Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rövidebb programmal, de megnyitják a sátortetős uszodát

Simon Virág 2019. augusztus 29., 11:08
HIRDETÉS

Szeptember másodikától megnyitják a víkendtelepi sátortetős uszodát – jelentette be csütörtökön reggel közösségi oldalán a marosvásárhelyi városháza.

Archív Fotó: Haáz Vince

Cosmin Blaga sajtószóvivő hangsúlyozta, hogy a városháza illetékesei találkoztak az úszóklubok és a szülők képviselőivel, és megértették, hogy az ott elkezdett munkát folytatni kell. Mint beszámoltunk róla, havonta több száz sportoló és úszni tanuló kisgyerek is használja az 50 méteres, olimpiai méretű medencét. A városháza képviselője azt is kiemeli, hogy annak ellenére találtak a működési költségek fedezéséhez szükséges pénzt, hogy a legutóbbi költségvetés-kiegészítéskor a kért összeget nem hagyták jóvá.

A jó hírben van egy kis csavar is, hiszen

eddig 6–22 óra között működött a sátortetős medence, szeptember másodikától, hétfőtől „csak” 7–21 óra között fog,

ami azt jelenti, hogy azok, akik munka előtt szerettek volna úszni, már nem tehetik meg.

HIRDETÉS

Azt sem felejti el hozzátenni a városháza képviselője, hogy amennyiben az októberi költségvetés-kiegészítéskor nem szavazzák meg a kért összegeket, akkor meghatározatlan időre be fogják zárni az uszodát. Arra biztatják az úszókat és edzőket, hogy a tanácsülésre menjenek el, hogy a képviselők láthassák, mennyi embert érint a döntésük.

A városháza a hét elején jelentette be, hogy az augusztusban szabadságok miatt zárva levő sátortetős uszodát nem nyitja meg szeptember másodikától, mert a tanácsosok nem szavazták meg a költségvetés-kiegészítéskor a kért pénzösszeget. Egy találkozót is tartottak az úszóedzők és a sport- és ifjúsági szakbizottság tagjai között, amelyen jelen volt a városháza főkönyvelője is. Úgy tudjuk, már ezen a találkozón tisztázódott, hogy bár a Víkendtelepen zajló munkálatokra kért plusz összeget nem hagyták jóvá a tanácsosok, ez nem érinti a fedett medence működési költségeit, mert azt az eredeti költségvetésben azt októberig biztosították.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS