Van, ami örök! – jövő héten rajtol Tusványos

Van, ami örök! – jövő héten rajtol Tusványos

Több mint 400 programpont, 11 koncert a nagyszínpadon, számos egyéb kikapcsolódási lehetőség. Jövő kedden kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz Tusványos

Fotó: Veres Nándor

Van, ami örök! mottóval szervezik meg két év kihagyás után a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort, ismertebb nevén Tusványost a jövő héten Tusnádfürdőn. Közel harminc sátorban több mint 400 programpontra számíthatnak az érdeklődők, esténként pedig ismét a szórakozásé lesz a főszerep.

Iszlai Katalin

2022. július 11., 14:202022. július 11., 14:20

2022. július 11., 23:202022. július 11., 23:20

Hagyományosnak számító zenei kínálattal és színes programokkal várják két év kihagyás után a kikapcsolódni vágyókat jövő keddtől Tusnádfürdőre. A július 19–24. közötti 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén Tusványos részleteiről, újdonságairól, programjáról és meghívottjairól sajtótájékoztatón számolt be hétfőn Csíkszeredában Popa Ilona, Tusványos főszervezője, Sándor Krisztina, Tusványos politikai programfelelőse, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke és Horváth Réka, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke.

Mit üzen a mottó?

Horváth Réka a sajtótájékoztató elején felelevenítette, hogy a MIT 2008 óta Tusványos erdélyi főszervezője. Tagszervezeteik, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület és az Udvarhelyi Fiatal Fórum önkéntesei alkotják a Tusványos szervezőcsapatát, a Mitugrászok csapata pedig a táborban népszerűsíti a MIT-et és színesítik a tábor mindennapjait.

Fotó: Veres Nándor

A mintegy 250 szervező hétfőn be is költözött a tusnádfürdői helyszínre, hogy jövő keddig mindent előkészíthessenek a vendégek számára.

Sándor Krisztina a továbbiakban arról beszélt, miért éppen a Van, ami örök! mottót választották ebben az évben. Mint rámutatott, elsősorban azt szerették volna kifejezni, hogy bár volt egy világjárvány, egyelőre sikerült annyira legyőzni, hogy az idei nyarunk úgy teljen, mint a korábbi években.

Fotó: Veres Nándor

Az elmúlt két évben sok minden átalakult az életünkben, mégis van, ami örök, ezért úgy éreztük, hogy ezzel a mottóval visszatérhet a régi nyár a jól ismert Tusványossal. A mottó azt is üzeni, hogy vannak örök értékek, és a politikának is ezeket kell tükröznie. Tusványos egy olyan meghatározó közéleti, politikai folyamatot jelent Erdélyben és a Kárpát-medencében, amelyre origóként is tekintünk, mert nagyon sok nemzetpolitikai ötlet és terv született meg ott az elmúlt több mint 30 évben, amelyeknek a következményeivel ma együtt élünk

– emelte ki Sándor Krisztina, majd hozzátette, hogy a mottó többek között azt is üzeni, hogy bár háború dúl a szomszédban, Tusványos úgy tér vissza idén, hogy lehetőséget biztosít a mindenkori párbeszédre.

Koncertek, előadások

Az idei koncertfelhozatallal kapcsolatosan Popa Ilona elsősorban arra tért ki, hogy a Petőfi 200 emlékév alkalmából a nagyszínpad új nevet kapott. A Petőfi színpadon július 19-én a tábort a Transylvanium, Nagy Feró és a Beatrice, illetve a Tankcsapda nyitja meg. Július 20-án fellép a Margaret Island és a Kowalsky meg a Vega, július 21-én az Aurevoir és a Bagossy Brothers Company, július 22-én a 4S Street és a Blahalouisiana, július 23-án pedig Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast zárja a koncertek sorát. Emellett a MIT-sátorban erdélyi feltörekvő zenekarok lépnek fel minden este, majd lemezlovasok szórakoztatják a közönséget.

Fotó: Veres Nándor

Popa Ilona arra is kitért, hogy

47 partnerrel dolgoznak együtt, akik 27 sátorban több mint 400 programot tartanak majd.

A közel harminc sátor több tematika köré csoportosul, lesznek többek között nemzetpolitikai, közéleti sátrak, gazdasági és mezőgazdasági témákkal foglalkozók, ifjúsági, kulturális, irodalmi, szórakoztató jellegűek, egyetemi sátrak, népi kultúrával foglalkozók, illetve hitéleti, gasztronómiai, gyermekneveléssel és családdal foglalkozó és tájékoztató sátrak is, nem utolsó sorban pedig újdonságként megjelenik a Buzánszky Jenő sportterasz, ahol különböző sporttémákban lesznek előadások, találkozók.

Sándor Krisztina

a politikai-közéleti programok kapcsán elmondta, hogy ezek négy fő témakör – az orosz-ukrán háború, a gazdasági válság, az EU-s politika és a térség jövője, illetve a nemzetpolitika – köré épülnek majd.

Az előadókkal kapcsolatban elárulta, hogy jelen lesznek például az alapítók, Németh Zsolt és Toró T. Tibor, szombaton pedig megtartják a már hagyományosnak számító záróelőadást Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke részvételével, Németh Zsolt moderálása mellett.

Jelentős részvétel várható a magyar kormány részéről, jelen lesz például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Csák János, Gulyás Gergely, Nagy István, Varga Mihály és Varga Judit miniszterek, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, illetve további államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok és főosztályvezetők is.

Emellett Erdélyből is jelen lesz a magyar politikai képviselet, a pártelnökök mellett a román kormányból többek között a magyar miniszterek is Tusnádfürdőre látogatnak, a román meghívottak közül pedig számítanak többek között Gabriel Andreescu és Mihai Răzvan Ungureanu részvételére. Lehetőséget teremtenek továbbá a magyarországi pártpolitikai vitára is, az egyik panelben a Fidesz, a KDNP, az LMP és az MSZP képviselői ülnek egy asztalhoz.

További tudnivalók

A kapunyitás kedd reggel nyolc órakor lesz, és a korábbi évekhez hasonlóan

a tábor területére minden nap 16 óráig ingyenes a belépés (a 16 óra előtt kapott karszalag 16 óra után is érvényes).

Idén is két recepción lehet majd becsekkolni, vagyis két tábori recepció működik.

Aki 16 óra után érkezik, 30 lejért válthat napijegyet a tábori recepción,

illetve az ahhoz tartozó ellenőrző pontokon (ezt kizárólag készpénzben és lejben lehet megtenni). Emellett vásárolható heti karszalag is, ennek ára 120 lej. A sátorhelyek ára ugyancsak naponta 30 lej személyenként, a heti sátorjegy ára pedig 120 lej fejenként (akik végig sátoroznak, azok egész héten ingyen léphetnek be a tábor területére, ha kedden 16 óra előtt érkeznek, csak a sátorjegyet kell kiváltaniuk).

A tusnádfürdői lakosok és a 12 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

A szervezők idén is törekednek arra, hogy minél kevesebb autó legyen a tábor területén, ebben kérik minden partner, résztvevő és kereskedő támogatását és segítségét is. Újdonság továbbá, hogy ebben az évben először nem lesz nyomtatott programfüzet, az érdeklődők a tusvanyos.ro oldalon, illetve az iOS és Android rendszerre is letölthető Tusványos alkalmazásban tájékozódhatnak a részletes programról. Idén is lesz továbbá újrahasznosítható pohár, amely tíz lejbe kerül, és utána kedvezményesen tölthető újra.

szóljon hozzá!

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. július 11., hétfő

Első alkalommal szervezik meg a Fuss Neki! Gyergyót

A Fuss Neki! adománygyűjtő programnak évek óta nagy sikere van Székelyudvarhelyen, és ezt a rendezvényt szeretnék Gyergyószentmiklóson is meghonosítani. 

Első alkalommal szervezik meg a Fuss Neki! Gyergyót
2022. július 11., hétfő

A lakók kérésére alakítják ki a fekvőrendőröket Korond utcáin

Összesen negyvenhat fekvőrendőrt alakítanak ki Korond utcáin, a munkálatok hamarosan befejeződnek. Az önkormányzat célja, hogy lassítsák az autósforgalmat, biztonságosabbá téve ezáltal a gyalogosközlekedést.

A lakók kérésére alakítják ki a fekvőrendőröket Korond utcáin
2022. július 11., hétfő

A balesetezett autóba szorult egy utas a Bucsinon

Lesodródott egy autó az úttestről, a baleset következtében pedig egy személy a járműbe szorult, őt a helyszínre érkező mentőegységeknek kellett kiszabadítaniuk hétfőn reggel a Bucsin-tetőnél.

A balesetezett autóba szorult egy utas a Bucsinon
2022. július 11., hétfő

Forgalmi változás hamarosan Csíkszeredában: az elkerülő út felé vezet majd a főútvonal

Megváltoztatják a Csíkszeredában a Rét és Hargita utcák találkozásánál a főútvonalat, mert a felüljáró újjáépítése miatt a forgalom túlnyomó része nem a városközpont felé, hanem a Rét utcán át halad.

Forgalmi változás hamarosan Csíkszeredában: az elkerülő út felé vezet majd a főútvonal
2022. július 11., hétfő

Újra megnyílnak a kórházi tesztközpontok a Covid-esetszámok növekedése miatt

A Covid-esetszámok emelkedése miatt újból megnyílnak a Covid-tesztközpontok országszerte, így Hargita megyében is. Ezek egyelőre délutánig tartanak majd nyitva.

Újra megnyílnak a kórházi tesztközpontok a Covid-esetszámok növekedése miatt
2022. július 10., vasárnap

Ünnepre készül Nyárádszereda és környéke

Július utolsó hetében negyedik alkalommal szervezik meg a Nyárádmente Fesztivált, amelynek helyszíne Nyárádszereda, illetve a környék települései lesznek.

Ünnepre készül Nyárádszereda és környéke
2022. július 10., vasárnap

Az egészségügyi szolgáltatók jobb híján már beletörődtek a rendszerproblémákba

Az egészségügyi rendszer több szolgáltatója, illetve páciensek beszámolói szerint is napok óta akadozik az elektronikus egészségügyi kártyák rendszere, de a probléma gyakorisága annyira megszokottá vált, hogy a szolgáltatók már nem is panaszkodnak.

Az egészségügyi szolgáltatók jobb híján már beletörődtek a rendszerproblémákba
2022. július 10., vasárnap

GernyeFeszt: a tehetségek bemutatkozásának ünnepe

Egynapos fesztivált szervezett vasárnap Gernyeszegen a Teleki-kastélyban a Fejes Művészeti Akadémia, ahol filmbemutatóval, kamaraesttel, koncertekkel, a zenei műfajok határait átlépő produkciókkal várták az érdeklődőket.

GernyeFeszt: a tehetségek bemutatkozásának ünnepe
2022. július 10., vasárnap

Több országból érkező művészek alkotnak Gyergyószárhegyen

Nemzetközi művésztábor zajlik július 3. és 14. között a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ szervezésében Gyergyószárhegyen, amelyen a hazai alkotók mellett magyarországi, osztrák, német és lengyel művészek is jelen vannak.

Több országból érkező művészek alkotnak Gyergyószárhegyen
2022. július 10., vasárnap

Szobrot állítottak az egykori Háromszék vármegye híres főispánjának

Hatolykai Potsa József (1836-1903), Háromszék vármegye főispánja hivatalba lépésének 145. évfordulója alkalmából vasárnap mellszobrot avattak Szentkatolna községben, Hatolykán.

Szobrot állítottak az egykori Háromszék vármegye híres főispánjának
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM