Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mintegy harmincezer lejt gyűjtöttek össze a jótékonykodó zenészek

Székelyhon 2019. május 30., 14:14
HIRDETÉS

Közel harmincezer lej gyűlt össze a jegyek eladásából és az adományokból a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztiválon. A ForFun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság első alkalommal megszervezett jótékonysági rendezvénye több száz embert mozgatott meg. Az összegyűlt pénzt az Indesertus Egyesület kezeli, és a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekek támogatására fordítják.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon

Mint arról a ForFun Egyesület elnöke, Bodó István beszámolt, a kétnapos eseményen a jegyekből származó bevétel több mint 24 600 lej volt, az adományokból pedig több mint 4300 lej gyűlt össze. Bodó István úgy véli, a karitatív akció sikeres volt annak ellenére, hogy ez az első ilyen jellegű esemény Csíkszeredában, és szombaton zuhogott az eső is.

HIRDETÉS

Az összegyűlt összeg valamelyest az elvárt fölött van, és minden bizonnyal érezhetően befolyásolja majd a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekek kulturális és sporttevékenységeinek elősegítését, ezeknek a gyerekeknek az érvényesülését

– fejtette ki a ForFun Egyesület elnöke. A szervező hozzátette: pár napra egy nagyon operatív és lelkes csapat kovácsolódott össze, kezdve a zenészektől, a házigazdáktól, az önkéntes gyerekektől, a vendéglátóktól, szervezőktől a szponzorokig és médiapartnerekig. „Számomra bebizonyosodott, hogy van értelme ilyen akciókban gondolkodni és belevágni” – tette hozzá Bodó István.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

„Ezek a gyerekek teljes felelősséggel végeztek el mindent, amire megkértük. Mikor az utolsó nap végén a színpadra állhattak a sztárokkal, mint a fesztivál szervezőtagjai, látszott rajtuk, hogy életre szóló élményt nyújtott számukra ez a történet.

Többünk eddigi téves hiedelme ellenére, ezek a gyerekek tökéletesen be tudnak illeszkedni egy komplex, bonyolult és nagyon változó eseménysorozatba, és helyt tudnak állni, csak esélyt kell adni nekik. Ők is részesei voltak a folyamatnak, és szerintem ez a legszebb hozadéka a fesztiválnak

– zárta gondolatait a ForFun Egyesület elnöke.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán ezúton is köszönetet szeretne mondani mindazoknak, akik részt vettek a fesztivál szervezésében. „Szeretném megköszönni annak a sok embernek, akik részt vállaltak ennek az akciónak a szervezésében és sikerében: a karitatív rendezvény kezdeményezőjének, Bodó Istvánnak, a házigazdáknak és a zenekaroknak, akik teljes erőbedobással és teljes nyitottsággal vettek részt az akcióban.

Látszott az, hogy nem egy kötelező feladatot végeztek, hanem ott maradtak, jól érezték magukat, kommunikáltak egymással, volt, aki felvállalta, hogy a gyerekeinkkel közösen is zenéljen, és egy igazi családi hangulat alakult ki a kétnapos fesztivál alatt

– mondta az igazgató. Hozzátette: mi azon leszünk, hogy ennek a nagy bizalomnak és ennek a nagy összefogásnak méltó folytatói és méltó gazdái legyünk a pénz elköltésénél. Ezért mindent megteszünk, hogy ezek az összegek a legjobb helyre kerüljenek.

Fotó: Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért

Elekes Zoltán elmondta: az összegyűlt pénzt az Indeszertus Egyesület fogja kezelni, és

a tehetséges gyerekek pályázatok révén történő támogatásáról egy bizottság dönt.

A ForFun Egyesület partnerségben a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal május 25–26. között szervezte meg a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivált. A kétnapos rendezvénynek a csíkszeredai Mikó-vár adott otthont, ahol olyan neves együttesek léptek színpadra, mint a Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, a Role zenekar, a Tündérgound, az Ineffable, valamint az One More Minute. Az eső ellenére a fesztivál első napján körülbelül kétszáz ember látogatott a várba, a második napon pedig teljesen megtelt a vár udvara, és körülbelül száz embernek nem maradt hely. A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzte meg. A Mikó-vár előtti téren zajló foglalkozásokat, a fajáték készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, gyerektáncházat, mesefoglalkozást, interaktív zenei játékokat, kőfestést, hangszerkészítést, ugribugri zumbát, dekupázst és bábkészítést a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányították.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS