HIRDETÉS

Mínusz 21 Celsius-fok volt Csíkszeredában

Székelyhon 2017. január 07., 10:48 utolsó módosítás: 2017. január 07., 10:49

Az erdélyi települések közül Csíkszeredában volt a leghidegebb szombatra virradóra: mínusz 21 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

A Nagyszebeni Regionális Meteorológiai Központ munkatársa, Cristian Greu szerint a többi Hargita megyei településen is erős fagy volt: Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn mínusz 18 fokot, Székelyudvarhelyen mínusz 17 fokot, Maroshévízen mínusz 15 Celsius-fokot mértek – számol be az Agerpres.

A meteorológus szerint mínusz 20, mínusz 22 fok körüli értékekre kell számítani a következő éjszakákon is Hargita megyében, a Kovászna megyei Bodzafordulón pedig vélhetően ennél is alacsonyabb értékek várhatók.

A januári hónap legalacsonyabb hőmérsékletét 1985-ben mérték Csíkszeredában, akkor 38,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.

Fagyriadót rendeltek el

Elsőfokú fagyriadót hirdetett az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország egész területére. A meteorológusok szerint szombaton, vasárnap és hétfőn az ország nagy részén erős fagy lesz, éjszaka és nappal is. A legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek –16 és –10 Celsius-fok között alakulnak, éjszaka –25 és –15 Celsius-fok közötti hőmérsékletre kell számítani.

Az ANM előrejelzése szerint az ország nagy részén a jövő hét folyamán is kitart a fagy.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
21 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS