Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Újra indít érettségi felkészítőt a Fidelitas Egyesület Csíkszeredában (x)

Székelyhon 2019. szeptember 26., 15:50 utolsó módosítás: 2019. szeptember 26., 16:02

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is minden székelyföldi városban indult vagy indul érettségi felkészítő. Székelyudvarhelyen a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ, Gyergyószentmiklóson az IKO Egyesület, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen az Amőba Alapítvány, míg Csíkszeredában a Fidelitas Ifjúsági Egyesület szervezésében tartanak érettségi felkészítőt román nyelvből és matematikából, hetente egy nap két órában.

Az idei csíkszeredai felkészítők egyrészt abban különböznek az előzőektől, hogy az órák nem az iskolákban, hanem a Fidelitas Ifjúsági Egyesület székhelyén lesznek, másrészt idén már szeptember végétől indul a képzés, amelyre a végzős középiskolásokat, valamint az előző években sikertelen vizsgázókat is várjuk.

A képzés alatt a tanulók részt vesznek egy egész napos tanulásmódszertani tréningen, amelyet Lantos Mihály magyarországi oktató tart – mivel az ismert szakember tanácsai hozzásegíthetik a tanulókat a XII. osztály végén a sikeres záróvizsgához.

Az előadótanárok arra törekednek, hogy az adott tantárgyból a leghatékonyabban fel tudják felkészíteni a fiatalokat, hiszen teljesen más környezetben és más megközelítésben, interaktív módon, vidám légkörben folyik a tanítás. A tanulók elmélyíthetik az tananyagot, ugyanakkor lehetőségük adódik kérdéseket feltenni, feladatokat oldani, az otthon elvégzett feladatokat kijavíttatni, valamint visszajelzést kérni a fejlődésükről.

A képzés elején felmérjük a diákok tudásszintjét, az órák összeállításánál pedig a fő szempont az, hogy az észlelt hiányosságokat tudatosítsuk és pótoljuk a képzés során. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy akik rendszeresen részt vettek ezeken a tanfolyamon, 89 százalékuk sikeresen érettségizett.

Mi, a Fidelitas Egyesület munkatársai felfogtuk, hogy mekkora súlya van egy gyerek életében a sikeres érettséginek, és látjuk, hogy a diákok évről évre egyre rosszabbul teljesítenek. Azok a tanulók, akinek nem sikerült első próbálkozásra, kevesen próbálnak újra érettségizni.

Talán most kellene megfogni az alkalmat és talán ez az utolsó esély, hogy a szakközépiskolákban tanuló diákok is sikeresen érettségizzenek. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez egy lehetőség, de ugyanakkor mindannyiunk felelőssége is. Még lehet jelentkezni a képzésekre hétköznap 8–16 óra között a 0266-312111-es vagy a 0747-985246-os telefonszámokon.

A gyereked jövője tőled függ, ne hagy őt elkallódni!

(X – fizetett hirdetés)

HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS