Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Legendás nap a Székelytámadt-várban

Kovács Eszter 2019. június 16., 13:33
HIRDETÉS

Másodszor tartották meg szombaton a Kárpát-medencei Legendárium Karnevált Székelyudvarhelyen: a Székelyföldi Legendárium csapata által rendezett eseményen ezúttal többszáz gyerek vett részt. Folytatás is lesz, ígérik a szervezők.

Fotó: Veres Nándor

Több mint egy tucat hazai és külföldi gyermekcsapat vitte színre és mutatta be saját otthonának legendáit a Csonka várban épített színpadon: voltak egészen kicsik, olyan diákok is, akik csupán tavaly kezdték az előkészítő osztályt, illetve középiskolás csapatok is.

HIRDETÉS

Az öttagú (Mezei Gabriella színművésznő, Szabó Zsuzsa tanítónő, Dáné Szilárd magyar szakos tanfelügyelő, Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdája, valamint Kudelász Nóbel, a Székelyföldi Legendárium munkatársa alkotta) zsűri ezért

korosztályok szerint kategóriákban díjazta a részvevőket, de voltak különdíjasok is, illetve minden produkció néhány kedves, biztató szóval is méltattak.

Fotó: Veres Nándor

A fellépések mellett azonban sok más programmal várták a kicsiket és szüleiket a várba: az Arany Griff Rend több ízben is hadibemutatót tartott, volt gyerekkoncert, az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Firkász papírárubolt jóvoltából pedig arcfestés, rajzolás, színezés. Illetve, az esemény fénypontja, amikor délután

zenés csinadrattával vonult fel a színes, legendás tömeg.

Fotó: Veres Nándor

A díjazottak

A Legendárium Karnevál elsődíjasai idén is budapesti kirándulást nyertek. Az elemisták korosztályában a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum diákjainak az Ördöngösfüzes mondája alapján színre vitt produkciója kapta az első díjat. Második helyen végeztek a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola diákjai a Kati kútja című előadással, harmadikok lettek a felsősófalvi Székely Mózes Általános Iskola diákszínjátszói a Rákóczi kútja című előadással.

Fotó: Veres Nándor

Az ötödik-nyolcadik osztályosok korcsoportjában a rozsnyói Református Alapiskola színjátszó csoportjának Krasznahorka büszke vára és Rákóczinak dicső kora című produkcióját találta a legjobbnak a zsűri, második lettek a beregszászi diákszínjátszó csoport a Kuruc kincsek a Kelemen-hegyben című előadással, és a harmadik helyezést a csíkmenasági Gál Sándor Iskola Szószátyárok csapata, A csíkzsögödi Harom-vár mondája című fellépéssel.

Fotó: Veres Nándor

Különdíjat kapott a békéscsabai csapa a békéscsabai égig érő daliás tölgyfa mondájának feldolgozásáért, továbbá a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai, valamint a kézdiszentléleki Bartók Hunor diák különdíjat kapott az alakításáért.

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS