Összetört kisbuszból sikeres nagyvállalkozás Pr-cikk

Összetört kisbuszból sikeres nagyvállalkozás

Demény Attila és felesége. Nagyszerű páros a magán- és üzleti életben

Fotó: Transtrade

Személyszállítói területen vágtak bele a vállalkozói életbe, később áttértek az autóbuszok értékesítésére, majd a kőbányák és az útépítés világában is megtalálták boldogulásukat. Hosszú távú céljaik között szerepel ugyanakkor egy térkőgyár megépítése, ami a környék jogi és fizikai személyeit szolgálná ki. A jelenleg négy céget – a Transpturt, a Transtrade-et, a Transtrade Contstuctot és a HebaCons Sovatát – irányító Demény Attila és fia, Demény Szabolcs nézőpontjából ismerhetjük meg a farkaslaki vállalkozások történetét és jövőképét.

Székelyhon

2024. május 13., 10:002024. május 13., 10:00

2024. május 13., 10:012024. május 13., 10:01

Forradalmi személyszállítás

Demény Attila katonai szolgálatát Bukarestben töltötte, és ott ismerkedett meg a személyszállítással.

Idézet
A román fővárosban jól megismertem és mondhatni megszerettem a személyszállítást, ezért hazatérésem után a spórolt pénzemből vettem egy 16 személyes kisbuszt, amivel Székelyföldről Magyarországra szállítottam az utasokat”

– emlékezett vissza a kezdetekre a farkaslaki vállalkozó, aki egy szerencsés balesetnek köszönheti azt, hogy megvásárolhatta a cég első nagy buszát: Budapesten egy figyelmetlen sofőr hátulról a kisbuszba hajtott, a biztosítótól kapott pénzösszegből pedig meg tudta vásárolni az első 50 fős Ikarust. „Kaotikus éveket éltünk. Nekem teherautóra volt jogosítványom, de azzal is retorziók nélkül lehetett autóbuszt vezetni.

Idézet
Az utasok kérésére ugyanakkor sokszor padokat tettünk be a széksorok közé, így akár 70-en is lehettünk egy út során”

– mesélte a Transptur alapítója, Demény Attila, aki szerint akkoriban csak az volt a fontos, hogy az emberek valahogy kijussanak Magyarországra, a körülmények és a kényelem sokadlagos szempont volt.

Hatezer eladott autóbusz és haszongépjármű Romániában

Az ezredfordulóra már 40 saját autóbusszal és rendszeres menetrenddel közlekedő Transptur a személyszállítás mellett az autóbuszok értékesítésébe is belefogott.

Az alapító Demény Attila és felesége, Magdolna által irányított vállalkozás az évek során közel 6000 autóbuszt és haszongépjárművet adott el belföldön.

„Az emberek egyre kevesebbet utaztak külföldre, illetve a konkurens cégek megjelenésével új területek felé nyitottunk. Így találtuk meg az autóbusz-értékesítésben rejlő lehetőségeket” – magyarázta Demény Attila, aki egy svájci partnertől beszerzett személyszállító eszközöket és haszongépjárműveket adta tovább az országban.

Idézet
A legjobb buszokat persze megtartottuk a Transpturnak, hiszen számunkra az utasok biztonsága és kényelme volt a legfontosabb”

– fűzte hozzá a farkaslaki vállalkozó. 2000 után a buszeladások száma megcsappant, ám az udvarhelyszéki vezetők remek üzleti érzékkel átálltak az erőgépek forgalmazására. Ezzel pedig új fejezet nyílt a vállalkozás életében. Nem elhanyagolandó tény, hogy ezzel egyidejűleg 2022 óta a Transptur az Ikarus elektromos autóbuszok kizárólagos képviselője lett Romániában.

Galéria

Demény Szabolcs fiatal kora ellenére már sikeres vállalkozónak mondhatja magát

Fotó: Transtrade

Kőbányászat és útépítés

2002-ben Transtrade néven új céget alapított Demény Attila, amelynek fő profilja immár a kőkitermelés volt.

Idézet
Az erőgépek értékesítése mellett rájöttünk, hogy vidékünkön a bányászatban is nagy lehetőségek rejlenek.

Sikaszóban, Malomfalván majd Szovátán (Cserepes) is kőbányát nyitottunk, az itt kitermelt alapanyagot pedig építkezési vállalatoknak adjuk tovább” – ismertette az alapító, aki befektetésként a szovátai HebaCons Kft.-t is megvásárolta. „A HebaCons székhelye továbbra is Szovátán van, amit a fiam, Szabolcs vezet. Ennek a cégnek fő feladata a beton szolgáltatása az építőipari vállalkozásoknak” – világított rá Demény Attila, aki

nagy lehetőségeket lát az épülő autópálya-szakaszok betonnal való ellátásában.

„Mindemellett a vasúti építkezések számára is alapanyagokat szolgáltatunk. Ezért 2008-ban a Transtrade Construct nevű céget is bejegyeztük, amely – hasonlóan a Transtrade-hez – a kőfejtésben és ennek értékesítésében tevékenykedik” – folytatta a Hargita megyei vállalkozó.

Idézet
Jelenleg közel ötven teherautó képezi a flottánkat. Ez azért fontos, mert így képesek vagyunk a megrendelések számának növekedésével lépést tartani,

és biztosítani, hogy az anyagok a megbeszélt időpontban a kért helyszínre legyenek kiszállítva” – magyarázta Demény Attila. A folyamatos növekedés lehetővé teszi, hogy a Transtrade-nél egyre több rendelést teljesítsenek, és több ügyféllel dolgozzanak együtt. „Emellett javítja a rugalmasságunkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabban reagáljunk a megrendelések változásaira” – indokolta a folyamatos változásokat a tulajdonos, akiknél a flottabővítéshez kapcsolódó beruházások is jelentősek voltak az elmúlt években. „Ezek a költségek azonban teljes mértékben indokoltak, hiszen biztosítja a vállalat hosszú távú sikerét” – állítja a farkaslaki üzletember.

Galéria

Demény Csilla a szülői háztól távol, de a cégcsoporton belül találta meg boldogulását

Fotó: Transtrade

Feltörekvőben az új generáció

Demény Attilának és Magdolnának két gyermeke született: Csilla és Szabolcs. „Csilla lányom édesanyjához hasonlóan a személyszállításban találta meg a boldogulását, a marosvásárhelyi bejegyzésű Royal G. T. S. nevű vállalkozást vezeti. Szabolcs viszont itt maradt mellettem, aki 2009 óta veszi ki részét az aktív munkából” – magyarázta az édesapa, aki

fiát 15 évesen Németországba küldte nyelvet tanulni.

„Ennek azóta is élvezzük az előnyeit. Szabolcs a nyelvismeretnek köszönhetőn nagyon jól boldogul a rendelésekkel, illetve a külföldi partnerekkel is ő tartja a kapcsolatot” – dicsérte gyermekét a farkaslaki vállalatvezető. „Ma már én felelek a HebaCons működéséért. Emellett besegítek mindenhol a cégcsoporton belül, ahová csak kell” – vette át a szót Demény Szabolcs, aki szerint a generációváltás folyamata már elkezdődött, de közel sem ért véget.

Idézet
Édesapám már nyugdíjas, de szerencsére továbbra is felügyeli a folyamatokat. Remélem, hogy ezt mindaddig megteszi, amíg úgy nem érzi, hogy jó kezekben van három évtized alatt felépített munkája”

– mondta mosolyogva a következő generáció képviselője.

A jó csapat ismérve

„Megfelelő mentalitás, odaadás, fejlődni akarás” – vágta rá nagy egyetértésben apa és fia a választ azon kérdésre, hogy mik a jó csapat jellemzői. A cégcsoportnál jelenleg több mint 200 alkalmazott dolgozik, a vezetői páros szerint pedig mindannyian jól végzik a dolgukat.

Idézet
Elengedhetetlen szerepe van ebben Jakab Csabának, aki immár több mint 20 éve dolgozik nálunk olyan odaadással, mintha a sajátját vezetné”

– méltatta külön is a Demény család az operatív igazgatót. És hogy miért is jó ennél a vállalkozásnál munkába állni? „Amellett, hogy igyekszünk a fizetéseket megfelelő szinten tartani, kollégáinknak alapanyagot is szolgáltatunk, ha éppen otthon építkeznek vagy felújítanak” – mondta Demény Szabolcs.

Mit hoz a jövő?

A farkaslaki székhelyű, személyszállítással, kőfejtéssel és útépítéssel foglalkozó vállalkozás a jövőben sem szeretné elhagyni a siker útját, ám ehhez folyamatos fejlődésre és megújulásra van szükség. „Mi nem terjeszkedni, hanem növekedni szeretnénk” – állítja Demény Szabolcs, aki szerint – az autóbuszos tevékenységet leszámítva – 100 kilométeres körzetben éri meg a jövőben is dolgozniuk.

Idézet
Régóta dédelgetett álmunk egy térkőüzem létrehozása.

Székelyföldön a porták javánál mind a mai napig hiányzik a térkövezés, de egyre nagyobb rá az igény. Jó volna, ha ezt az építőanyagot mi is le tudnánk szállítani, és akár a munkálatokkal egyetemben bevennénk a portfóliónkba” – vette át a szót Demény Attila, aki így szeretné megoldani azt, hogy zúzalékból végterméket adjanak a felhasználóknak.

A jövőben a cég vezetői térkövet is szeretnének gyártani a saját bányáikból kibányászott zúzalékból, amely lehetővé tenné a vállalatnak, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek.

„Ez növelné a versenyképességünket, mivel lehetőségünk lenne jobb árakat szolgáltatni a vásárlóknak. Emellett javítaná a vállalat ügyfélélményét is, mivel a vásárlók egyetlen szolgáltatótól beszerezhetnének minden szükséges alapanyagot, ami mellé a szolgáltatást is biztosítani tudnánk” – magyarázta az alapító.

A zúzalékból térkő gyártására vonatkozó terv azonban számos kihívást jelent a cég számára. Egyrészt a térkövek gyártása jelentős beruházást igényel, másrészt szakértelmet és tapasztalatot igényel. A cég alapító tulajdonosa ennek ellenére úgy véli, hogy a zúzalékból térkő gyártására vonatkozó terv megéri a kockázatot. „A cégnek alaposan meg kell vizsgálnia a tervet, és megfelelő előkészületeket kell tennie a kivitelezéshez” – zárta határozottan a beszélgetést Demény Attila.

A cégcsoport minden törekvéséhez sok sikert kívánunk!

Az itt olvasható tartalom először az „Akiket az idő igazol” 2023-as kiadványában jelent meg.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. június 13., csütörtök

Piros-sárga-kék forgatókönyv rövidebb stáblistával

Úzvölgye, június közepe, trikolórok, román nacionalizmus. A forgatókönyv idén sem változott, ám a stáblista láthatóan meggyérült, illetve részben megfiatalodott. Egy sorozat utolsó epizódjait láthatjuk? Ki-ki döntse el fotós beszámolónkat nézve.

Piros-sárga-kék forgatókönyv rövidebb stáblistával
2024. június 13., csütörtök

Erre nem számítottak – mindhárom székelyföldi megyében nőtt a mezőgazdasági támogatásra jegyzett összterület

Idén nagyobb összterületre igényeltek mezőgazdasági támogatásokat a Hargita, Maros és Kovászna megyei gazdák, mint az elmúlt évben – a három megyében majdnem 9000 hektárral nőtt a támogatásigénylési kérelmekben feltüntetett területek nagysága.

Erre nem számítottak – mindhárom székelyföldi megyében nőtt a mezőgazdasági támogatásra jegyzett összterület
2024. június 13., csütörtök

Bőven akadnak kóbor kutyák Sepsiszentgyörgyön, folytatják a keresést

Egyhetesnek indult, egy hónaposra bővült az akció, amely a Sepsiszentgyörgyön kóbor kutyák befogását célozza. A szépmezői menhely munkatársai május végétől tizenhét négylábút gyűjtöttek össze és szállítottak a menhelyre.

Bőven akadnak kóbor kutyák Sepsiszentgyörgyön, folytatják a keresést
2024. június 13., csütörtök

Első alkalommal ültettek be szívbe defibrillátort Csíkszeredában

Első alkalommal ültettek be szívbe defibrillátort a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a héten – tájékoztattak az egészségügyi intézmény Facebook-oldalán.

Első alkalommal ültettek be szívbe defibrillátort Csíkszeredában
2024. június 13., csütörtök

A következő tíz nap időjárása – megvan az előrejelzés, így tervezzünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által közzétett kéthetes előrejelzés szerint Erdélyben a folyó hét hátralevő részét még hőmérsékleti ingadozás jellemzi, aztán felmelegedés következik.

A következő tíz nap időjárása – megvan az előrejelzés, így tervezzünk
2024. június 13., csütörtök

Kastélytúra két keréken

Kerékpáros kastélytúrát szervez a Visit Maros Egyesület az Anteportum Egyesülettel együttműködésben, amelynek célja a Maros menti kastélyok népszerűsítése, valamint a turisták bevonzása a megyébe.

Kastélytúra két keréken
Kastélytúra két keréken
2024. június 13., csütörtök

Kastélytúra két keréken

2024. június 13., csütörtök

Tízévente alaposan megszámolják a kecses madarakat – gólyaszámlálókat keres a Milvus

A nemzetközi gólyafigyelő program június 15-én kezdődik, és itthon bárki részt vehet a gólyaszámláláson, hiszen az ország minden településén feltérképezik a gólyákat.

Tízévente alaposan megszámolják a kecses madarakat – gólyaszámlálókat keres a Milvus
2024. június 13., csütörtök

Árvízvédelmi készültség: péntek délig több folyó vízgyűjtő medencéjét érdemes figyelni Székelyföldön is

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több folyó vízgyűjtő medencéjére.

Árvízvédelmi készültség: péntek délig több folyó vízgyűjtő medencéjét érdemes figyelni Székelyföldön is
2024. június 13., csütörtök

Kiterjesztik az elektronikus nyomkövetős rendszert, több ezer készülék kell ősztől

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány azt a sürgősségi rendeletet, amelyik elektronikus nyomkövető viselésére kötelezi a hatósági felügyelet alatt álló és a házi őrizetben lévő személyeket.

Kiterjesztik az elektronikus nyomkövetős rendszert, több ezer készülék kell ősztől
2024. június 13., csütörtök

Heves esőzések után iszappal borított úttest nehezíti a közlekedést

Nehézkes a közlekedés Mezőrücs Marosvásárhely felé vezető kijáratánál a heves esőzéseket követően. A tűzoltóság segít az úttest megtisztításában.

Heves esőzések után iszappal borított úttest nehezíti a közlekedést
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!