HIRDETÉS

Hófogókat helyeznének ki a megyei utak mentén

Székelyhon 2017. január 10., 10:25

Az utak tisztán tartása és járhatóvá tétele érdekében hófogó rácsok kihelyezését javasolja Hargita Megye Tanácsa – írja a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Fotó: Kristó Róbert

Mint közlik, a hófogó rácsok felszerelését három feltétellel tudják biztosítani. Az egyik, hogy a polgármesteri hivatalok egyeztessenek a földterületek tulajdonosaival, hogy ezeket a rácsokat díjmentesen helyezhessék ki márciusig. A másik, hogy a rácsokat márciustól novemberig raktározzák a polgármesteri hivatalok. A harmadik pedig, hogy a hópalánkok felszerelését a polgármesteri hivatalok munkatársai végezzék el, a megyei tanács szakembereinek felügyeletével.

Ezekre a feltételekre azért van szüksége a megyei önkormányzatnak, mert nincs elegendő és megfelelő raktárhelyisége, ugyanis – mint írják – még a saját hóekés traktoruknak sem tudnak megfelelő helyet biztosítani. Mindemellett csupán öt munkatárs foglalkozik a téli és a nyári karbantartással, a forgalombiztonsági elemekkel, a balesetek miatti pereskedésekhez szükséges akták készítésével, kátyúzással, valamint az egyrétegű aszfaltozásokkal az összesen közel ezer kilométer hosszú megyei kategóriájú utakon.

A továbbiakban felmérik, hol van szükség ezekre a hópalánkokra, majd levélben értesítik a polgármesteri hivatalokat, hogy hol indokolt ezeknek az eszközöknek a használata.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
15 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS