HIRDETÉS

Több napja nem tudni semmit az eltűnt marosvásárhelyi doktornőről

Gáspár Botond 2016. december 14., 23:31 utolsó módosítás: 2016. december 15., 11:58

A hétvégén szakadt meg a kapcsolat a marosvásárhelyi Benedek Orsolya és családja, illetve barátai között, hétfőn pedig a rendőrségen jelentették eltűnését. Azóta nincs hír róla, keresése nagy erőkkel zajlik.

A Facebookon terjedt a hír hétfőn kora délelőtt, hogy vasárnap este óta nem találják a marosvásárhelyi Benedek Orsolyát. A család jelentette a fiatal doktornő eltűnését a rendőrségen, emellett pedig az interneten is arra kérték a barátokat, ismerősöket és mindenkit, hogy ha tudnak valamit a hollétéről, netán az autójáról, akkor közöljék.

Kiderült, a hölgyet utoljára vasárnap 20 óra 50 perckor látták a város koronkai kijáratánál található nagyáruháznál, a parkolóban megtalálták Opel Tigra típusú személygépkocsiját, és a bevásárlóközpont térfigyelő kameráinak felvételein látszik, ahogy egy személy társaságában álldogált egy sötét színű Volkswagen Transporter típusú mikrobusz mellett, de a videóról nem kivehető teljes bizonyossággal sem az, hogy beszállt-e, sem az, hogy ült-e még valaki a buszban, sem pedig a furgon rendszáma. Ezután sikerült bemérni, hogy a mobiltelefonja legutóbb a jeddi erdőben volt használatban vasárnap, azóta viszont nincs bekapcsolva. A barátok, a szülők beleegyezésével, a Benedek Orsolya által használt internetes fiókokban is keresgéltek potenciális használható információk után.

Érdeklődésünkre a rendőrség szóvivője, Andreea Pop elmondta, a család értesítette a nyomozó hatóságokat, az egységek pedig nagy erőkkel keresik, azonban a hozzátartozók nem adták beleegyezésüket, hogy az üggyel kapcsolatos részleteket közöljön. Ezt erősítette meg Benedek Orsolya barátnője, a keresést internetes nyilvánosságra hozó Máthé Klára Magdolna is: a szülők – legalábbis egyelőre – nem szeretnék a médiát bevonni az ügybe, amint van konkrét információjuk, akkor tájékoztatnak a fejleményekről.

Benedek Orsolya a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház aneszteziológia és intenzív terápia részlegének szakorvosa, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem adjunktusa, a rohammentő-szolgálat volt önkéntese. Úgy értesültünk, hogy sem a családtagok és a barátok, sem kollégái nem észlelték, hogy a lány depressziós, rosszkedvű lett volna, bántotta volna valami, netán gyanús, furcsa új barátokról, udvarlóról sincs tudomásuk. A munkahelyén nem történt különösebb, esetleg felkavaró eset, nem vett ki szabadságot vagy szabadnapokat (tehát nem készült néhány napos távollétre), sőt tele volt tervekkel, több projektben tevékenykedett, és Marosvásárhelyen tervezte jövőjét, nemrég vásárolt lakást.

Aki bármilyen információval segíteni tudja a rendőrség munkáját, kérik, hívja a 0725-915 817-es telefonszámot vagy a 112-es sürgősségi segélyhívószámot. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS