Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Egy csíkszeredai cég mintegy 20 alkalmazottjánál igazolták a fertőzést

Iszlai Katalin 2020. május 16., 13:22 utolsó módosítás: 2020. május 16., 13:28

Ismét robbanásszerűen nőtt a csíki esetek száma, miután szombaton az egyik csíkszeredai cég mintegy 20 alkalmazottjánál igazolták a fertőzést.

Egy csíkszeredai cég mintegy 20 alkalmazottjánál igazolták a fertőzést
galéria
Letesztelték az ásványvíz-töltő üzem alkalmazottait. Mintegy húsz fertőzést igazoltak vissza. Képünk illusztráció Fotó: Árvai Károly/MTI

Miután a Spring Harghita ásványvizet palackozó Mineral Quantum Kft. két alkalmazottjánál pénteken igazolták a koronavírus-fertőzést, a csíkszeredai székhelyű cégnél elrendelték a teljes munkaközösség tesztelését.

Szombatra kiderült, hogy a vállalat alkalmazottai közül mintegy 20-an fertőzöttek

– árulta el a Székelyhon érdeklődésére Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Elmondása szerint

az első fertőzött valószínűleg a cég csúcsvezetőségének tagja, aki az országot járva kerülhetett kapcsolatba a vírussal.

Hozzátette: a csíkszéki esetek elmúlt két napban tapasztalt robbanásszerű növekedése ellenére nincs ok pánikra, mivel a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság megtette a szükséges lépéseket a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében.

A folyamatos tesztelés mellett az érintettek kontaktszemélyeit otthoni elkülönítésbe helyezték, emellett pedig a cég tevékenységét is felfüggesztették.

A polgármester szerint sokkal nagyobb problémát jelent, hogy a szükségállapot feloldása után a lakosság felelőtlenné és mohóvá vált, szerinte

ami pénteken a Nest kiskereskedelmi központnál és a Kaufland bevásárlóközpontnál tapasztalható volt, túllépi a felelősségteljes viselkedés határait”.

Ráduly arra kérte a lakosságot, hogy továbbra is tartsák tiszteletben a fertőzésveszély csökkentése érdekében hozott intézkedéseket, szabályokat és ajánlásokat.

Emellett felszólította a vállalkozásokat, hogy biztosítsák üzleteikben a biztonságos körülményeket és távolságtartási szabályokat, máskülönben az önkormányzat közbe fog lépni. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat