Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Zetelaka önkéntesei bizonyultak a legjobbnak

Kovács Eszter 2019. szeptember 28., 20:00
HIRDETÉS

A házigazdáké lett a Szent Flórián Vándorkupa: szombaton Zetelakán tartották meg a Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulatok vetélkedőjét. Az immár hetedik alkalommal megrendezett tűzoltónapon a helyi új tűzoltószertárt is felavatták.

Fotó: Veres Nándor

Tizenöt Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulat sorakozott fel a zetelaki futballpályán, a megyén kívüli és külföldi meghívottakkal együtt több százra rúgott a részvevők száma. Önálló emberfaj az önkéntes – hangsúlyozta Nagy Attila, Zetelaka község polgármestere. Homo voluntaris, tette hozzá viccelődve az elöljáró.

HIRDETÉS

A településvezető a helyi önkéntes tűzoltók és a polgárőrök felkarolását is szívügyének tekinti, fejtette ki a Székelyhonnak, ezért tartotta kiemelten fontosnak új szertárt is építeni.

A helyi alakulatnak most már két tűzoltóautója van, illetve a nehezebb terepekre egy kvadja is. A régi épületben nem volt ennyi parkolóhely, illetve, időközben az is kiderült, hogy rendkívül rossz állapotban volt az ingatlan alapja. Így az építkezés mellett döntöttünk

– sorolta. A szombaton felavatott épületben nemcsak a szertár kap helyet, hanem konferenciateremet és vendégszobákat is kialakítottak.

Fotó: Veres Nándor

Az eseményen részt vett Ovidiu Dudu, a Hargita megyei tűzoltóság főfelügyelő-helyettese is, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy a megyebeli önkéntes és hivatásos tűzoltóságok között rendkívül jó az együttműködés, majd hozzátette: az önkéntes alakulatok munkája elengedhetetlen a térségben.

„Hargita megye ilyen szempontból egyedülálló, hiszen sehol ennyi önkéntes tűzoltó-alakulat nem szolgálja a lakosságot, mint nálunk” – hangsúlyozta Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke.

Fotó: Veres Nándor

A verseny kora délután kezdődött, a résztvevő csapatok közül Zetelaka bizonyult a legjobbnak, másodikok lettek a parajdiak, illetve harmadikok a korondi önkéntes tűzoltók. 

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS