Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Soós Zoltán korábbi polgármesterjelölt is „szakít” a marosvásárhelyi RMDSZ-szel

Székelyhon 2019. június 14., 14:37 utolsó módosítás: 2019. június 14., 14:54

Társulok a megfontoltságot és bölcsességet felmutató Furó Judithoz és Tamási Zsolthoz, és ezennel bejelentem, hogy visszavonulok a marosvásárhelyi szervezetben betöltött minden tisztségemből és vállalásomtól, amíg az itt található áldatlan és méltatlan állapotok meg nem szűnnek – tette közzé álláspontját Soós Zoltán, Marosvásárhely egykori összmagyar-párttámogatást élvező polgármesterjelöltje a marosvásárhelyi RMDSZ-ben nyilvánosságra került belső konfliktusok apropóján.

Soós Zoltán korábbi polgármesterjelölt is „szakít” a marosvásárhelyi RMDSZ-szel
galéria
Soós Zoltán. Ő is beállt a marosvásárhelyi RMDSZ-t nyíltan bírálók sorába. Archív Fotó: Haáz Vince

Mint írja, azt is tudja, hogy a politikában a dolgok maguktól nem szoktak változni, s ha mégis, akkor sosem vesznek jó irányt.

Meg kell újulni a következő választásokig

– fogalmaz a múzeumigazgatóként tevékenykedő Soós.

„Sokan és sokat hallgattak és hallgatnak, habár nem értenek és nem értünk egyet azzal, ami az elmúlt három évben történt a marosvásárhelyi politikában. Nem ezért küzdöttünk, és nem ezért vállaltam közel négy éve a jelöltséget egy korrupcióval vádolt, sajnos még mindig regnáló városvezetéssel szemben. Igyekeztünk véget vetni a városunkat kiszipolyozó, a közpénzeket nem hatékonyan felhasználó, a jövőnket elherdáló városvezetésnek. Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy az elmúlt húsz év talán legkártékonyabb korszakát éljük.

A vesztét érző városvezetés gátlástalanul eladósítja a várost, amit nem tehetne meg a városi RMDSZ segítsége nélkül. A magam nevében nem vállalok közösséget a mostani »stratégiával«

– fogalmazott Soós.

Szerinte a három évvel ezelőtti kampány sikere az volt, hogy megtartották a tíz tanácsost, és felelős politizálással, megfelelő, a városért küzdeni akaró politikai erőkkel Florea talán a múlté lehetne.

„Sajnos azt tapasztaljuk, hogy több mint 300 millió lej kötelezettséget vállalt a városi vezetés a jövő évi költségvetés terhére, és több mint 10 millió euró kölcsönpénzhez juttatta a várost elszegényítő irányítókat. Semmilyen logika, érdek vagy érv sem menti fel a felelősség alól városi vezetőinket, hiszen az eredmények messze elmaradnak, vagy botrányosak (lásd mélygrázs kérdése). A változást előidézni, ösztönözni kell. E lemondásom is ezt a célt szolgálja.

Fontosnak tartom egy új városi vezetés létrehozását, amely nem függ a Florea-érdekektől, és amelyben feladatot kapna városunk jelenleg kizárt értelmisége. Csak így van esély 2020-ban nyerni. Legyen ez egy ösztönző lépés a változás irányába!

– írja Facebook-oldalán is közzétett nyilatkozatában Soós.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat