Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mesenap Marosvásárhelyen

Albert Teréz Lilla 2011. október 02., 09:14 utolsó módosítás: 2011. október 03., 15:58

A Magyar Népmese Napja alkalmából Az égig érő fa címmel mesenapot szervezett óvodás és kisiskolás gyerekeknek a Kulcs Egyesület szeptember 30-án.

Tekintse meg fotógalériánkat!

Délelőtt a Kulcslyuk könyvesboltban a kicsiket érdekes programokkal várták, délután viszont már a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt akadt kedvükre való elfoglaltság.

Égig érő fa a Kulcslyuk könyvesboltban
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar népmese napját. Ebből az alkalomból a Kulcs Egyesület pénteken Az égig érő fa címmel szervez Marosvásárhelyen mesenapot a kicsiknek.

Pénteken 17 órakor megtelt a Bod Péter Diakóniai Központ nagyterme három generáció képviselőivel, és megkezdődött a nagy kaland a mesék csodálatos világában. Elsőként Lazsádi Csilla tolmácsolásában két népmesét hallhattak az összegyűltek, ezt követően Kovács Tamás, a Maros megyei mesemondó verseny győztese szórakoztatta kortársait, majd Hideg Anna néni énekelt el pár válaszúti népdalt, ezt követően pedig egy hosszú, de roppant tréfás mesét mondott el, amivel mindenki arcára mosolyt csalt. Őt követte Ráduly János, aki saját gyűjtésű meséiből olvasott fel néhányat. A mesemondás/hallgatás befejztével a gyerekek két olyan népi játékot tanultak Hideg Annától, amelyeket ő maga játszott gyerekkorában.

Amig a gyerekek kézműveskedtek, addig a felnőttek félrevonultak a nekik szóló előadásokra, ahol Ráduly János folklorista tartott prezentációt munkásságáról, majd Kádár Annamária pszichológus beszélgetett a szülőkkel arról, hogy a meséknek milyen pozitív hatása van a gyerekek fejlődésére, a fantázia kialakulására.

A Kulcs egyesület tavay decemberben tartott már egy mesenapot, s mivel az is nagyon sikeres volt, így az idén összekötötték a Népmese Napjával, és reményeik szerint ez immár hagyomány marad a Kulcs Egyesületnél.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS