Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Nemes Gyula 2018. október 07., vasárnap

Marosszentgyörgyi Magyar Napok családi értékekre építve

Családias, a marosszentgyörgyi magyar közösséget összefogó, találkozásoknak, örömteli együttléteknek helyet adó rendezvény helyszíne volt a hétvégén a Marosvásárhely melletti nagyközség. Negyedik alkalommal szervezték meg a Marosszentgyörgyi Magyar Napokat.

Nemes Gyula 2018. szeptember 30., vasárnap

Szinte esélytelen, hogy idén autópálya-szakasza legyen Maros megyének

A koptatóréteget húzzák a Marosugra és Radnót közötti autópálya-szakaszra, decemberben már közlekedni is lehetne rajta. Csakhogy azt még nem tudni, idén átadják-e. A Nyárádtő–Marosvásárhely közötti sztrádarész sorsáról ugyanakkor semmi hír.

Nemes Gyula 2018. augusztus 02., csütörtök

Láncfűrésszel is faragtak a gyermekek

A Csitszentivánra látogatók lépten-nyomon találkoznak a helyi fafaragókör munkáival. A településen már 17 éve tanítják a kicsiket és nagyokat faragni, így alig akad olyan helybéli gyermek, aki ne fogott volna vésőt a kezébe.

Nemes Gyula 2018. július 26., csütörtök

Aszfaltozás Nagyernyében

Felújítják a mellékutcákat Nagyernyében. A munkaerőhiány, a kedvezőtlen időjárás és egyéb nehezítő körülmények miatt nehezen haladnak a munkálatok.

Nemes Gyula 2018. július 19., csütörtök

Megállítják a nagyernyei Bálintitt-kastély pusztulását

Az eredeti formájában szeretné visszaállítani a nagyernyei Bálintitt-kastélyt és a hozzá tartozó kertet, tavat az új tulajdonos, aki még nem tudja, hogy milyen rendeltetést adjon majd az épületegyüttesnek.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat