Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tavasszal fejezik be a lakótelep felújítását

Kovács Attila 2019. november 15., 16:16
HIRDETÉS

A csíkszeredai Kalász lakótelep egy része félkész állapotban marad a tél folyamán, a tavaly elkezdett felújítást jövőben fejezik be. A közlekedés feltételeit biztosítják, de még el kell viselni egy ideig az építőtelepi körülményeket.

A Szent Ágoston téren parkoló, járda és bevezető útszakasz készül Fotó: Gábos Albin

Jelentős változáson ment át idén a Kalász lakótelep, amelynek felújítása, és az ezzel járó akadályok, nehézségek alaposan felforgatták az ott élők mindennapjait. Jelenleg a legkevésbé a lakótelep alsó része járható, a Szent Ágoston téren a földmunkák után most a járdák, az úttest és a parkolók körvonalai rajzolódnak ki a szegélykövezéssel.

Autóval bejutni még igencsak nehéz, de mint Szőke Domokos alpolgármester tájékoztatott,

a járdák, az úttest, illetve a parkoló egy részének alapozása a kövezésig nemsokára elkészül, és ha az időjárás engedi, egy aszfaltréteget is lehet teríteni a tömbházhoz vezető útra, és kialakítják a második parkolót is.

A felfelé vezető lépcsősor alsó szakaszát jelenleg elzárták a gyalogosok elől, ez csak jövőben készül el, de mint megtudtuk, a lépcsőkkel is elkezdenek dolgozni idén.

Fotó: Gábos Albin

Gyalogosan most a Hunyadi János utcán tovább haladva, egy, a parkolókhoz vezető új lépcsőn, vagy a Szent Ágoston templom melletti kiszélesített sétányon lehet feljutni a lakótelep felső részébe. Nemsokára az új utcai lámpák is világítani fognak a téren, az alpolgármester azt ígérte, lakótelep többi részén is, ahol jelenleg nem működik a közvilágítás, igyekeznek ezt biztosítani néhány napon belül.

HIRDETÉS

Szőke Domokos elmondta, a felújítás során a közvilágítás kábelei, illetve a több ponton megjelenő térfigyelő kamerákhoz szükséges gyengeáramú vezetékek kerülnek a földbe. A villanyvezetékek csak a Tető utcának a Venczel József utca irányába vezető részén vannak oszlopokra rögzítve, ezek egyelőre ott is maradnak.

Aszfaltot terítenek a Tető utca egy szakaszán. Könnyebb lesz a közlekedés Fotó: Gábos Albin

Ugyanezen a szakaszon csütörtökön az aszfaltozás is elkezdődött, a kötőréteget terítik el az úttest mindkét sávján az üzlettől a Venczel József utcáig. Az elöljáró szerint a napokban dől el, hogy az utca északi részén, a Hunyadi János utca felé is lesz-e idén aszfaltozás, vagy sem, mivel ott még láthatóan nincs erre előkészítve az úttest – csütörtökön esővíz-elvezető vezetékek számára is árkot ástak.

Tartanak az egyeztetések arról, hogy idén még mit lehet elvégezni, de azt el szeretnénk kerülni, hogy elkezdett munkálatra ráhavazzon, ezért elővigyázatosabbak vagyunk

– ismertette Szőke. Az viszont egyértelmű, hogy télire mindenütt biztosítva lesznek a közlekedés feltételei, a vázolt körülmények miatt viszont előfordulnak akadályok, illetve néhol kerülni kell. Tavasszal a munkakezdés után még mintegy két hónap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy befejezzék a lakótelep felújítását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS