Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

27 fertőzöttet kezelnek a csíkszeredai kórházban, fokozott elővigyázatosságra int az egészségügyi intézmény

Székelyhon 2020. május 16., 12:48 utolsó módosítás: 2020. május 16., 13:58

Az elmúlt két napban megsokszorozódott Csíkszeredában az igazolt koronavírus-fertőzéses esetek száma. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége arra kér mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a megelőzési szabályokat.

27 fertőzöttet kezelnek a csíkszeredai kórházban, fokozott elővigyázatosságra int az egészségügyi intézmény
galéria
Fotó: Veres Nándor/MTI

„Egyik napról a másikra napi több mint tíz esettel szembesülünk, a kórház erre a célra elkülönített osztálya gyors ütemben telik meg betegekkel.

A korábbi védőintézkedések egyik célja az volt, hogy egyszerre ne zúduljon sok beteg az ellátórendszerre, ez a helyzet azonban most ezzel fenyeget”

– hívja fel a figyelmet Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere a szerkesztőségünknek is elküldött tájékoztatóban.

A kórház vezetősége felkéri a térség lakosságát, hogy kövessék továbbra is szigorúan a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a törvényes előírásokat: figyeljenek a távolságtartásra, viseljenek maszkot a zárt nyilvános terekben, úgy, hogy az eltakarja az orrot és a szájat, ne szervezzenek és ne vegyenek részt nagyobb rendezvényeken.

Különösen legyenek elővigyázatosak a vásárlások során. A higiénés szabályok továbbra is elsőrendűek, az alapos kézmosás, kézfertőtlenítés segít a megelőzésben.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban május 16-án,

szombaton reggel 27, igazoltan koronavírusos beteget és további hét koronavírusfertőzés-gyanús beteget ápoltak.

A csíkszeredai kórházban ápolt Covid-19 betegek állapota jelenleg nem súlyos.

Felelősek vagyunk egymásért, családjaink egészségéért. Ezt továbbra is szem előtt kell tartanunk és eszerint kell viselkednünk mindannyian. Lehet, hogy ez elcsépelt már sokak számára, de nálunk ennek most van igazán aktualitása”

– tette még hozzá Konrád Judit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat