Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

1956 emléke Gyergyószentmiklóson – Beszélő plakátok címmel nyílik kiállítás

Balázs Katalin 2018. október 22., 10:16 utolsó módosítás: 2018. október 22., 12:10
HIRDETÉS

Péntektől már az érdeklődőkre vár az a kiállítás, amely az ’56-os eseményeket teszi feledhetetlenné. Az alkotásokat átadó Pákozdi Nemzeti Emlékhely és az átvevő Rákóczi Szövetség jóvoltából Gyergyószentmiklóson is látható Székely Kornél budapesti grafikusművész rendhagyó alkotássorozata.

Kiállításszervezők és közönségre váró alkotások Fotó: Balázs Katalin

A kiállítást ünnepélyesen szerdán nyitják meg a gyergyószentmiklósi Pro Art Galéria emeleti termében.

Székely Kornél 1949-ben született Budapesten. Képzőművészeti főiskolára készült húszévesen, amikor Bauer Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén felgyújtotta magát. A Bauer elveit osztó Székelyt nem vették fel főiskolára, alkalmi munkákból élt, a rendszerváltás után reklámmarketinges lett. 2000 után készítette le a Beszélő plakátok első részét, majd 2016-ra véglegesítette sorozatát. Célja:

HIRDETÉS

felhívni a figyelmet, hogy soha, senki ne felejtse el annak a 12 napnak az eseményeit, amelyek megrengették a szocialista világot.

A képsorok kendőzetlenül mutatják be a több, mint hat évtizedes valóságot, kitérve a kommunista rendszer további időszakára is. Szerdán 17 órától a látnivalókat Balázs József festőművész méltatja, Csergő Tibor pedig történészként ismerteti a múltat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS