HIRDETÉS

Vásárhelyi divatblog a legjobbak közt

Szász Cs. Emese 2014. október 08., 17:50

A marosvásárhelyi fiatal divattervező, Máthé Annamária egy nemzetközi blogverseny egyik győztese lett. Több mint 10 ezer jelentkezőből válogatták ki a legjobb ötvenet, a marosvásárhelyi divattervező blogja is ezek között volt.

Máthé Annamária Style Mile nevű blogját 2012-ben kezdte el írni, akkor már jó ideje a divat szerelmese volt, ruhákat tervezett, s úgy gondolta, érdemes ilyen formában is megmutatnia önmagát.

Csapatmunka az egyén mögött

„A blognak két célja van: egyrészt népszerűsítem, bemutatom a munkáimat, másrészt nagyon hamar visszajelzéseket is kapok arról, hogy tetszenek-e a látottak az olvasóknak” – mondja a divattervező, aki éppen ezért profikkal dolgozik együtt, minden ruháját megfelelő modellekre adja rá, majd divatfotókat készíttet ezekről. Bandi Andrásnak és Fülöp Barnának köszönhetők a minőségi fotók, Márkos Ildikó fodrász és hairstylist a modellek haját készíti, emellett pedig a Style Mile imázsáért is felel, Buzsa Eleonóra pedig a modellek sminkjét készíti.

A blog célja tehát Annamária saját tervezésű és megvalósítású ruháinak a bemutatása, de emellett divattanácsokat is ad a  fiatal tervező. Tematikaszerűen foglalkozik a divatkérdésekkel, a mindennapi életet próbálja összekötni a divattal, de olyan kérdésekkel is foglalkozik, hogy miért jó, ha gondot fordítunk az öltözetünkre, vagy mi legyen/ ne legyen egy női gardróbban. Bár szabadidejében szívesen olvasgat más divatblogokat, főként romániaiakat, inspirálódni nem szokott ezekből, sőt, úgy érzi, hogy ő teljesen más stílusban ír. Legfőbb jellemzője például, hogy míg a legtöbb divatblog a tiniknek szól, ő érett nőknek tervez, nekik is írogat.

Angol nyelven a nemzetközi porondra

Máthé Annamária divatblogját kezdetektől angol nyelven írja, így nem okozott gondot jelentkezni egy nemzetközi divatblogversenyre. A divatrajongók számára ismerősen csengő Burda Style magazin szeptemberben hirdette meg versenyét, amelyre több mint tízezren nevezték be divat témájú internetes naplójukat. Közülük szakértők válogatták ki az 50 legjobb blogot, amelybe Annamária Style Mile nevű honlapja is bekerült.

„Nem is volt kérdés, hogy jelentkezzek a versenyre, hiszen a Burda Style-nak köszönhetően útmutatást kaptam az ötleteim megvalósításához. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, hiszen nélkülük nem tudtam volna ilyen sikereket elérni. Megtisztelve érzem magam, hogy benne lehetek az elsők között, ez önbizalmat ad számomra” – fogalmazott a marosvásárhelyi tervező. Hozzátette: minden arra vezethető vissza, amikor 13 éves korában édesanyjától megkapta a számára első Burda Style nemzetközi divatmagazint, amely nagy hatással volt rá, és egyben kihatott a jövőjére  is. A hobbiból siker született: 16 évesen a saját divatbemutatóján az általa tervezett ruhában vonulhatott végig a kifutón, és azóta arra törekedik, hogy nemzetközileg elismert divattervezővé váljon.

Az ifjú divattervező elismerésként lehetőséget kapott egy online szabászati kurzus elvégzéséhez, és férfi szabásmintával gazdagodott, így a jövőben férfi ruhadarabokkal bővül a kínálata. „Ez nagy segítség számomra, mert eddig nagy hiányosságom volt, hogy nem foglalkoztam férfi szabászattal. Ha év végére nem is, jövőre férfiaknak szóló darabjaim is lesznek” – ígéri a tervező.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS