Küküllőkeményfalvi értékek mindenekfelett Pr-cikk

Küküllőkeményfalvi értékek mindenekfelett

A Miklós Steel termékei ismertek és elismertek az országban

Fotó: Miklós Steel

Faipari vállalatként indultak, de nem érte meg a céget hosszú távon működtetni, ezért bezártak. Később ugyanezt a vállalkozást újraindították, és fémmel kezdtek dolgozni, amely aztán igazi sikertörténetté vált. 2023-ban egy óriási fába vágták fejszéjüket: egy Udvarhelyszéken működő húsipari termékekkel foglalkozó vállalkozást vettek át, és kiemelt céljuk, hogy felvirágoztassák. A Fagmic és Miklós Steel kalandos pályáját Miklós Csaba tulajdonos szemszögéből a következő oldalakon olvashatják.

Székelyhon

2024. február 22., 10:002024. február 22., 10:00

2024. február 27., 08:502024. február 27., 08:50

Nyitás, zárás, majd újranyitás

Klasszikus székelyföldi módon indult a Fagmic vállalkozása: anya, apa és fia közösen összeálltak, és megalapítottak egy kis családi vállalkozást Küküllőkeményfalván. A faipari vállalkozás azonban nem működött jól, ezért kénytelenek voltak a cég működését felfüggeszteni. „Ekkor visszatértem eredeti szakmámhoz, a turizmushoz, de továbbra is a kereskedelem és a termelés volt az, ami igazán vonzott.

Idézet
Az utolsó fizetésemből egy vízmelegítő hengert vásároltam, amit édesapám megcsinált, én pedig eladtam.

Imádtuk mindketten ezt csinálni, ezért a Fagmic Kft.-t újraélesztettük, és immár a fémiparban kezdtünk el tevékenykedni” – emlékezett vissza Miklós Csaba, aki a bojlerek gyártásában találta meg a boldogulásukat. Az első hét évben a Magdolna Impexszel közösen dolgoztak: ők gyártották a vízmelegítőket, a partnerük pedig eladta, így egy nagyon szép és jól működő országos piacot alakítottak ki.

A Miklós Steel megalapítása és fejlődése

2009-et írtunk, amikor a Fagmic már akkorára nőtt, hogy a munkafolyamatok elvégzéséhez új műhelyt kellett építeni. „És ugyanebben az évben egy pályázat miatt megalapítottam a Miklós Steel Kft.-t is, amely három év alatt a termeléstől az adminisztrációig minden aktivitást átvállalt az 1991-ben alapított cégünktől” – emlékezett vissza Miklós Csaba, aki ezt a periódust tudja be a generációváltás időszakának is, hiszen szülei fokozatosan kiszálltak a cégvezetésből.

Galéria

Miklós Csaba folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő munkahelyeket teremtsen Udvarhelyszéken

Fotó: Miklós Steel

Elmondása szerint ezek nagyon nehéz évek voltak, hiszen a munkatársak őt nem vették komolyan, továbbra is az édesapját tekintették igazi vezetőjüknek. „Ez nem is csoda, hiszen 30 éven át ő volt a főnök. Éppen ezért a tiszteletet ki kellett harcolnom” – ismertette az akkori kihívásokat a vállalkozó, aki miután meghaladták a 40 fős létszámot a cégnél, a teljes elévült technológiát kidobta, és egy új, modern termelési folyamatot szorgalmazott. „Az évek múlá­sával aztán mindenki megértette, hogy csak az ő javukat szolgálta minden lépésünk” – mondta el Miklós Csaba, aki a fűtéstechnikai megoldások mellett a kerti grillek piacára is betört.

A Miklós Steel 97%-ban a hazai piacra gyártja a termékeit, hiszen először a hazai igényeket és lehetőségeket akarták teljes mértékben kiaknázni.

„Talán most jött el annak az ideje, hogy a határokon átlépve is értékesítsük az árucikkeket. Romániában már bizonyítottunk, a termékeink jók és hatékonyak, amelyek más országokban is megállják majd helyüket” – véli a küküllőkeményfalvi vállalkozás vezetője.

Ilyen egy jó csapat

„A cégnél az alapemberek azok a fiatal gyerekek, akikkel 10–12 évesen én is elkezdtem dolgozni. Ebből az ötfős csapatból hárman még ma is nálunk tevékenykednek, akikkel baráti viszonyt ápolok, ugyanakkor ők is épp úgy gondolkodnak a céges ügyekben, mintha az a sajátjuk lenne” – méltatta a Miklós Steel csapatát az ügyvezető. A jelenleg közel 100 munkatársat foglalkoztató udvarhelyszéki vállalkozás egy olyan szegmensben fejlődik mind a mai napig, amely amúgy lefelé ível, így a kieső szereplőktől veszik át a gyeplőt.

Idézet
A munkatársak is jól tudják, hogy az országban a hasonló profilú vállalkozásokra nem konkurensként, hanem partnerként kell tekinteni”

– osztotta meg a munkaközösség filozófiáját Miklós Csaba, akiknek egyik fő mottójuk az, hogy együtt mindig erősebbek vagyunk. „A csapatunk egy másik fő ismérve az, hogy a változásokhoz folyamatosan jól tudunk adaptálódni. Emlékszem, hogy a koronavírus-járvány idején háromhavonta változó munkarenddel találtuk magunkat szemben, illetve a termelési igények is megváltoztak. Munkaközösségünk azonban minden kihívásnak eleget tett és megoldott” – méltatta a vállalat alkalmazottait a cégvezető, akiknek a szeme előtt folyamatosan a közös álom megvalósítása lebeg.

Galéria

A küküllőkeményfalvi gyárban minden munkatárs azért fáradozik, hogy tökéletes termékeket biztosítson a vásárlóknak

Fotó: Miklós Steel

De mi is ez az álom?

A Miklós Steelnél a fiatal, dinamikus és fejlődni vágyó csapat folyamatosan arra törekszik, hogy a termékeiket jó minőségben állítsák elő, az ügyfelek pedig elégedettek legyenek a végtermékkel.

Idézet
Ha a kliens elégedett, akkor a munkatárs is az. Nálunk mindenki jól tudja, hogy egyénileg nem lehet elismerésre szert tenni, éppen ezért a hatékony csapatmunkára törekszünk”

– mondta Miklós Csaba, aki bár tudja, hogy a cég növekedésével a munkatársak akarva-akaratlan számokká fognak átváltozni, ő mégis az emberi kapcsolatokat fogja előtérbe helyezni ezentúl is. És bár úgy tűnik, hogy helyi szinten mindent elértek, a vállalatvezető szerint mindig van hova fejlődni.

„Éppen ezért tervezzük megépíteni az új telephelyünket is Fenyéd község határában, ahol egy minden igényt kielégítő gyárat akarunk létesíteni.

Ez lehetőséget biztosít majd nekünk új, helyi emberek alkalmazására, valamint a céges és egyéni értékek maximalizálására” – véli a Miklós Steel ügyvezetője, aki hiszi és vallja, hogy az önmegvalósítást nem pénzben, hanem az elért eredményekben mérik.

Galéria

Fotó: Miklós Steel

Nyitás egy új iparágban

A gazdasági híreket folyamatosan követők számára nem újdonság, másoknak viszont meglepő hír lehet, hogy

Miklós Csaba a faipar és a fémipar után most a húsiparban is megvetette a lábát.

„2023 elején vettem át 51%-ban a Farmer húsipari-hentes kft.-t, majd ugyanez év nyarán a további 49%-ot is. A főként Udvarhelyszéken ismert vállalkozás tíz üzlettel rendelkezik, a tulajdonosa pedig jó barátom, aki segítséget kért tőlem. Tény, hogy a cég rosszfelé sodródott a piacon, ezért is kellett a gyors beavatkozás, hogy a vállalatot megmentsük” – mondta el az immár az élelmiszeriparban is érdekelt vállalkozó, aki a baráti segítség mellett

a Farmernél dolgozó 107 munkatárs állását is meg akarja menteni ezzel a tranzakcióval.

„Az eddigi kínálat megmarad, ám teljesen új lesz az előállítási filozófia. Édesanyám rákban halt meg, azóta pedig fokozottan odafigyelünk arra, minőségi termékeket fogyasszunk. Éppen ezért a Farmernél is ezt a szemléletet követjük majd:

Idézet
E-mentes élelmiszereket akarunk előállítani és forgalmazni, amiben már társat is találtam Pócs Sándor személyében”

– ismertette a rövid távú változásokat a hentesbolt körül a vállalkozó. A vegyszermentes előállítási mód nem egyszerű, és főleg nem olcsó megoldás, ám mindkét tulajdonos hisz a csak füstöléssel tartósított élelmiszerekben. „A márkanév ugyanakkor megmarad, sőt a kínálat egy része is, csak jobb minőségűek lesznek a termékek. Alkotni fogunk a hagyományok szerint” – jelentette ki a vállalkozó, aki állítja, hogy a tradíció nem marketing, hanem eszköz ahhoz, hogy mindenki egészséges élelmiszereket fogyasszon.

Szebb jövőt varázsolni az utódoknak

Miklós Csaba elmondása szerint mindennap azért kel fel és indul el dolgozni, hogy szebb világot varázsoljon a jövő generációinak.

Idézet
Csakis mi tehetünk azért, hogy gyermekeinknek milyen jövőt teremtünk.

A vállalkozói éveim során rájöttem arra, hogy társadalomban kell gondolkodni, valamint olyan értékeket kell magunk után hagyni, amelyet utódaink továbbfejleszthetnek majd. Mi pedig ezért dolgozunk folyamatosan” – zárta beszélgetésünket a székelyföldi vállalkozó, akinek szavaival mi is teljes mértékben egyet tudunk érteni.

Az itt olvasható tartalom először az „Akiket az idő igazol” 2023-as kiadványában jelent meg.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. március 25., hétfő

Három autó ütközött Kézdivásárhely közelében

Három autó ütközött a 11-es országút Kézdivásárhely és Csernáton közötti szakaszán – közli honlapján a rendőrség. A balesetben egy személy sérült meg.

Három autó ütközött Kézdivásárhely közelében
2024. március 25., hétfő

Lezárják a Bethlenfalvi út egy részét Székelyudvarhelyen

Érdemes kerülőút-alternatívákat választani, mert keddtől lezárják a Bethlenfalvi út egy részét Székelyudvarhelyen munkálatok miatt.

Lezárják a Bethlenfalvi út egy részét Székelyudvarhelyen
2024. március 25., hétfő

Online is lehet lottózni közvetlenül a Román Lottótársaságnál

Elérhetővé tette a Román Lottótársaság a saját fejlesztésű bilete.loto.ro online platformot, ahonnan könnyen és biztonságosan lehet lottószelvényeket vásárolni – tájékoztatott hétfőn a vállalat.

Online is lehet lottózni közvetlenül a Román Lottótársaságnál
2024. március 25., hétfő

Kedvezményt adnak a közintézmények munkatársainak Székelyudvarhelyen

Ötszázalékos kedvezményre feljogosító kártyákat biztosít az Elan Trio Kft. a székelyudvarhelyi üzleteik környékén lévő közintézmények munkatársai részére – derült ki egy hétfői sajtótájékoztatón.

Kedvezményt adnak a közintézmények munkatársainak Székelyudvarhelyen
2024. március 25., hétfő

Gyereksereg rendőrruhába bújva

Rendőrautóktól volt hangos Csíkszereda központja, ezúttal azonban gyerekek kezelhették a járműveket. Mindez a Román Rendőrség Napja apropóján.

Gyereksereg rendőrruhába bújva
Gyereksereg rendőrruhába bújva
2024. március 25., hétfő

Gyereksereg rendőrruhába bújva

2024. március 25., hétfő

Szeretnek repülővel utazni a romániaiak, ami hamarosan még könnyebb lesz

Tavaly 17 százalékkal, 24,536 millióra nőtt a romániai repterek utasforgalma – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS). Románia és Bulgária a légi és vízi közlekedésben március 31-én csatlakozik a belső határellenőrzés nélküli térséghez.

Szeretnek repülővel utazni a romániaiak, ami hamarosan még könnyebb lesz
2024. március 25., hétfő

Iskolai iratkozások: nem kell a legelső nap lerohanni a kiválasztott tanintézetet

Két hét múlva kezdődik az iskolába való iratkozás első szakasza, de nem kell legelső nap lerohanni a kiválasztott tanintézetet, ugyanis a beiratkozási kérelmeket április 11. és május 14. között lehet benyújtani. Legtöbb iskola nyílt napot is szervez.

Iskolai iratkozások: nem kell a legelső nap lerohanni a kiválasztott tanintézetet
2024. március 25., hétfő

Erdély-szerte lesznek nagycsütörtöki koncertek

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány harmadik alkalommal szervezi meg az Ég és Föld elnevezésű nagycsütörtöki koncertsorozatát, amellyel a húsvétra való hangolódásban segítenek.

Erdély-szerte lesznek nagycsütörtöki koncertek
2024. március 25., hétfő

A színház világnapját ünnepli a Csíki Játékszín, íme a műsorkínálat

Hat előadással várja a közönséget március 26–27. között a Csíki Játékszín. Gyerekeknek és felnőtteknek is kedveznek a színház világnapja alkalmából.

A színház világnapját ünnepli a Csíki Játékszín, íme a műsorkínálat
2024. március 25., hétfő

Fagypont fölötti burokban Csíkszereda

Igen, van ilyen is: Csíkszeredától északra, délre, keletre és nyugatra is fagyos volt a hajnal, de a hargitai megyeközpontban nem esett fagypont alá a hőmérséklet hétfőre virradóan.

Fagypont fölötti burokban Csíkszereda
Fagypont fölötti burokban Csíkszereda
2024. március 25., hétfő

Fagypont fölötti burokban Csíkszereda

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!