Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Medvenyomok a kiásott sírnál

Simon Virág 2019. november 01., 12:04 utolsó módosítás: 2019. november 01., 18:07

Tyúkokat ölt meg, és a házőrzőt is halálra sebesítette csütörtökön este a medve egy marosvásárhelyi udvarban – állítják a lakók. Közben Karácsony Károly nyárádgálfalvi polgármester a Székelyhonnak megerősítette, a község egyik falujának temetőjében járt a medve, és kiásott egy sírt.

Medvenyomok a kiásott sírnál
galéria
Tyúkokat pusztított el egy marosvásárhelyi udvarban a medve Fotó: Facebook/Esti din Targu Mures daca...

A Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a marosvásárhelyieket csütörtök este, hogy a Szorgalom utcában medve jár. Október elején már láttak ugyanott medvét, akkor azonban a helyszínre érkező csendőrök és rendőrök nem erősítették meg a bejelentést. Most azonban a helyi rendőrök látták a nagyvadat.

A Facebookon közzétett fényképek szerint a nagyvad bement egy magánház udvarára, megölte a kutyát, illetve több tyúkot elpusztított és megevett. Az udvar a Méhészek utcában található, amely közvetlenül a Szorgalom utca mellett van, közel a városszéli Segesvári úthoz és erdőhöz.

A fényképekhez hozzászólok között volt, aki rókára vagy görényre gyanakodott, de többen úgy vélték, azok nem ölhették meg a kis termetű házőrző kutyát. Silaghi Vasile vadász szerint a tyúkok mellett látszik a medvenyom.

Ugyancsak a Facebookon osztottak meg képeket azzal kapcsolatban, hogy a medve kiásott egy sírt Szentháromságon.

A kiásott sír Fotó: Facebook/Specii Protejate/Vasile Silaghi

Megkeresésünkre Nyárádgálfalva község vezetője, Karácsony Károly polgármester azt mondta, a rendőrséggel együtt mentek ki a szentháromsági temetőbe, ahol egy frissen elhantolt sírnál medvenyomokat találtak. Arra következtettek, hogy

a nagyvad áshatta ki a sírt, egy deszkát is letépett, de az elhunyt személyhez nem nyúlt.

A polgármestertől megtudtuk, napi szinten látogatják a község különböző településeit a medvék. Hol a községközpontból, hol Nyomátról vagy Bedéből jelzik, hogy medve kárt a kertekben, gazdaságokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat