Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Júliusban és októberben tartják az elsőáldozást Gyergyószentmiklóson

Barabás Orsolya 2020. június 24., 15:24

A járványhelyzet miatt a májusra tervezett elsőáldozások is elmaradtak Gyergyószentmiklóson. Hétfőn este a Szent Miklós és a Szent István plébánián is találkozót szerveztek az elsőáldozásra készülő gyermekek szülei számára, és döntés született arról, hogy júliusban, valamint októberben is lesz elsőáldozás.

Júliusban és októberben tartják az elsőáldozást Gyergyószentmiklóson
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Iochom Zsolt

Az elsőáldozás egy nagyon fontos esemény a római katolikus családok életében, a gyermekek számára az első találkozás szentsége az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. A májusra tervezett elsőáldozásokat azonban országszerte, így Gyergyószentmiklóson is el kellett halasztani. Hétfőn azonban döntés született arról, hogy még idén megrendezik az elsőáldozást a városban.

Találkozót szerveztünk a Szent Miklós és a Szent István plébánián is. A Szent István plébánián a szülők több mint 90 százaléka úgy döntött, hogy október második vasárnapján legyen az elsőáldozás. A Szent Miklós plébánián nehezebb volt határozni, hiszen itt több mint hetven gyermek érintett

– ismertette Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános.

A dátumok meghatározásánál figyelembe vették az érintett gyermekek szüleinek kérését. A Szent Miklós templomban július utolsó vasárnapján és október első vasárnapján lesz elsőáldozás, a felkészítők már június 30-án elkezdődnek. Gyermekük elsőáldozását illetően a szülők tetszés szerint választhatnak a két templom és a három dátum között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat