Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

A rockzenét népszerűsítették, neves meghívottal

Simon Virág 2019. május 11., 20:26

Fergeteges hangulat volt szombaton délben a marosvásárhelyi Színház téren, ahol első alkalommal szerveztek rockzenét népszerűsítő eseményt. Bár a szabadtéri zenélés rekordját nem döntötték meg, mindenki nagyszerűen érezte magát.

Énekesek, gitárosok és dobosok közös fellépése Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi Rocksuli eső alkalommal szervezte meg a MuresRocks elnevezésű rendezvényt. Mint Hints Zoltán, az egyik kezdeményező a Székelyhonnak elmondta, a Rocksuli  egyik célja, hogy a rockzenét népszerűsítse, s ennek érdekében több eseményt szerveztek már.

A gitárosok sem tétlenkedtek Fotó: Haáz Vince

Most egyfajta utcazenélést szerveztünk, amelynek ötletét a szegedi zenészektől kölcsönöztük, ott már több alkalommal szerveztek közös zenélést szabadtéren, s volt olyan esemény is, amikor négyszáznál többen muzsikáltak együtt. Mi is a 423 személyt jelentő rekord megdöntése felé igyekszünk. Ez az első alkalom, s reméljük, hogy minden alkalommal többen és többen csatlakoznak hozzánk

– magyarázta.

Volt hely még más zenészeknek, énekeseknek is Fotó: Haáz Vince

A Színház térre egy kis színpad volt szerelve, ott zenélt a fő, irányadó zenekar, a többi dobos, gitáros és énekes pedig a színpad előtti teret foglalta el. Négy dalt játszódtak: a  Deep Purple Smoke on the Water dalával melegítettek be, majd a Compact együttes Cântec pentru prieteni dalát adták elő.

Fotó: Haáz Vince

A harmadik dal  Jimi Hendrix Hey Joe dala volt. Itt felment a színpadra A. G.Weinberger Nagyváradon született blueszenész (eredeti nevén Weinberger Attila), és ő énekelte el Hendrix dalát.

A. G. Weinberger énekelte Hendrix egyik dalát Fotó: Haáz Vince

Mint elmondta, nagyon örvend, hogy Marosvásárhelyen is közösen és örömmel zenélnek a helybéliek és vendégeik, s azt is elmondta, hogy ő rendszeresen részt vesz egy olyan találkozón, ahol hétezernél több gitáros pengeti a húrokat. 

Nem maradhatott ki a rockzenét népszerűsítő dalok sorából az Edda sem, az utolsó dal az Elhagyom a várost volt, s ennél a számnál énekeltek a legtöbben a közönségből. Többen megjegyezték, hogy ők már nem hagyják el a várost, Marosvásárhelyt, hanem maradnak.

Fotó: Haáz Vince

A jó hangulatú találkozón a legkisebb zenész a kilenc éves Balogh Álmos volt, aki Szentesről érkezett Marosvásárhelyre. Mint elmondta három éves kora óta zenél és tagja a Ducktails n’ Drapes magyarországi együttesnek. Otthon leginkább rock&rollt hallgat és egy musicalban is részt vesz.

HIRDETÉS

Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS