Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Ideiglenesen az alpolgármester került Etéd élére

Fülöp-Székely Botond 2018. május 30., 14:49
HIRDETÉS

Egyelőre teljes bizonytalanságban dolgozik a napokban polgármesteri teendőkkel felruházott etédi alpolgármester, Nagy Endre, ugyanis egyebek mellett azt sem tudja, hogy ki írhatja alá a megnyert európai uniós pályázatokat. Az sem világos, hogy visszatérhet-e tisztségébe a község lakossága által két éve újraválasztott, ám összeférhetetlenség miatt a minap lemondott községvezető, Szőcs László, aki meglátása szerint megfelelően végezte munkáját.

Nagy Endre abban reménykedik, hogy a legfelsőbb bíróság ejti a volt polgármester ellen felhozott vádakat Fotó: Barabás Ákos

Igazságtalannak tartja Nagy Endre a korábbi polgármesterrel történteket. Szőcs László múlt héten mondott le tisztségéről, miután összeférhetetlenséggel vádolta meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI), mivel 2014-ig tagja volt édesapja családi vállalkozásának, amelyben nem töltött be vezető szerepet.

Igazságtalan a helyzet, hiszen nem lopott, nem csalt, csak egy családi vállalkozásban volt benne, aminek nem is volt a tulajdonosa

– fogalmazott. Mint mondta, ő a kényszerhelyzet miatt jelenleg polgármesteri feladatkörrel felruházott alpolgármesterként dolgozik.

Nehéz helyzetben

„Egy olyan láncszem esett ki ideiglenesen az etédi önkormányzat csapatából, akinek a munkája meghatározó volt. Mindig jól együtt tudtunk dolgozni. A személyzeti hiány okozta nehézségeink ellenére nagyon sok mindent vállalt magára Szőcs László. Itt a községi hivatalban nincsenek külön osztályok az egyes feladatkörökre, szinte mindenki kell értsen mindenhez, ő pedig jól összefogta a csapatot” – jelentette ki. Rámutatott,

Szőcs Lászlóval korábban megosztották a munkát, így volt rálátása a teendőkre, de sok dolog van, amit csak a volt polgármester lát át.

Fotó: Barabás Ákos

Jelenleg nagy a bizonytalanság abban is, hogy ki írja alá a sportpálya megvalósításáról, illetve egy tűzoltók számára hasznos terepjáró megvásárlásáról szóló nyertes európai uniós pályázati szerződést, hiszen az önkormányzat nem nevezte ki polgármesternek Nagyot. Ezt nem is tehetik meg, amíg fellebbezések vannak Szőcs ügyében, ráadásul csak a prefektusi hivatal utasítása szerint cselekedhetnek.

Hasonló problémákba ütköznek bizonyos területek telekkönyvezésénél, valamint több helyi beruházásnál is, hiszen ezeket az ügyeket is a korábbi polgármester intézte. „Gyakorlatilag nem tudjuk, hogy most mi az eljárás, hiszen nem tudunk hasonló esetről” – tette hozzá.

Fotó: Barabás Ákos

Visszavárják Szőcsöt

Szőcs az alkotmánybíróságon támadta meg a legfelsőbb bíróság döntését, amely összeférhetetlenséget állapított meg, ugyanakkor a prefektúra rendelete ellen is fellebbezett, amely a polgármesteri tisztségéből való visszalépésre utasította. Nagy Endre abban reménykedik, hogy mindkét esetben helyt adnak a fellebbezésnek, így Szőcs visszatérhet a közösség szolgálatába. „Egyértelműen szükségünk van rá. Egyelőre várjuk, hogy mi lesz” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Szőcs jelenleg is segíti tanácsaival a hivatal munkáját. Kérdésünkre elmondta, noha nem lát bele az emberek fejébe,

tudomása szerint nincs senki, aki a polgármesteri tisztségre pályázna.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS