Húsvéti film- és sorozatajánló, avagy mit nézzünk az ünnepnapok alatt?

Húsvéti film- és sorozatajánló, avagy mit nézzünk az ünnepnapok alatt?

Fotó: Székelyhon-montázs

Ha úgy döntünk, hogy húsvétkor gubóznánk be a tévé elé, vagy sorozatmaratont tartanánk laptoppal az ölünkben, ezúttal sem kell attól tartanunk, hogy nem lesz amit nézni ezen a borongós, ünnepi hétvégén. A legújabb streamingpremierekből készült összeállításunkban mindenki találhat kedvére való néznivalót.

Tamás Attila

2022. április 16., 21:082022. április 16., 21:08

2022. április 16., 21:172022. április 16., 21:17

Anatomy of a Scandal (angol minisorozat – Netflix)

A Sarah Vaughan azonos című regényéből (Egy botrány természetrajza) készült antológiasorozat egy magasrangú brit politikus és családja körüli botrányt járja körül, akit nemi erőszakkal vádolnak meg. Felesége védené, az ügyész azonban kicsinálná, mindez egy, a jelenünkben játszódó, a metoo jelenségre is reflektáló drámában, amelynek főbb szerepeiben a Homelandből ismert Rupert Friendet, a számos blockbusterben feltűnt Sienna Millert, vagy a Downton Abbey sorozat Maryjét is megformáló Michelle Dockeryt láthatjuk. Egy esős délutánra tökéletes mindazoknak, akik szeretik az ehhez hasonló, feszült, botrányokat körüljáró rövid sorozatokat. Plusz pont, hogy ez ráadásul nem az Amerikai Egyesült Államokban, hanem az Egyesült Királyságban játszódik.

Videó: Netflix

The Good Doctor (amerikai sorozat – Netflix)

Doctor Murphyt keveseknek kell bemutatni, sokan belefuthattak már például az RTL Klubon (ahol egyébként borzasztó szinkronnal adták), vagy torrentezhették le az évadait, hogy csillapíthassák a kórházas sorozatok iránti éhségüket két Grace Klinika vagy New Amsterdam-évad között. Az autista Murphy doktor és kórháza mindennapos viszontagságait most Netflixen is lehet darálni, ugyanis felkerült az első négy évad, ami elég sok részt jelent, ugyanis a sorozatot gyártó ABC csatornánál még a hosszú évadokban „hisznek”, így van lehetőségük kibontakozni a karaktereknek. Aki tehát egy nem hétköznapi doki eseteibe és személyes drámáiba vetné bele magát, az most megteheti.

Videó: ABC

Our Great National Parks (minisorozat – Netflix)

Barack Obama az új David Attenborough – élhetnénk a vaskos közhellyel, és egyébként nem járunk messze a valóságtól. Obama ugyanis két elnöki ciklusa után civilként a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára hívja fel folyamatosan a figyelmet, ugyanakkor filmes és sorozatos produkciókban is utazik, hiszen feleségével, Michelle Obamával exkluzív szerződést kötöttek a Netflixxel, hogy a streamingfelületre készülő közös produkcióikban szerepet vállalnak. Az együttműködés egyik darabja most vált elérhetővé, és ebben a minisorozatban nemzeti parkokat, védett élőhelyeket és fajokat mutatnak be, beszélve arról is, hogy milyen haszna lehet mindezeknek az emberiségre nézve. Obama narrálja a sorozatot, afféle David Attenboroughként hívva fel a figyelmet a még meglévő természeti kincseinkre. A természet- és dokumentumfilmek rajongóinak kötelező darab.

Videó: Netflix

Heirs to the Land (Los herederos de la tierra – spanyol sorozat, Netflix)

Nagyot mennek mostanában a spanyol sorozatok a Netflixen, a Money Heist kirobbanó sikere után főként kosztümös, történelemi sorozatokból „vásárol” be a streamingplatform. A legújabb ilyen sorozat A föld örökösei, ami a 14.-ik századi Barcelonában játszódik, és folytatása, pontosabban sequelje a Netflixen szintén nézhető Tengerszékesegyháznak (Cathedral of the Sea – La catedral del mar) sorozatnak. Aki még egyikről sem hallott, és szereti az idegen nyelvű kosztümös, fikciós-történelmi sorozatokat, az most 16 résznyi néznivalót kap, ami bőségesen elég egy ünnepi darálásra.

Videó: Netflix

Moon Knight (amerikai sorozat – Disney+)

Bár a Disney streamingfelülete csak nyártól lesz elérhető nálunk is, de azért a Marvel-fanoknak jó tudni, hogy újabb szuperhős debütál a képernyőkön ezekben a hetekben Oscar Isaac főszereplésével. A DC Batmanjének Marveles megfelelőjeként is aposztrofált Moon Knight egy személyiségzavaros figurár(k)ól szól, akit egy ősi egyiptomi isten szállt meg, és emiatt szupererőre tesz szert. A fehér köpenyes Holdlovag viszontagságai és a Marvel Filmes Univerzum (MCU) újabb bővülése hétről hétre, szerdánként követhető, eddig három rész jelent meg a sorozatból, de hátra van még ugyanennyi.

Videó: Marvel Entertainment

Outer Range (amerikai sorozat – Amazon Prime)

Egy rejtélyes (feltehetően természetfeletti) gödör egy legelőn, farmok közti rivalizálás, szúrós tekintetű jelenkori „cowboyok”, Josh Brolin, Imogen Poots, Will Patton és még sokan mások – ezt kínálja az Amazon frissen megjelent high-concept sorozata, az Odakinn. Bár még csak két rész elérhető belőle, nagyon ígéretesnek tűnik az előzetese alapján, aki pedig szereti a modernkori vadnyugati történeteket egy kis természetfölötti rettegéssel nyakonöntve, annak biztosan bejön ez a sorozat.

A besúgó (magyar sorozat – HBO Max)

Az Aranyélet nyomdokaiba lépő új, nagyköltségvetésű sorozatról már megírtuk, hogy mennyire jó, azóta pedig újabb rész jött ki belőle, így már „félidőnél” tart a széria. Akinek eddig nem volt ideje meggyőződni, hogy mennyire minőségi darabról van szó, és még nem tudott elmerülni a Kádár-korszak végi fiatalok lázadó világában és az őket szemmel tartó Állambiztonság szervezkedéseiben, az most az ünnep alatt megteheti, és biztosan nem fogja megbánni a ráfordított időt.

Videó: HBO Max

korábban írtuk

Bentlakás, buli, besúgás: kiemelkedő az új magyar HBO-sorozat
Bentlakás, buli, besúgás: kiemelkedő az új magyar HBO-sorozat

Az HBO Max-en debütált, így egyszerre a világ 61 országában lett elérhető az új magyar sorozat, ami a Kádár-korszak besúgóinak mindennapjaiba nyújt betekintést. A besúgó egy minőségi széria, amit sokáig fogunk még hivatkozási pontként emlegetni.

The Batman (amerikai film – HBO Max)

Jobban örültünk volna, ha már a hétvégétől elérhetővé válik, de azért húsvét másodnapja sem rossz arra, hogy streamingen pótoljuk a legújabb denevérember-mozit, a Matt Reeves-féle The Batmant, amiben Robert Pattinson bújik az igazságosztó bőrébe. Április 18-tól tehát HBO Maxre is érkezik az eddig csak moziban látható The Batman, ami három órás játékidejével nem lesz egy rövid néznivaló, de a szuperhősfilmek rajongói ha nem nézték meg moziban, most otthonuk kényelméből is élvezhetik, hétfő esti filmnek pedig tökéletes lehet.

korábban írtuk

Batman: intelligens, sötét és mai
Batman: intelligens, sötét és mai

Cristopher Nolan Batman trilógiájának utolsó darabja tíz éve debütált, így a legendás képregény-karakter rajongói immár egy évtizede várják, hogy valaki kimentse a figurát abból a hollywoodi szupi-szuperhősöket meg-megcsillogtató felszínességből.

Bónusz: mozifilmek

Clifford, the Big Red Dog, The Worst Person in the World (Csíki Mozi)

Végre ezt is leírhatjuk, hogy elindult a rendszeres vetítés a Csíki Moziban, még ha a kínálat nem vetekszik a multiplexekével, de még a Sepsiszentgyörgyi Művész Moziéval sem (de valahol nyilván el kell kezdeni).

korábban írtuk

Indulnak a vetítések a Csíki Moziban
Indulnak a vetítések a Csíki Moziban

Rendszeres vetítésekkel várja a filmkedvelőket a Csíki Mozi ezentúl minden héten csütörtöktől vasárnapig. A kínálatot úgy állítják össze, hogy három film közül választhassanak a mozirajongók hetente, egyik alkotás pedig családi/gyermekfilm legyen.

Akiknek tehát húsvétvasárnap Csíkszeredában vagy környékén mozizni lenne kedve, annak nem kell kilométereket utaznia, ugyanis vasárnap, 17 órától családi mozifilmet vetítenek, méghozzá a népszerű gyerekkönyvek és az ezt feldolgozó rajzfilmsorozat alapján készült Clifford, a nagy piros kutya kalandjait lehet végigizgulni a moziteremben, míg 20 órától már egy norvég, szerzői filmet lehet megnézni, ami egy 30 éves lány útkereséséről és párkapcsolati drámáiról szól, és A világ legrosszabb embere címet kapta, és oscarra is jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

Videó: NEON

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. április 16., szombat

Lesodródott az autópályáról és kigyúlt egy autó Radnótnál

Autó sodródott le az A3-as autópályán az úttestről, Radnót közelében, szombat délután. A balesetet követően az autó kigyúlt, a Maros megyei tűzoltóság marosludasi alegységének beavatkozására volt szükség.

Lesodródott az autópályáról és kigyúlt egy autó Radnótnál
2022. április 16., szombat

Húsvét és Virágvasárnap alkalmából köszöntötte a hívőket Iohannis

Ünnepi üzenetet tett közzé a Facebookon a húsvét és az ortodox virágvasárnap alkalmából Klaus Iohannis államfő.

Húsvét és Virágvasárnap alkalmából köszöntötte a hívőket Iohannis
2022. április 16., szombat

Nagyszombati vízszentelés Csíkszentimrén

A húsvéti szent három nap részét képezik a nagyszombati szertartások, a húsvéti vigília előtt, rendszerint a délelőtti órákban vízszentelési szertartást tartanak, ezzel biztosítva a szenteltvizet az egyházközségek és a hívek számára az egyházi évre.

Nagyszombati vízszentelés Csíkszentimrén
Nagyszombati vízszentelés Csíkszentimrén
2022. április 16., szombat

Nagyszombati vízszentelés Csíkszentimrén

2022. április 16., szombat

Lehetetlen küldetés Hargita megyében: négyfős személyzettel kellene felderíteni a gyújtogatásokat

Minden rendelkezésükre álló eszközzel megpróbálnak tenni a tarlóégetések ellen, mégis csak az esetek töredékében tudnak eljárást indítani a Hargita Megyei Környezetőrség illetékesei. A hatóság vezetőjével együtt összesen négyfős a személyzet.

Lehetetlen küldetés Hargita megyében: négyfős személyzettel kellene felderíteni a gyújtogatásokat
2022. április 15., péntek

Egyelőre folytatódik a munka a kúriánál, de a szükséges pénz egy része még hiányzik

Noha jól halad a munka, a csíkszentimrei Henter-kúria helyreállításának befejezését nagyban befolyásolják az áremelkedések miatt keletkezett többletköltségek, amelyeket egyelőre nem tud biztosítani a község.

Egyelőre folytatódik a munka a kúriánál, de a szükséges pénz egy része még hiányzik
2022. április 15., péntek

Húsvéti koncertek Csíkszéken és a Gyimesekben

Krisztus feltámadásával lezárul a nagyböjt, húsvétvasárnap estétől újra lehet mulatságokat tartani. Vasárnap és hétfőn este Csíkszeredában, Csomortánban és Gyimesközéplokon lesz koncert, illetve bál.

Húsvéti koncertek Csíkszéken és a Gyimesekben
2022. április 15., péntek

Állnak a szobrok, de várni kell az avatással

Marosvásárhely központjában már felállították az Erdélyi iskola szoborcsoportot, de az avatást csak május közepén tartják. 

Állnak a szobrok, de várni kell az avatással
2022. április 15., péntek

Országos járványnapló: újabb esetszám-csökkenés

A legutóbbi tájékoztatás óta 1255 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – 222-vel kevesebbet, mint egy nappal korábban – több mint 23 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán.

Országos járványnapló: újabb esetszám-csökkenés
2022. április 15., péntek

Rekordrövid bárányvásár? Fotón a teljes kínálat

Csekély számban jelentek meg bárányt kínáló gazdák az idei bárányvásáron Székelyudvarhelyen. Látogatásunk során azt tapasztaltuk, hogy idén bárány beszerzése céljából közvetlenül a gazdákat kell felkeresni.

Rekordrövid bárányvásár? Fotón a teljes kínálat
2022. április 15., péntek

Románok is éltetik a magyar báró csapatát

Románia negyedik, Erdély második legeredményesebb labdarúgó-csapatának újjáélesztése, az élvonalba való visszajuttatása fűződik a nevéhez, emellett utánpótlásközpontot működtet, nemzetközi szupermaratont szervez. Mészár Sándor a Nézőpont legújabb vendége.

Románok is éltetik a magyar báró csapatát
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM