Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Könyveket gyűjtenek a nyárádmenti iskolásoknak

Nyulas Piroska 2015. november 18., 16:40

Adj egy könyvet Nyárádmentének címmel indított kezdeményezést Kis Balázs. Az akció lényege: minél több hasznos könyvet eljuttatni a nyárádremetei Dr. Nyulas Ferenc Általános Iskola könyvtárába.

Tavaly Magyari Éva és Nagy Melinda fogorvosnők ingyenes szűrővizsgálatra hívták a helyi iskolásokat. Ekkor beszélgetett el Kis Balázs a gyerekekkel, akikről kiderült, hogy szeretnek olvasni, ám a helyi könyvtár kínálata szűkös.

„Egy ideje már érlelődött bennem a gondolat, hogy jó lenne bővíteni az iskola könyvtárát. Először ismerőseimet kérdeztem, hogy nincs-e olyan könyvük, amelyet szívesen elajándékoznának. Jelenleg nagyjából 400 könyvnél tartunk. Ilyenkor szoktam mondani, hogy ha az ember egy fikarcnyit is szebbé tudja tenni a világot, akkor már érdemes volt reggel felkelni” – tudtuk meg a kezdeményezőtől.

A tervezettnél sokkal jobban halad az akció, olyannyira, hogy most már egy barátjával, Szigeti Szenner Szilárddal együtt gyűjtik a könyveket. „Sajnos nincs logisztikánk, ezért a távolabbi helyekről érkező felajánlásokat nem tudjuk elhozni, pedig lenne adomány Magyarországról, Balánbányáról, Sepsiszentgyörgyről” – számolt be Kis Balázs, aki hangsúlyozta, hogy nem csalódott az emberekben, megerősödött abban a meggyőződésében, hogy örömmel adakoznak, ha nemes célról van szó.

„Megtiszteltetésnek tartom, hogy a mi iskolánk lett a kiválasztott ebben a nemes ügyben. Bízunk benne, hogy a könyvadományok megkönnyítik majd a gyerekek dolgát az iskolai felkészülésben is. A kötelező háziolvasmányok esetében például, ugyan vannak példányaink, de nem elegendő számban, hogy mindenki egyszerre kölcsönözhessen” – mondta el Kacsó Zsuzsánna Tünde, a nyárádmenti tanintézet igazgatónője, hozzátéve, hogy az új könyvek érkezése mindig fellendíti a gyerekek olvasási kedvét.

A könyvadományokat, amelyeket december 1-jéig várnak, december 7-én szándékoznak átadni az iskolának. Az akcióval kapcsolatban Kis Balázs hívható a 0757-726 594-es telefonszámon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS