HIRDETÉS

Összepótolnak a hatalmas, székely zászlós bírság kifizetésére

Antal Erika 2018. július 09., 13:00 utolsó módosítás: 2018. július 09., 13:01
HIRDETÉS

Úgy határozott Nyárádszereda, Erdőszentgyörgy és Szováta elöljárósága, hogy összefog Péter Ferencért, a Maros megyei önkormányzat elnökéért, akire súlyos pénzbírságot róttak, amiért szovátai polgármestersége idején nem távolította el a székely zászlót a városháza homlokzatáról.

Kiállás Péter Ferenc mellett. Arra buzdítják az RMDSZ-szervezeteket, hogy most és minden hasonló helyzetben segítsék egymást. Archív Fotó: Boda L. Gergely

Közös sajtónyilatkozatban fogalmazta meg a három elöljáró az összetartozást. A Csibi Attila Zoltán,  Erdőszentgyörgy, Tóth Sándor, Nyárádszereda és Fülöp László, Szováta polgármestere által aláírt nyilatkozat szerint a székely zászló nemcsak Szovátán szimbolizálja a székelységet, hanem egész Székelyföldön, Erdőszentgyörgyön és Nyárádszeredában is.

„Közösen kell kivegyük a részünket bánatban, örömben. Egymásra számíthatunk csak, ez már többször bebizonyosodott. Elítéljük, és sajnálattal vettük tudomásul a bíróság döntését, amely értelmében Szováta volt polgármesterét, Péter Ferencet a székelység egyik jelképének használata miatt elfogadhatatlanul magas bírsággal sújtották. Ezért úgy éreztük, hogy ebben a helyzetben össze kell fognunk és segíteni ott, ahol komoly terhet generál a rendszer.

Ma rajta, holnap lehet rajtunk a sor!”

– figyelmeztetnek az elöljárók. Ezért a három város RMDSZ-frakcióinak egyöntetű döntése értelmében Szováta tízezer lejjel, Erdőszentgyörgy hétezer lejjel, valamint Nyárádszereda szintén hétezer lejjel járul hozzá a kiszabott büntetés törlesztéséhez.

HIRDETÉS

„Arra buzdítunk minden RMDSZ-szervezetet, hogy most is és minden hasonló helyzetben álljunk ki egymás mellett és segítsünk egymáson! Ennek érdekében hozzunk létre egy olyan alapot a szervezeten belül, ami hasonló ügyekben segítséget tud nyújtani a rendszer következő áldozatainak, annak reményében, hogy egyszer egyértelműen lehetővé teszi az ország törvénykezése, hogy a következményektől való félelem nélkül, nyilvánosan és szabadon használhassuk közösségi jelképeinket, és kitűzhessük intézményeink homlokzatára a székely zászlót” – írja a sajtóközlemény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS