Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Rajongók a VIBE-on: nem csak a sztárfellépőket szedték szét

Szász Cs. Emese 2019. július 07., 11:35

Nemcsak a sztárfellépőkért, kedvenc énekesékért, lemezlovasokért rajong a közönség a marosvásárhelyi VIBE Fesztiválon, hanem a tudásfórum olyan előadói is lázba hozták a fesztiválozókat, mint Dezső Bence videóblogger vagy a Tibi atya megálmodója, Tóth Máthé. Vasárnap még gazdag Koli-program, este pedig többek közt az Intim Torna Illegál és a Tankcsapda várja a fesztiválozókat.

Péntek éjszaka keverte a zenét a fesztivál legnagyobb nevének számító Lost Frequencies Fotó: VIBE/Serar Szabolcs

Nagy buli, sztárfellépő minden napra jut a marosvásárhelyi VIBE Fesztiválon, már első nap két olyan nemzetközi névvel bulizhatott a közönség, mint a brit Foreign Beggars vagy a dubstep műfajban alkotó Modestep DJ Set. péntek éjszaka a fesztivál legnagyobb nevének számító Lost Frequencies keverte a zenét, szombaton pedig Alle Farben német lemezlovas, szintén a Blue Arénában.

A nagy színpadról sem maradtak el a kedvenc fellépők, nagy bulit csapott például a Follow The Flow vagy a Punnany Massif, ByeAlex és a Wellhello is megénekeltette a közönséget, de szombat este voltak olyanok is, akik a Navarra Dance éjféli táncshowjára voltak igazán kíváncsiak.

Fotó: Haáz Vince

A zenei kínálat mellett megmozgatta a fesztiválozókat a VIBE tudásfóruma, a VIBE Koli is.

Százhat előadóból, beszélgetésből mindenki talált kedvére valót, sőt szombaton bebizonyosodott, hogy tizenéves tömegeket tud érdekelni egy-egy előadás is.

Dezső Bence előad Fotó: Haáz Vince

Előbb a sepsiszentgyörgyi Dezső Bence videóblogger előadása töltötte meg dugig a Koli Kertet, 9–10 évesektől a kamaszokon át az egyetemistákig sokan voltak kíváncsiak az egyik legismertebb influenszer történetére, aki nem csak magáról beszélt, de arról is, hogyan és miért készít videót, hogy tudott ebből sikeres vállalkozást létrehozni. Sokan akarták tudni, milyen célból készít videókat, de azt is, hogyan képzeli el magát 20 év múlva.

Kérdések is vannak a Sepsiszentgyörgyről induló influenszerhez Fotó: Haáz Vince

A szűk órás beszélgetés után hosszú sorokban vonultak a 21 éves srác rajongói autogramot kérni, fényképezkedni a videóssal, látszott, igazi rajongóbázisa van Marosvásárhelyen is az immár Budapesten élő influenszernek.

Ha lehet, még nagyobb érdeklődésnek örvendhetett a Tibi atya oldal megálmodója, Tóth Máthé, aki már nem csak a tizenévesek körében volt ismert, a huszonévesek, harmincasok is

érdeklődve hallgatták, hogy lett egy „undorító, vállalhatatlan poénokra kitalált” Facebook-oldalnak 1,3 millió követője, s hogyan lett abból is vállalkozás.

Amikor egy előadás is tömegeket vonz Fotó: Haáz Vince

Tóth Máthé hallgatói, akik akár egy stand-up esten is érezhették magukat, többek közt azt akarták tudni, milyen B-terve van a Tibi atya oldalra építőknek, mit csinálnának, ha holnap letörölnék az oldalt, és milyen orvos lett volna Tóth Máthé, ha egyetem után a Tibi atya projekt helyett egy kórházat választ munkahelyéül.

Fashion Corner. Itt designer-cuccokat is be lehet szerezni Fotó: Haáz Vince

A Koli program mellett a Fashion Corner is tömegeket vonzott, nem csak az öltözködésről szóló beszélgetésekre, a designerek fesztiválon árusított cuccaira voltak kíváncsiak, ott lehetett rövid idő alatt megszépülni, s igazi fesztivál-kinézetet beszerezni, a sátor alatt dolgozó fodrász, sminkes, testfestő előtt ugyanis hosszú sorban álltak főként a lányok, akik fesztiválfrizurát és sminket készíttettek, a bevállalósabbak pedig ideiglenes tetoválást is beszerezhettek.  

Smink is az esti bulira Fotó: Haáz Vince

Vasárnap még a Koli és a hat zenei helyszín is várja a fesztiválozókat. A tudásfórumon többek közt arra  a kérdésre is keresik a választ, hogy futhat be egy erdélyi zenekar, mit keres annyi fiatal a mamahotelben, de menő tanárok, fiatal vállalkozók is terítékre kerülnek, s Iszonyok és viszonyok címmel a nők elleni erőszakról is szó lesz.

Este a Magenta Stage-en többek közt a közt az Intim Torna Illegál és – a Kowalsky meg a Vega helyett – a Tankcsapda koncertezik, de fellép a magyarországi Bëlga is, s aki még nem tudná, a Black Boxban 0–24 órában zene és buli van, tűző napon is.

Tibi atya megálmodójával fotózkodnak <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Tibi atya megálmodójával fotózkodnak Fotó: Haáz Vince
Készül a fesztiválfrizura <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Készül a fesztiválfrizura Fotó: Haáz Vince
Dezső Bence és rajongói <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Dezső Bence és rajongói Fotó: Haáz Vince
<span class=• Fotó: Haáz Vince">
Fotó: Haáz Vince
Pihenés <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Pihenés Fotó: Haáz Vince
Esti hangulat a VIBE-on <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Esti hangulat a VIBE-on Fotó: Haáz Vince
A Kistehén is nagy bulit csapott <span class=• Fotó: Haáz Vince">
A Kistehén is nagy bulit csapott Fotó: Haáz Vince
Kedvenc fotósarok <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Kedvenc fotósarok Fotó: Haáz Vince
Van, aki pótolja a pihenést <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Van, aki pótolja a pihenést Fotó: Haáz Vince
Kisszínpad előtt <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Kisszínpad előtt Fotó: Haáz Vince
A Black Boxban a délutáni tűző napon is van, aki bulizik <span class=• Fotó: Haáz Vince">
A Black Boxban a délutáni tűző napon is van, aki bulizik Fotó: Haáz Vince
Esti buli <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Esti buli Fotó: Haáz Vince
Wellhello koncert <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Wellhello koncert Fotó: Haáz Vince
Tomboló fesztiválozók <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Tomboló fesztiválozók Fotó: Haáz Vince
Az első sorban a  legjobb <span class=• Fotó: Haáz Vince">
Az első sorban a legjobb Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat