HIRDETÉS

Nyolcadik lett a biatlonváltó

Dobos László 2013. február 23., 18:06 utolsó módosítás: 2013. február 24., 18:47

Izgalmas versennyel zárult a Romániában megrendezett 11. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOWF). Az utolsó versenynapon a vegyes váltó versengését élvezhette a több száz Cheile Grădiştei-re kilátógató szurkoló.

Fotó: Kristó Róbert

 

Európa legjobb 19 országa indított csapatot a biatlonsport legújabb versenyszámában, a vegyes váltóban. A stafétákat két-két lány, illetve két-két fiú alkotta, a lányok 6, a fiúk pedig 7,5 km-et szaladtak, és mindenki kétszer tért be a lőtérre, előbb fekvő, majd álló pozícióban lőtt 5-5 alkalommal. Minden sportolónak minden lövésnél 3-3 póttöltény állt rendelkezésére, de ha ezekkel sem tudott minden korongot lelőni, akkor büntetőköröket kellett végezzen. Az érmekért óriási harcot vívott szinte az utolsó méterekig Ukrajna, Németország és Ausztria, akik végól ebben a sorrendben értek célba.

Románia csapatában az első három váltásban a Csíkszeredai ISK képviselői szaladtak, tegyük hozzá, remekül. Buzás Dorottya, Rácz Renáta, majd Gegő Hunor a negyedik helyig vitte fel a romániai váltót, azonban az utolsó csapattag, a felsőbányai Raul Demeter gyengén szaladt és gyengén lőtt, négy büntetőkörével a csapat lecsúszott a nyolcadik helyre. Márton Simon, a válogatott vezetőedzője meg is jegyezte: „a csíki sportiskola verte az orosz válogatottat, három váltás után csupán az ukrán, a német, az osztrák és a francia csapat áll a csíkiak előtt\".

Vegyes váltó, 2x6 + 2x7.5 km (19 induló csapat): 1. Ukrajna (Anasztasszia Merkusina, Anasztasszija Nicsiporenko, Anton Mihda, Makszim Ivko) 1 óra 26: 15 perc (4 büntetőkör + 13 póttöltény), 2. Németország 1,5 másodperc hátrány (2+16), 3. Ausztria 21,9 mph (0+14), ... 8. Románia (Buzás Dorottya, Rácz Renáta, Gegő Hunor, Raul Andrei Demeter) 2:51,3 ph (6+16).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS