvállalását akarjuk erősíteni azáltal, hogy civil szervezetek számára kínálunk webtárhelyet és domaint térítésmentesen.

– Olvasható a Forpsi honlapján, hogy az adatközpontok üzemeltetéséhez 100 százalékban megújuló energiát használnak. Mit kell erről pontosan tudni?

Puchard Balázs: – Adatközpontjaink Európa-szerte megtalálhatóak: Olaszországban, Németországban, Angliában, Franciaországban, Lengyelországban és Csehországban. 2018-ban kezdtük meg adatközpontjaink zöldítését, ahogy már említettem. Az adatközpontokat úgy alakítottuk ki, hogy minden lehetséges megoldásból a lehető legtöbbet hozzuk ki és a környezetre gyakorolt ​​hatásokat minimalizáljuk anélkül, hogy az a megbízhatóságot és a teljesítmény maximálisan garantált szabványait veszélyeztetné. A napelemek vagy a szélenergia felhasználása mellett olyan technológiák alkalmazásával igyekszünk környezettudatosak lenni, mint a Dynamic Free Cooling (DFC), amely megoldás lehetővé teszi, hogy energiát takarítsunk meg a külső levegő felhasználásával a szerverterem hűtésére, vagyis a kompresszoros hűtési módot csak akkor alkalmazzuk, ha feltétlenül szükséges.

– Ha a héten egy kezdő vállalkozó megkeresi a Forpsit, hogy szeretne most induló weboldalának – mely előreláthatóan többnyire nagy méretű fényképeket fog tartalmazni és a közösségi média felületeinek tartalmai is megosztásra kerülnek majd – tárhelyet és hozzá több regisztrált e-mail fiókot is bérelni, akkor mi lenne az ajánlat?

Puchard Balázs: – Elsősorban a Cloud VPS-t ajánlanám, mivel a felhő alapú tárhelyszolgáltatások rugalmasan bővíthetők, de megfelelő lehet egy profi szerver is erre a célra. Ezen szolgáltatások választása esetén a domaint és az e-mailt külön kell megvásárolni. Hosting szolgáltatásainkhoz biztosítjuk a domain címet, illetve 100 db 1 GB-os e-mail fiókot, de webtárhelyeinkhez 100 GB tárhely jár. Így végső soron a döntés a képek mennyiségétől és méretétől függ.

Galéria

Fotó: Forpsi

– Sokszor előfordulnak olyan helyzetek, amikor a biztonsági mentésekhez vissza kell nyúlni, hogy az adott probléma orvosolható legyen. Akár egy jelenlegi ügyfél, akár egy új kliens fordul a Forpsihoz azzal a szándékkal, hogy két héttel ezelőtti tevékenységének mentését kérje el, akkor hogyan lehet ebben a helyzetben segíteni?

Puchard Balázs: – A biztonsági mentések készítése a hosting szolgáltatások esetében a csomag része, így ingyenesen az ügyfeleink rendelkezésére áll a lehetőség. Alapesetben naponta és hetente készül biztonsági mentés automatikusan, de adatbázis alapján a két héttel korábbi állapot is visszaállítható. Cloud vagy dedikált szerver használata esetén ez konfiguráció kérdése, amelyeket általában az ügyfél testre szabhat, de például választható Cloud Backup szolgálatás a felhő tárhely mellé, szerver esetében pedig külső tárhely az adatok megőrzése érdekében. Többféle megoldás is lehetséges, de természetesen szükség esetén ügyfélszolgálatunk is tud technikai segítséget nyújtani.

A FORPSI márkanév alatt működő társaságok szolgáltatásaikat magánszemélyeknek és üzleti ügyfeleknek egyaránt biztosítják. Az internetes szolgáltatásaik minőségét a cég nagy tapasztalata és stabilitása garantálja, bővebb információk a vállalat honlapján érhetőek el, ide kattintva.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. október 25., kedd

Korszerű bölcsőde épül Parajdon is

Öt energiatakarékos és korszerű bölcsőde építésére biztosít finanszírozást a fejlesztési minisztérium, egy közülük Parajdon fog felépülni.

Korszerű bölcsőde épül Parajdon is
Korszerű bölcsőde épül Parajdon is
2022. október 25., kedd

Korszerű bölcsőde épül Parajdon is

2022. október 24., hétfő

Kiakadt a magyarellenes fórum az autonómia és a kollektív jogok hallatán

Élesen bírálja a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma Kalmár Ferenc, a magyar-román kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke nyilatkozatát, mert szerintük Románia példásan szavatolja a kisebbségek jogait.

Kiakadt a magyarellenes fórum az autonómia és a kollektív jogok hallatán
2022. október 24., hétfő

Meleg őszi napok következnek

Meleg őszi napok elé nézünk, kevés esővel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 6-áig érvényes, hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Meleg őszi napok következnek
Meleg őszi napok következnek
2022. október 24., hétfő

Meleg őszi napok következnek

2022. október 24., hétfő

Csíkban ismét fagyott

Ismét Csíkszeredában mérték Székelyföld leghidegebb pontját. Hétfőre virradóra -2,1 Celsius-fokon állt a hőmérők higanyszála.

Csíkban ismét fagyott
Csíkban ismét fagyott
2022. október 24., hétfő

Csíkban ismét fagyott

2022. október 21., péntek

Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés

Somogyi-Tóth Dánielt, a budapesti Aeroexpress csoport alapítóját faggattuk az október folyamán éppen zajló tesztidőszakról. Repülőgépeivel a légitársaság négy város között repülve igyekszik kideríteni, mekkora igény volna a regionális személyszállításra.

Reményteljes felszállás – az Aeroexpress számára hosszú távú terv a regionális légiközlekedés
2022. október 19., szerda

Szép summa üti a markukat azoknak, akik színtízessel képességvizsgáznak vagy érettségiznek

Azok a diákok, akik 10-es átlagot értek el a nyolcadik osztályosok képességfelmérőjén, 2000 lejes, a színtízesre érettségizők pedig 5000 lejes pénzjutalmat kapnak – döntötte el szerdai ülésén a kormány.

Szép summa üti a markukat azoknak, akik színtízessel képességvizsgáznak vagy érettségiznek
2022. október 19., szerda

Áttekinthetőbbé tenné, és egyszerűsítené az energiaszámlákat a fogyasztóvédelem

Az energiaszámlák egyszerűsítésére vonatkozó törvénymódosító tervezetet nyújtott be a parlamentbe az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke. Horia Constantinescu erről a szenátus visszaéléseket kivizsgáló bizottságának szerdai ülésén számolt be.

Áttekinthetőbbé tenné, és egyszerűsítené az energiaszámlákat a fogyasztóvédelem
2022. október 18., kedd

Október utolsó hetében utalják a szociális utalványok utolsó részletét

Október utolsó hetében történik meg a szociális utalványok harmadik, 250 lej értékű részletének kifizetése – jelentette ki Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

Október utolsó hetében utalják a szociális utalványok utolsó részletét
2022. október 16., vasárnap

Elkezdték a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését

Elkezdte vasárnap a mezőgazdasági intervenciós és kifizetési ügynökség (APIA) a 2022-es támogatások előlegeinek folyósítását – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget az intézmény.

Elkezdték a mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését
2022. október 15., szombat

Statisztika: élelemre költünk a legtöbbet, de alkoholra és cigarettára is sok pénz megy el

Bár a bőrünkön is nap mint nap érezzük, az Országos Statisztikai Intézet adatai is azt bizonyítják, hogy egy áltagos romániai család bevétele nagy részét élelemre és számlákra költi. 

Statisztika: élelemre költünk a legtöbbet, de alkoholra és cigarettára is sok pénz megy el
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM