HIRDETÉS

Találkoztak a pápával a székelyföldi focisták

Zátyi Tibor 2016. május 12., 14:40 utolsó módosítás: 2016. május 12., 15:27

Székelyföld labdarúgó-válogatottja a héten Vatikánban vett részt egy minifocitornán, a csapat minden mérkőzését megnyerve első helyen végzett. A székelyföldi küldöttség Ferenc pápával is találkozott, Jakab Zoltán szövetségi kapitány egy mezt adományozott a katolikus egyház vezetőjének.

A minifocitornán Székelyföld mellett a Magyar Cigányválogatott, a Magyar Koronaőrség és a pápa testőreinek együttese, a Svájci Gárda szerepelt. Tavaly nyáron Velencében is összemérte erejét a négy csapat, akkor a főlegn nyárádmenti játékosokból álló székely válogatott első helyen végzett. Az idei vatikáni tornára Székelyföld a Magyar Cigányválogatott menedzserén, Mezei Istvánon keresztül kapott meghívást.

Az egynapos torna mérkőzéseit műfüves pályán, 7+1-es felállásban rendezték. Az udvarhelyszéki és nyárádmenti játékosokból álló Székelyföld mindhárom találkozóját magabiztosan nyerte meg, tizenhat gólt szerzett, és csupán egyet kapott.

Szerdán reggel pápai meghallgatáson is részt vettek. „Nagyon szép és megható esemény volt. A téren több ezer ember várta a pápát. Mi nagyon közel kerültünk hozzá, pár lépcsőfokra voltunk tőle. A végén lejött közénk, pár emberrel kezet fogott, így alkalmam adódott rá, hogy átadjak neki egy Székelyföld-mezt” – közölte Jakab Zoltán, a válogatott szakmai irányítója. Hozzátette, mindezek megvalósulásában óriási szerepe volt Németh László pápai prelátusnak, a római Szent István Ház vezetőjének, aki egyben házigazdájuk és idegenvezetőjük is volt. A küldöttségnek egyebek közt lehetősége volt megtekinteni a Svájci Gárda laktanyáját és a pápai rezidenciát is.

Jövőre Székelyföldön szeretnék megrendezni a tornát, az időpont egyelőre nem ismert. A csapat vatikáni szereplésében nagy szerepet vállalt Karácsony Károly (Nyárádgálfalva polgármestere), Tóth Sándor (Nyárádszereda polgármestere), Csíki Sándor (a Csíki Tours képviselője), illetve Wenczel Kristóf, a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület elnöke.

Edzőmeccsek következnek

A székelyföldi válogatott jövő héten folytatja felkészülését a május végén Abháziában rendezendő ConIFA (Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége) világbajnokságra. A tervben az FK Csíkszereda és a Sepsiszengyörgyi OSK elleni felkészülési mérkőzések is szerepelnek.

A vatikáni minifocitorna eredményei:
Svájci Gárda–Magyar Cigányválogatott 1–4,
Székelyföld–Magyar Koronaőrség 6–1 (gólszerzők Bíró Attila 2, Petru Silion 2, Szécsi Barna és Szőcs Lóránt),
Svájci Gárda–Székelyföld 0–6 (gólszerzők Csíki Sándor 3, Oprea Róbert, Szőcs, Szécsi),
Magyar Cigányválogatott–Koronaőrség 2–0,
Svájci Gárda–Magyar Koronaőrség 1–2,
Magyar Cigányválogatott–Székelyföld 0–4 (gólszerzők Császár Károly 2, Bíró 2).

A torna végeredménye:
1. Székelyföld 9 pont,
2. Magyar Cigányválogatott 6,
3. Magyar Koronaőrség 3,
4. Svájci Gárda 0.

Székelyföld válogatottja: Klein László, Szécsi Barna, Petru Silion, Csíki Dénes, Bíró Attila, Szőcs Lóránt (mind Udvarhelyszék), Császár Károly, Csíki Sándor, Dávid Botond, Józsa László, Veres Endre, Tóth Sándor, Oprea Róbert, Novák Botond, Karácsony Károly (mind Nyárádmente). Szövetségi kapitány Jakab Zoltán, pályaedző Novák Vilmos (Nyárádszereda).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
14 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS