Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kockaköves utcákat javítanak Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2019. augusztus 13., 15:20 utolsó módosítás: 2019. augusztus 13., 15:21

A gázvezetékcsere és az ivóvízrendszer felújítása mellett kijavítják a kockaköves utcák burkolatát is Székelyudvarhelyen: párhuzamosan zajlanak a munkálatok a város több utcájában.

Kockaköves utcákat javítanak Székelyudvarhelyen
galéria
Fotó: Barabás Ákos

Fölszedik, majd újra visszarakják a kockaköveket több székelyudvarhelyi utcában: a munka a Termés utcában kezdődött, majd a Bíró Lajos utcában folytatódott.

A köveket nem cserélik ki, csupán szintbe hozzák, az esetleges hiányokat pedig pótolják

– tudtuk meg a polgármesteri hivatal sajtóosztályától. Egyébként olvasónk jelezte, a munkát követően a Bíró Lajos utcában egy ponton megbomlott az új burkolat. „Sem a Termés, sem pedig a Bíró Lajos utcai munkálatokat nem vette még át a műszaki osztály, úgyhogy minden hibát ki fog javítani a kivitelező” – hangsúlyozta Zörgő Noémi sajtószóvivő.

A munkálatok ezen a héten is folytatódnak, hétfőn az Eötvös József utcában dolgoztak. Itt korábban a Delgaz Grid megbízásából kicserélték a gázvezetékeket, így csak most kerülhetett sor a burkolat visszahelyezésére. A héten még az Iskola és a Baróti Szabó Dávid utcai kanyarban dolgozik majd a munkacsoport, így ott lehet majd forgalomkorlátozásra számítani.

Fotó: Barabás Ákos

A tervben egyébként szerepel a Szentimre utca alsó szakasza is, ez a munka azonban még várat magára. Az utcában a gázvállalat már elvégeztette a vezetékek cseréjét, a burkolat kijavítása előtt azonban a Harvíz Rt. is elvégezteti a betervezett hálózatmodernizálást. „A Gábor Áron utca és az Ady Endre utca javítása is szerepel a tervben: előbbiben csak a gázvezeték cseréje után lesz nagyobb volumenű javítás. Addig a nagyobb gödröket, süppedéseket javítjuk csak” – sorolta az illetékes. 

Mindezzel párhuzamosan a város szombatfalvi részében is zajlik a közművesítés modernizálása, földbe, majd üzembe helyezték az új gázvezeték-hálózatot, a felásott útfelületeken az aszfaltozás előkészítő munkálatait végzi a kivitelező: ún. CKT-betont öntenek az átvágásokba, erre jön a végleges aszfaltréteg. Az említett két utca után a Szombatfalvi utcában folytatódik majd az aszfaltozás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat