Gál Enikő ötvennyolc évesen úszta át a Balatont – minden pillanatát élvezte

Gál Enikő ötvennyolc évesen úszta át a Balatont – minden pillanatát élvezte

Az öröm pillanatai a cél elérése után székely zászlóval

Fotó: Gál Enikő magánarchívuma

Családja és barátai hathatós támogatásával vágott bele a nyugdíjkorhatárhoz közel álló Gál Enikő élete egyik kiemelkedő kalandjába, hogy átússza a Balatont. A csíkszeredai hölgy a Székelyhonnak mesélt a felkészüléséről, a háláról, amit érzett, és az örömünneplésről, amikor teljesítette a több mint öt kilométeres távot.

Barabás Hajnal

2023. július 28., 18:582023. július 28., 18:58

Nemrég tért haza Gál Enikő, aki 58 évesen úszta át a Balatont közel 10 ezer résztvevővel együtt Magyarország népszerű nyíltvízi úszóeseményén, öt kilométernél hosszabb távot téve meg a vízen.

Idézet
A televízióban láttam az esemény reklámját, a felhívás megfogalmazása nagyon tetszett, mert gyermekkori emlékek jutottak eszembe, az iskolában is egy-egy feleltetéskor sokszor elhangzott, hogy „Jajj de jó, hogy megúsztuk!”, és most megtettük ezt, a szó szoros értelmében is. Ez a magyar nyelv sokszínűsége”

– osztotta meg Gál Enikő a Székelyhonnal, hogy miért is vágott bele ebbe a kalandba.

Fél évig készült

Mint mesélte, Zsögödfürdőn és a Szeredai-fürdőn tanult meg úszni. Miután megnyílt a város uszodája, a Csíki Csobbanó, időközönként oda is eljárt úszni. „Ahogy elhatároztam, hogy részt veszek a balatoni átúszáson, rendszeresen elkezdtem az uszodába járni” – mondta. Enikőnek egyik ismerőse javasolta, hogy ehhez meg kell tanulnia a gyorsúszást is. Kezdetben saját maga próbálkozott ennek elsajátításával, de végül inkább keresett egy úszásoktatót.

Idézet
A harminc év alatt berögződött, a női úszásra jellemző »békás mozdulatot« nehezen tudták kinevelni belőlem”

– jegyezte meg. Az edzéseket tavaly októberben kezdte el Balázs Simon úszásoktatóval.

Akadályok hátráltatták

Számos akadályba ütközött a felkészülés során. Először a füle gyulladt be, majd az orra, így a fül-orr-gégészeti osztályra került. Azért aggódott, hogy az orvos eltiltja az úszástól. Majd begyulladt válla is, egy masszőrnek időnként helyre kellett tennie. Ezután allergiás tünetei jelentkeztek a medence vízétől, vagy a víz tisztítására használt szertől. Ezért

úgy tudta csak folytatni az edzéseket, hogy orrcsipesszel és légzőpipával úszott, hogy a szájába, orrába ne kerülhessen víz.

A nagy nap

Ahogy Gál Enikő mesélte, a nagy esemény előtt egy nappal érkeztek meg Magyarországra. Eleinte úgy volt, hogy szombaton tartják a versenyt, de az időjárási viszonyok miatt vasárnapra halasztották.

Idézet
Az egész család velem tartott. Három gyermekünk, és hat unokánk van. Úgy döntöttünk, hogy összekötjük a balatoni átúszást a családi nyaralással”

– mesélte.

A verseny előtt kissé elbizonytalanodott a Balaton hullámzása miatt, és azért mert lehűlt az idő, és ő otthon hagyta a neoprén anyagú felszerelését. Aztán az is megfordult a fejében, hogy kacsalábbal ússzon.

Idézet
Próbára teszi az embert a kezdés. Aztán eszembe jutott, hogy azt mondta nekem az edző, hogy meg tudom csinálni”

– magyarázta. Reggel hétkor állt rajthoz Révfülöpnél, kacsaláb nélkül, orrcsipesszel és légzőpipával. Mint mesélte, a szervezés nagyon gördülékenyen ment. Vele együtt több ezren ugrottak a Balatonba, hogy átússzák.

Az első kétszáz méter után az egyik hajónál megállt, hogy megigazítsa az úszószemüvegét, és ekkor majdnem leejtette az orrcsipeszét, ezért elhatározta, hogy többé nem áll meg sehol, mert félő volt, hogy nem tudja majd folytatni az orrcsipesz és pipa nélkül.

Így alig emelve ki a fejét a vízből, megtette a több mint öt kilométeres távot. Még az is lehet, hogy hat kilométernél is többet úszott, ritkán nézett fel, ezért cikk-cakkban haladt. Három órán át tartott az útja, amit lassú tempójú úszással tett meg.

Galéria

Gál Enikő a céljait támogató családja körében

Fotó: Gál Enikő magánarchívuma

Kitisztul az ember feje a vízben

„Egyik ismerősöm mesélte, hogy a csíkszeredai Zengő-térben tartott előadást Berecz András. Azt a mesét mondta el, amikor a székely bácsi az orosz fogságból megszökik, és elérnek a Volgáig, és az idézőjelben csak hat kilométer széles. Kérdik tőle, hogy tud-e úszni? Erre mondja a székely bácsi, hogy nem. Azt válaszolták neki: ne törődj vele, mire átérsz, megtanulsz, és ez könnyű, mert az egyik kezedet teszed előre, és addig a másik pihen. Miközben úsztam sokszor ez jutott eszembe, hogy most pihenek, vagy úszok? Kellett gondolkodjak ezen” – emlékezett vissza kacagva Gál Enikő.

Hozzátette: annyira jó élmény volt számára az úszás, hogy végig a hála érzése töltötte el. A vízben egyszer sem jutott eszébe, hogy feladja, az edzője fizikailag nagyon erősen felkészítette.

A vízben jött rá, hogy mennyire szerencsés, hogy mennyi támogatást kapott, hogy mennyire odafigyeltek rá. A családja, a barátai végig segítették, támogatták már a felkészülés ideje alatt is.

„Ha valaki valamit akar, akkor biztos, hogy jó munkával eléri, nagyon nagy utána az öröm benne, mert akkor jön rá, hogy mennyi jó ember veszi körül, mennyi jó barátja van.” Az utolsó kétszáz méteren a Balaton mélysége alig fél méteres, ő viszont még ott is úszott, és egyszer csak azt vette észre, hogy körülötte mindenki gyalogol, akkor állt fel ő is, és ment ki a partra, a végcélhoz, Balatonbogláron.

Idézet
Amikor megláttam a baráti társaságot, akik eljöttek értem, akkor éreztem, ezért is érdemes élni”

– fogalmazott a szép teljesítményt maga mögött tudó Gál Enikő.

A székelyek tudnak ünnepelni

Amikor kiért a partra és érmet akasztottak a nyakába, a családja és barátai hatalmas üdvrivalgással fogadták.

Idézet
Ünneplés volt a javából, a székely zászlót magamra terítettem, körbeszaladgáltam, a családom, a barátaim vették elő a pezsgőt, ünnepelték, hogy elértem a célt”

– mesélte. Hozzátette: amikor hazaértek, itthon a szomszédok is ünnepi asztallal fogadták, sokan gratuláltak neki. „Mi nagyon tudunk székelyek örülni, jó élmény volt ez az egész” – foglalta össze.

A Balaton-átúszásról
Magyarországon az 1983-óta hagyományossá vált 5,2 km-es Balaton-átúszás, egy évente megrendezett nyári sportesemény. A versenyre jelentkezők a Balaton Révfülöp és Balatonboglár közé eső 5,2 km-es szakaszának átúszására vállalkoznak. A távot a két part között a versenyzők átlagosan három óra alatt, a leggyorsabbak egy óra körül teszik meg – írja a Wikipédia. Az idei 41.Lidl Balaton-átúszáson közel 10 ezren vettek részt, többen külföldről, de Erdélyből is. Idén a magyar tengert Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is átúszta.

3 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. január 21., vasárnap

Fagyos reggelre ébredt Csíkszék

Hideg reggelre ébredt a Csíki-medence vasárnap, de országszerte is bőven mínusz tartományban maradt a hőmérők higanyszála. A hajnali órákban Csíkszereda volt az ország második leghidegebb pontja.

Fagyos reggelre ébredt Csíkszék
Fagyos reggelre ébredt Csíkszék
2024. január 21., vasárnap

Fagyos reggelre ébredt Csíkszék

2024. január 20., szombat

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók Madéfalvára

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat Madéfalvára szombat délután. Több egység vonult a helyszínre, hiszen az első információk szerint egy személy a kigyulladt házban tartózkodott. Szerencsére nem történt nagy baj.

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók Madéfalvára
2024. január 20., szombat

A kortárs szerzőket olvassák a legtöbben a székelyföldi könyvtárakban

Folyamatosan friss megjelenésekkel bővítik állományukat, és a kéréseknek is igyekeznek eleget tenni a székelyföldi könyvtárak, hiszen a tapasztalatok szerint a kortárs szerzők új megjelenései iránt mutatkozik a legnagyobb olvasói igény.

A kortárs szerzőket olvassák a legtöbben a székelyföldi könyvtárakban
2024. január 20., szombat

A havazás két Hargita megyei útszakaszon is fennakadást okozott

Hét megyében volt szükség a hivatásos tűzoltók közbelépésére az elmúlt 24 órában a rossz idő okozta károk elhárítására – közölte szombaton a belügyminisztérium az Agerpres hírügynökséggel.

A havazás két Hargita megyei útszakaszon is fennakadást okozott
2024. január 20., szombat

Több mint hatvan haszonállatot mentettek meg a tűzoltók

Számos állatot kellett kimenteniük a Maros megyei tűzoltóknak egy elárasztott istállóból szombat hajnalban Várhegyen.

Több mint hatvan haszonállatot mentettek meg a tűzoltók
2024. január 20., szombat

Tűz ütött ki egy marosvásárhelyi házban

Tűz ütött ki egy marosvásárhelyi lakóházban szombat reggel.

Tűz ütött ki egy marosvásárhelyi házban
2024. január 20., szombat

Kiadós havazás után: ilyen vastag a hóréteg a székelyföldi városokban

A péntek délutáni heves esőzést a hőmérséklet fokozatos csökkenésével havazás váltotta Székelyföldön, a hajnalig hulló hó pedig szép fehérbe borította a tájat szombat reggelre.

Kiadós havazás után: ilyen vastag a hóréteg a székelyföldi városokban
2024. január 20., szombat

Bogdan Văduva lett az eMAG Csoport pénzügyi igazgatója

Az eMAG Csoport, a jelenlegi folyamatos növekedési fázisában, megalapozva a felsővezetési menedzsmentjét, kinevezte Bogdan Văduva-t az eMAG Csoport pénzügyi igazgatójának (Group Chief Financial Officer).

Bogdan Văduva lett az eMAG Csoport pénzügyi igazgatója
2024. január 19., péntek

A légi hatóságtól várják, hogy szabja meg a parkolók helyét

Nem fognak egyhamar megoldódni a marosvásárhelyi nagykórház körüli parkolási gondok, annak ellenére, hogy a terület tulajdonjoga már jó ideje tisztázott. A megyei tanács most a légi közlekedési hatóság engedélyére vár.

A légi hatóságtól várják, hogy szabja meg a parkolók helyét
2024. január 19., péntek

Élettel töltötték meg Hargitafürdőt az Írisz ház fiataljai

A sűrű havazás és szél sem tántorította el a fogyatékkal élő kirándulókat a jókedvtől és az önfeledt szánkózástól a sepsiszentgyörgyi Írisz ház januári táborában. A négy nap során 26 mosolygós arc fedezte fel Hargitafürdőt.

Élettel töltötték meg Hargitafürdőt az Írisz ház fiataljai
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM