Még mindig felemás a lakosság hozzáállása a népszámláláshoz

Még mindig felemás a lakosság hozzáállása a népszámláláshoz

Segítenek. Az összeíró pontokat minden városban fel lehet keresni az adatfelvétel érdekében

Fotó: Haáz Vince

Van, ahol a számlálóbiztosok hiánya miatt, máshol a lakosság negatív hozzáállása következtében halad a remélt ütemnél lassabban az egy héttel meghosszabbított, így július 24-ig tartó népszámlálás. Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is van még tennivaló.

Simon Virág

Ferencz Alpár

2022. július 13., 14:082022. július 13., 14:08

2022. július 13., 15:142022. július 13., 15:14

Az Országos Statisztikai Intézet keddi döntésének értelmében egy héttel meghosszabbítják a népszámlálás eredeti határidejét, így július 24-ig tart a személyes lekérdezési időszak. Az városok nagy részében újranyitották az összeíró pontokat, hogy jelentkezhessenek azok, akik nem szeretnék, hogy otthonaikban keressék fel őket, vagy nem sikerült időpontot egyeztetniük a számlálóbiztossal.

Nem zökkenőmentes

Marosvásárhelyen pénteken nyitottak újra két összeíró pontot, egyet a Tudor lakónegyedben a Gyémánt piac szomszédságában, egyet pedig a Panov téren. Míg pénteken még alig volt érdeklődő, szombaton és vasárnap már a két helyszínen 150-en voltak, hétfőn pedig a számok tovább nőttek. Mint a marosvásárhelyi népszámlálásért felelős Gáspár Botond a Székelyhonnak elmondta, hétköznaponként 8–20 óra között fogadják a marosvásárhelyieket az összeíró pontokon, hétvégén is nyitva lesznek, de egyelőre nem tudni, hogy milyen program szerint. Jelenleg mindkét összeíró pontnál csak egy-egy táblagép van, amelyen fel lehet dolgozni az adatokat, így arra kéri a vásárhelyieket, hogy ne hagyják utolsó percre az adatok lejelentését. Ezzel párhozamosan a számlálóbiztosok egyeztetnek a lakosokkal, hogy minél több mindenkit tudjanak felkeresni és adataikat bevezetni a rendszerbe. Gáspár Botond elmondta, hogy

bár sokan részt vettek a népszámlálás önkitöltős szakaszában, az adatlapok 10 százalékát nem fogadták el, így az érintett személyeket  újra meg kell számlálni. Gondot jelent, hogy vannak, akik nem ellenőrizték le, hogy a bevezetett adatokat elfogadta-e a rendszer, és most arra hivatkoznak, hogy ők már részt vettek a népszámlálásban, és nem fogadják újra a biztosokat.

„Az Országos Statisztikai Hivataltól kapott listák nem voltak pontosak, volt olyan hely, ahol háromszor is volt a biztos, amíg kiderült, hogy ott senki nem lakik. Mindenképp arra kérünk mindenkit, akit még nem kerestek fel a biztosok, és nem ellenőrizte le, hogy pontosan töltötte ki az első szakaszban az adatokat, keresse fel a két összeíró pontot. Egy személy és lakása összeírása legtöbb 15 percbe kerül. Nem szabad az utolsó percre hagyni” – tanácsolta Gáspár Botond.

Nehezebben megy, mint gondolták

Gyergyószentmiklóson, ahogy a városháza jegyzője, Selyem Hideg Norbert a Székelyhonnak elmondta,

részben az emberek bezárkózása, fásultsága miatt megy nehezen a népszámlálás. Hiába üzennek nekik a számlálóbiztosok, hiába próbálják felvenni velük a kapcsolatot, nem jeleznek vissza.

Illetve sokan vannak olyanok is, akik tévesen töltötték ki az önkitöltős szakaszban az adatokat, de nem ellenőrizték, hogy a rendszer elfogadta-e és most nem akarnak újból ezzel foglalkozni. De mint a jegyző elmondta, gond volt az Országos Statisztikai Hivataltól kapott listákkal is, nehezen átláthatók, átlagon felüli képességű személyeknek állították össze ezeket. „Jelenleg vannak olyan körzeteink, ahol 400 személy van megszámlálva és olyan is, ahol 100-nál kevesebb, így egyelőre nem állunk nagyon jól. Működnek az összeíró pontok is, kérjük azokat, akiknek így könnyebb lejelenteni az adataikat, keressék fel azokat. Fontos, hogy minél több gyergyószentmiklósi személy részt vegyen a népszámláláson” – mondta az illetékes.

Sok esetben az önkitöltés nem járt sikerrel, meg kell ismételni az összeírást 

Fotó: Pinti Attila

Sok van még hátra

Lassan halad a népszámlálás második szakasza Csíkszeredában, és bár a becsült lakosság több mint 70 százalékát már nyilvántartásba vették, az online önkitöltős szakasz után még 13 445 személyt kellett regisztrálni. Egyébként a becsült 36 751 lakos 23 306 érvényesített kérdőívet küldött el a cenzus online önkitöltős szakaszában, 5000 kérdőív viszont érvénytelennek bizonyult. A hargitai megyeszékhelyen ezért újabb két összeírópontot nyitottak meg: az egyiket a városházán, a másikat a csibai iskolában. „Van körülbelül 5000 személy Csíkszeredában, akik részt vettek az online szakaszon, de nem sikerült érvényesíteni a kérdőívüket. Bennük megvolt a hajlandóság a részvételre, így őket szerettük volna megszólítani újabb két összeírópont létesítésével.

A számlálóbiztosok ugyanis felkeresik azokat, akiknek nem érvényes a kérdőíve, de aki szeretne elébe menni ennek, és elmegy egy összeírópontra, az a népszámlálóknak is sokat segít

– nyilatkozta megkeresésünkre Kovács Hont Imre, a városháza sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. A második szakaszban regisztrálandó 13 445 személy megközelítőleg 30 százalékát vették eddig nyilvántartásba.

Majdnem elégedettek

Bár a népszámlálás önkitöltős szakasza után Székelyudvarhelyen 80 százalékos részvételről szóltak a hírek, mint az ellenőrzések során kiderült, akárcsak a többi településen, a lakosság legalább tíz százaléka nem megfelelően töltötte ki az űrlapot, ezért a rendszer nem fogadta el. A népszámlálásért felelő Veinberger Noémi érdeklődésünkre elmondta, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy jól dolgoznak a számlálóbiztosok, akik lelkiismeretesen járják a várost, és hétfőtől működnek a városházán, a szombatfalvi népházban és a bethlenfalvi kultúrotthonban is az összeíró pontok. A lakosság hozzáállásával nincsenek különösebb gondok, inkább azzal, hogy nem értik, hogy ha már egyszer kitöltötték a nyomtatványt, miért kell újra a biztosokkal is szóba állniuk.

Fontos, hogy aki maga töltötte ki az adatokat, ellenőrizze, hogy a rendszer elfogadta-e azokat és ha nem, akkor jelezze nekünk, hogy tudjunk hozzá biztost küldeni, illetve elmehet a héten az összeíró pontokra is.

Jelen állás szerint a székelyudvarhelyiek 85 százaléka bekerült a statisztikai hivatal adatbázisába, hétvégére el fogjuk érni a 90 százalékot és ha hosszabbítás lesz, akkor akár a 93 százalékot is” – vázolta. 

A népszámláláson való részvétel többek között azért fontos, mert az elkövetkező tíz évben az állami támogatásokat ezen adatok alapján nyújtják majd, de a magyarság létszámának pontos ismerete fontos a közösségek fejlesztése, a tervezés szempontjából is.

szóljon hozzá!

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. július 13., szerda

Könnyed ebéd a nyári melegben: burgonyakrémleves és saláta

A közelgő hőségre való tekintettel könnyed, egyszerűen összeállítható menüvel készült olvasóinknak ezúttal Karácsony József, a Főnix Konyha szakácsa. Vajas burgonyakrémlevest állított össze baconchipsszel, másodiknak pedig salátát tálalt.

Könnyed ebéd a nyári melegben: burgonyakrémleves és saláta
2022. július 13., szerda

Életben kell hagyni az emberre támadó medvét

Nem kapott engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesület a Patakfalva határában emberre támadó medve kilövéséhez. Lenne B terv az ártalmatlanításra, de ahhoz ismét „hibáznia” kell a medvének.

Életben kell hagyni az emberre támadó medvét
2022. július 12., kedd

Elfoglalják a jogosulttól: sokba kerülhet, mégis megkockáztatják

Általános problémának számít Székelyföldön a mozgássérült parkolók jogtalan használata, az ezzel kapcsolatos ellenőrzéseket a helyi rendőrségek végzik a nagyobb városokban. Van, ahol rendszerint borsos büntetéseket rónak ki.

Elfoglalják a jogosulttól: sokba kerülhet, mégis megkockáztatják
2022. július 12., kedd

Új légitársaság Marosvásárhelyen: megvan, hogy hová menne az első járat

Új légitársaság szeretne rendszeres repülőjáratokat működtetni Marosvásárhelyről. A cég egyik tulajdonosa helyi üzletember, aki a különböző régiókat, azok kis repülőtereit szeretné összekötni, ezért is adta a Connect nevet ennek a vállalkozásának.

Új légitársaság Marosvásárhelyen: megvan, hogy hová menne az első járat
2022. július 12., kedd

Tesznek azért, hogy ne szaporodjanak el a gazdátlan ebek

Állatmentés és az indokolatlan állatszaporulat meggátolása céljából szervezett ingyenes ivartalanítási akciót a Save and Smile Egyesület a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság állatvédelmi osztályának támogatásával. Egy nap alatt 108 kutyát ivartalanítottak.

Tesznek azért, hogy ne szaporodjanak el a gazdátlan ebek
2022. július 12., kedd

Virtuális biogazdasági piactéren is bemutatkoznak az újrahasznosított anyagokból készült termékek

Erőforrásaink egyre inkább korlátozottak, az ökológiai változások arra kényszerítenek, hogy módosítsunk a termelésen és a fogyasztási szokásainkon – jelentette ki Vajda Lajos az Asimcov kis és középvállalkozói szövetség ügyvezető igazgatója.

Virtuális biogazdasági piactéren is bemutatkoznak az újrahasznosított anyagokból készült termékek
2022. július 12., kedd

Ciucă: lesz elegendő földgáz a romániai tározókban a téli energiaszükséglet fedezésére

Lesz elegendő földgáz a romániai tározókban a téli energiaszükséglet fedezésére – jelentette ki kedden Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Ciucă: lesz elegendő földgáz a romániai tározókban a téli energiaszükséglet fedezésére
2022. július 12., kedd

Látványos drónfotók Sepsiszentgyörgy épülő terelőútjáról

Látványos drónfotókon mutatja be Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester az épülő terelőutat. A fotókat Kristó-Gothárd Hunor készítette, a termőföldeken már szépen kirajzolódik az út nyomvonala, és a munkagépek is látszanak.

Látványos drónfotók Sepsiszentgyörgy épülő terelőútjáról
2022. július 12., kedd

Nők tízezreit várják az ingyenes méhnyakrákszűrési programra

Hargita és Kovászna megyében összesen 35 ezer nőt vonnának be abba az ingyenes méhnyakrákszűrési programba, amelyet a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház irányításával bonyolítanak le. 

Nők tízezreit várják az ingyenes méhnyakrákszűrési programra
2022. július 12., kedd

Rendhagyó vezetéstechnikai képzés Csíkszeredában

Rendhagyó módon kizárólag nőknek szervez motoros vezetéstechnikai képzést Csíkszeredában Csajok Motoron megnevezéssel a Safety Bike Egyesület és a Rebel Wolves MC a Román Autófelügyelet (RAR) udvarán július 16-17-én.

Rendhagyó vezetéstechnikai képzés Csíkszeredában
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM