Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A flamenco hete Sepsiszentgyörgyön

Rákosi Katalin 2013. július 23., 11:24

A flamenco kerül középpontban a héten Sepsiszentgyörgyön. A táncosok, énekesek az andalúziai zene, tánc és ritmus világába kalauzolják el a nézőket.

Szerdán 20 órától flamenco-estet tartanak a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, a  madridi De Cobre és a sepsiszentgyörgyi Ritmo del Flamenco közreműködésével.  Csütörtökön szintén 20 órától a Huhuu Alkotóházban a kolozsvári Varga András gitárművész Bajo la Luna (A hold alatt) címmel mutatja be flamenco-estjét, amelyen saját szerzeményeket is játszik.

A megszokottól eltérően ezen a héten csütörtökön lesz a szabadtéri filmvetítés. A Mesék az aranykorból című román-francia történelmi vígjátétékot 21.30 órától tekinthetik meg az érdeklődök  az Erzsébet parkban. Románia nem szokványos történetéről van szó, amely elsősorban városi legendákra épül. Egy nosztalgiától sem mentes időutazás a vergődésekkel teli hétköznapokba, ezt kínálja a Mesék az aranykorból. Mindhárom  kulturális esemény része a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS