HIRDETÉS

Sátortetős műjégpálya épül Marosvásárhelyen is

MTI 2018. július 09., 17:29
HIRDETÉS

Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából – az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Marosvásárhelyen a megyei tanács, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

Képünk illusztráció Fotó: Vargyasi Levente

A dokumentumot Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke, Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke látta el kézjegyével. Tánczos Barna az MTI-nek elmondta, a Mens Sana Alapítvány

a magyar kormány támogatásával három sátortetős műjégpályát épített Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson, negyedik helyszínként Marosvásárhely környékén bővítik a székelyföldi jeges sportok infrastruktúráját.

Mint mondta, a megyei önkormányzat vállalja a létesítmény működtetését, a magyar kormány finanszírozása az infrastruktúra megépítésére irányul. Rámutatott: nagyságrendileg 850 ezer–1 millió euróba kerül egy ilyen jégpálya, aminek a 90 százalékát a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával biztosítja.

HIRDETÉS

A környékbeli iskolák diákjainak korcsolyaoktatására használják majd a létesítményt, délutánonként az U12-es korosztályig jégkorongedzéseknek és más jeges sportoknak fog otthont adni.

Remélik, hogy már az idén, legkésőbb a jövő év első két hónapjában sikerül átadni az új létesítményt.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia hálózatában jelenleg több mint 7 ezer gyerek korcsolyázik hetente, Marosvásárhely csatlakozása után Székelyföldön összesen 10 ezer gyerek fogja igénybe venni a jégpályákat. Tánczos rámutatott: az elmúlt két évben megháromszorozódott a 8–10 év alatti gyerekek létszáma a jégkorong utánpótlásban, ez majdnem 500 gyereket jelent, ami mutatja, hogy óriási lendületet adott a magyar kormány támogatása a székelyföldi utánpótlásnak és tömegsportnak – mondta Tánczos Barna.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS