Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Korpos Attila 2020. június 04., csütörtök

„Sok mindenre megtanított minket Trianon”

Népes tömeg gyűlt össze csütörtök délután a csíksomlyói Fodor-ház udvarán a trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából. A résztvevők székely népviseletben és fekete szalaggal átkötött nemzeti lobogókkal emlékeztek.

Korpos Attila 2020. június 02., kedd

Újra iskolapadban a záróvizsga előtt álló diákok

Hosszú kihagyás után térhettek vissza a képességfelmérő és az érettségi vizsga előtt álló diákok az iskolapadokba. Csíkszeredában a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban már teszttel kezdődött a keddi nap.

Korpos Attila, Antal Erika, Kovács Eszter 2020. június 01., hétfő

Az új előírásokat betartva nyíltak meg a székelyföldi vendéglátó egységek teraszai

A gazdaság újraindításának egyik fontos mozzanatként június elsejétől engedélyezte a kormány a teraszok megnyitását. Székelyföld-szerte több vendéglátó egység is élt a lehetőséggel.

Korpos Attila 2020. május 31., vasárnap

A járvány hozadéka: bővíteni kellett az ügyeletet a telefonos lelkisegély-szolgálatnál

A koronavírus által okozott gazdasági krízis mellett a lakosság lelki világát is megviselte a járvány. Telefonos lelkisegély-szolgálatoknál érdeklődtünk a székelyföldi lakosságot érintő problémákról.

Korpos Attila 2020. május 29., péntek

Több jelentkező a közbeszerzéseken, fellendülőben a városfejlesztési beruházások

Utca-, illetve önkormányzati fenntartású ingatlanok felújításáról, tucatnyi tömbház hőszigetelési programjának elindításáról, illetve az Erőss Zsolt Arénában korábban használt székek „elajándékozásáról” döntött pénteken Csíkszereda képviselő-testülete.

Korpos Attila 2020. május 28., csütörtök

Ráduly otthonról nézi a búcsús szentmisét, erre kér mindenkit

A helyi katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki ülését követően Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a városi piac működésének meghosszabbított programjáról és a szombati búcsú kapcsán nyilatkozott a sajtónak.

Korpos Attila 2020. május 27., szerda

A szervezők kérése: csak és kizárólag otthonaikból kapcsolódjanak be a hívek a búcsúba

A csíkszeredai városvezetés és a ferences rend álláspontja is megegyezik abban a tekintetben, hogy a koronavírus-járvány miatti rendhagyó pünkösdi búcsúba csak és kizárólag otthonaikból kapcsolódjanak be a hívek.

Korpos Attila 2020. május 25., hétfő

Egy felület, ahol összegyűlhet a tömeg a hétvégi pünkösdi búcsúra

Megegyeztek a SzeredApp telefonos alkalmazás fejlesztői a ferences rendiekkel egy virtuális tájékoztató platform létrehozásáról az idei csíksomlyói pünkösdi búcsúra. A fejlesztők nem titkolt célja a csoportosan és keresztaljával érkező hívek hiányának pótlása.

Korpos Attila 2020. május 25., hétfő

Zsögödfürdőre helyeznék át a tünetmentes csíkszeredai fertőzötteket

Tünetmentes páciensek fogadására alkalmas városszéli karanténközpontról, gazdaságpolitikáról és az elkészült, forgalomnak átadott elkerülő útról számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Korpos Attila 2020. május 21., csütörtök

Ózongenerátorral támogatták a Hargita Megyei Mentőszolgálatot

A Tusnád Ásványvíz RT és a Polgár-Társ Alapítvány a koronavírus-járvány elleni küzdelem idején ózongenerátorral és korszerű védőfelszerelésekkel támogatja a mentőszolgálatot. 

Korpos Attila 2020. május 21., csütörtök

Három aktív gócpont van Csíkszéken

Jelenleg három gócpontot tartanak nyilván Csíkszéken – számolt be Ráduly Róbert Kálmán. Csíkszereda polgármestere kijelentette, az első, hivatalosan gócpontként említett Csíkmindszenten 26 pozitív eset van, Szépvízen 16, míg Ráduly szerint Csíkszentgyörgyön „7-8” személy fertőződött meg.

Korpos Attila 2020. május 20., szerda

Az online térben zajlik idén a Hargitai Megyenapok

Rendhagyó módon szervezik meg idén a tizenhatodik kiadásához érkezett Hargitai Megyenapokat. A május 24. és június 4. között zajló rendezvényen csak és kizárólag a virtuális térben lesznek majd előadások, dokumentumfilmek és kiállítások.

Korpos Attila 2020. május 20., szerda

Amit lehet, és ami nem tanácsos az idei pünkösdi búcsún

Elkészült a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat idei lebonyolításának tervezete: az már biztos, hogy a koronavírus-járvány miatt jövő hétvégén nem tudják fogadni a zarándoktömeget.

Korpos Attila 2020. május 19., kedd

Önkéntes csemeteültetés a csíkszeredai ifjúsági parkban

Facsemetéket ültettek el a Csíkszereda központi részén található ifjúsági parkban kedden délután egy civil kezdeményezés részeként.

Korpos Attila 2020. május 19., kedd

Romatemetés Csíkkozmáson, hatósági felügyelet mellett

Amilyen szabálytalanul zajlott áprilisban a csíkkozmási helyi roma közösség egyik tagjának a temetése, épp olyan fegyelmezettek voltak egy másik elhunyt hétfői utolsó útján ugyanannak a közösségnek a tagjai. Igaz, ehhez szükség volt a rendőrség jelenlétére is.

Korpos Attila 2020. május 18., hétfő

Pánikra ok nincs, de a fejetlenséget nem tűri a csíkszeredai városvezetés

Csíkszereda polgármestere szerint a koronavírussal fertőzöttek megnövekedett száma még nagyobb szabályosságra kell sarkallja a lakosságot. Ezért is vezetnek vissza létszámszabályozást a városi kereskedelmi egységekben.

Hallgassa online rádióinkat