Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Árvízvédelmi figyelmeztető szint felett a háromszéki folyóvizek

Bíró Blanka 2019. május 21., 10:27 utolsó módosítás: 2019. május 21., 11:50

Megnövekedett a folyóvizek szintje Kovászna megyében, de egyelőre nem keletkezett jelentősebb kár. A szakemberek azonban a vízszint további emelkedésére számítanak.

Árvízvédelmi figyelmeztető szint felett a háromszéki folyóvizek
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Sándor László, a Kovászna megyei vízügyi hatóság főmérnöke a Székelyhonnak elmondta, a Kisborosnyóhoz tartozó Nagypatakon hét háztartás udvarára folyt be a víz, négy kutat és mintegy két hektárnyi kertet árasztott el a helyi patak. Ott nincsenek árvízvédelmi munkálatok, a megáradt patak szabad folyásban lépett ki a medréből. Az éjszaka folyamán a Vargyas-patak, a Kászon-patak és a Feketügy folyó szintje lépett túl az árvízvédelmi figyelmeztető szinten, de a Vargyas vissza is húzódott. A Kászon-patak Hargita megyei szakaszán vízszintnövekedést jelentettek, így arra számítanak, hogy kedden Kovászna megyében is tovább nő a vízszint.

Az Olt folyó Mikóújfalunál kedd reggel érte el az árvízvédelmi figyelmeztető szintet, de további növekedésre számítanak, miután reggel Csíkszentkirálynál nagyobb mennyiségű csapadék esett. Sándor László elmondta, készenlétben állnak.

A Hargita és Maros megyei helyzetről itt és itt olvashat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat