HIRDETÉS

Út az életért

Péter Beáta 2011. június 13., 13:27 utolsó módosítás: 2011. június 13., 17:28

A család összetartó, megtartó erejére kívánja felhívni a figyelmet a Csíki Anyák Egyesülete, csatlakozva a Ferenc-rendi szerzetesek és Böjte Csaba testvér Szent Antal-napi kezdeményezéséhez.

Fotó: Kristó Róbert

Hagyományosan június 13-án, Szent Antal napján a ferences szerzetesek liliomot szentelnek és ezzel együtt megáldják a gyerekeket, a tanuló ifjúságot. Szent Antal ünnepe alkalmából az idén június 14-én, kedden a csíksomlyói kegytemplomban a 19 órától kezdődő szentmisét a 93 éves Bíró Antal ferences atya tartja, akit hetven évvel ezelőtt szentelt fel pappá Márton Áron püspök. A szentbeszédet Böjte Csaba atya mondja. A mise végén a két ferences atya megáldja a jelen levő családokat és gyerekeket, valamint Szent Antal virágát, a liliomot.

A szentmisét megelőzően az Út az életért elnevezésű felvonuláson vehetnek részt a családok, amikor is 18 órától a Márton Áron Gimnázium udvaráról indulnak el csoportban a csíksomlyói kegytemplomba a Szent Antal-napi gyermek- és liliomáldásra. „A nyilvános felvonulásunk célja, hogy úgymond népszerűsítsük a gyermekvállalást. Felvonulunk a Szék útján babakocsikkal, velünk lesznek a Szent István-ház gyermekei is. Ha sikeres lesz ez a megmozdulás, akkor jövőtől kiterjesztenénk Erdély-szerte, szintén gyermek- és liliomáldással egybe kötve” – tájékoztatott Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke.

A szervezők megkérik a résztvevőket, hogy családonként mindenki vigyen magával egy-egy szál liliomot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS