Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rendőri kíséret mellett egyetlen család költözött ki a szociális központból

Simon Virág 2019. augusztus 08., 20:00 utolsó módosítás: 2019. augusztus 08., 22:05
HIRDETÉS

A rendőrök felügyelete alatt egyetlen család költözött ki csütörtök délután a marosvásárhelyi szociális szállóból. A többiek egyelőre „mozdíthatatlanok”.

Fotó: Haáz Vince

Bár Makkai Gergely alpolgármester csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy tizenegy család fogja elhagyni a felújításra váró szociális szállót, ez késő délután nem így történt. A kijelölt időpontban a helyszínen megjelentek a helyi rendőrök, körbevették az épületet, de csak távolról figyelték, hogy mi történik.

Fotó: Haáz Vince

A megjelent kisteherautóra csupán egy család rajta fel kisebb bútordarabjait, ruháit, s a többiektől elbúcsúzva elhagyta az otthont. Ez a család saját összegyűjtött pénzén vett egy kis lakást Besébe, s oda költözött.

HIRDETÉS

A többi családnak hiába biztosított a városháza ideiglenes szállást különböző bentlakásokban és alapítványoknál, nem voltak hajadók elköltözni. Az érintettek azt kifogásolják, hogy a bentlakásban nincs konyharész, és az ügykelezők előre kijelentették, hogy rezsón nem lehet főzni, ételt melegíteni. A családok emiatt nem akarják elfoglalni az ajánlatot, hiszen konyha és főzés nélkül nem tudnak boldogulni. Így a szociális szállóban még mindig csaknem száz, költözést elutasító személy van.

Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS