Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Zajos lesz a város: bizonyítanak és buliznak az egyetemisták

Simon Virág 2019. május 08., 20:08
HIRDETÉS

Ezerötszáz egyetemista fog sportolni, kincseket keresni és bulizni szerdától szombatig Marosvásárhelyen. A diáknapos koncertekre a helyszínen is lehet jegyeket váltani, így bárki elvegyülhet, bulizhat az egyetemistákkal.

Fotó: Haáz Vince

Még jóformán el sem kezdődtek a 22. Marosvásárhelyi Diáknapok, de máris felfordították a várost a fiatalok. A főtéren találkoztak, és onnan vonultak a bentlakásokig. Több százan voltak, jókedvvel, hangosan mutatkoztak be, miközben a főtéren a gépkocsiforgalom le volt zárva, és a vásárlásból, munkából hazafelé igyekvőknek percekig kellett várakozniuk a kialakult dugókban.

Fotó: Haáz Vince

A jókedv adott volt, a vicces és sokatmondó csapatnevek is: Hell-Ló, PáLesz, Orál -BÉÉÉ, PartySün, Shörlock, TeráPia, Vodkaland, hogy csak párat említsünk a harminchárom közül. Az egyetemisták pár napig – félretéve a könyveket és jegyzeteket – sport- és ügyességi vetélkedőkön vesznek részt, ugyanakkor nem titkolt vágyuk, hogy szerda estétől szombat reggelig bulizzanak.

HIRDETÉS

Az idei diáknapok alaptémája Mexikó, a meghívó szerint „idén májusban felpezsdítjük a jó öreg egyetemi vért egy bajuszt csiklandozó, sombrerót görbítő, rumbatököt megrázó, jalapeñót megsirattató, tequilát megvadító mexikói fiestával!”

Fotó: Haáz Vince

A diáknapok fő hadszíntere a Víkendtelep és a Maros-part lesz, utóbbi helyre van felállítva a színpad és a bulisátor is. Itt csütörtökön többek között a No Sugar koncertezik. Pénteken ne csodálkozzunk, ha 13–17 óra között keresgélő, kutakodó, idegeneket is megszólító fiatalokkal találkozunk városszerte, hiszen akkor lesz a Kincskeresés vetélkedő.

A legelképesztőbb dolgokat kell majd beszerezniük, felkutatniuk, elkérniük, és ilyenkor nem ritka, hogy ismerősök és idegenek segítségét kérik.

Fotó: Haáz Vince

Pénteken 20.15-től Lóci Játszik koncert lesz, majd a népszerű Parno Graszt szórakoztatja az egybegyűlteket. Szombaton 20.15-től a 4S Street, majd a Bagossy Brothers Company koncertezik. Jegyeket a helyszínen is lehet váltani, így

bárki elvegyülhet, bulizhat az egyetemistákkal.

A közkedvelt Maros-part közelében lakóknak azért jó tudni, hogy a koncertek után lemezlovasok szolgáltatják a zenét mindaddig, amíg lesznek táncoló és szórakozó fiatalok. A program szerint a buli mindennap hajnali négy óráig tart.

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS