Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kérés a tanárokhoz: ne hajtogassák a diákoknak, hogy nem érdemes itthon maradni

Bíró Blanka 2018. október 22., 09:04
HIRDETÉS

A tanintézetek kapcsolódjanak be jobban a város életébe, a pedagógusok biztassák itthon maradásra a diákokat – ezeket az elvárásokat fogalmazta meg az oktatási rendszernek nyújtott kiemelt támogatás fejében a sepsiszentgyörgyi városvezetés.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Antal Árpád polgármester és Sztakics Éva alpolgármester a Mikes Kelemen Főgimnázium felújítás alatt levő épületében rendezett csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta,

az épületek korszerűsítésén, a taneszközök beszerzésén kívül a kiegészítő tevékenységek támogatására, ösztöndíjak odaítélésére is hangsúlyt fektetnek.

A parkolási díjakból befolyt összegek egy részét a tanintézetek fejlesztésére fordította az önkormányzat, így a tavalyi 800 ezer lejes bevételből 320 ezer lejt költöttek erre a célra, ebből 169 ezer lejt digitalizálásra, okostáblák vásárlására.

HIRDETÉS

A digitális világban nem maradhatunk ki a fejlesztésekből, nem akarjuk a gyerekeket beletaszítani a virtuális világba, igyekszünk egyensúlyt teremteni, szabadidős programok szervezését is támogatni

– szögezte le Antal Árpád. Hozzátette, az elmúlt években több projektjük volt az iskolákkal, óvodákkal, 6400 széket, 3200 asztalt, 750 kiságyat vásároltak, korszerűsítették az illemhelyeket, több iskolában felújították a sportpályákat, vagy új sportcsarnokot építettek.

A Mikes Kelemen Főgimnázium épületének felújítására az országos helyi fejlesztési programból hívtak le 4,4 millió lejt, a műemlékkörnyezetben levő ingatlant eredeti formájában kell visszaállítani. Sztakics Éva alpolgármester elmondta, a bölcsődék működtetésére idén 1,2 millió lejt fordítanak, mintegy 600 gyereknek biztosítanak ellátást. A délutáni oktatásra 221 ezer lejt költenek, ettől az évtől a társfinanszírozó Diakónia Keresztény Alapítvány kérésére a szülőknek is be kell pótolniuk havi 35 lejt, ezért a délutáni foglalkozás mellett meleg ebédet is kapnak a diákok.

Antal Árpád kifejtette,

örülne, ha a pedagógusok a tárgyi tudás átadásán túl hangsúlyt fektetnének arra is, hogy bekapcsolják a diákokat a város életébe, szervezzenek több rendezvényt.

A városvezető szerint vannak nagyon aktív oktatók, csoportok, de ez általánosságban nem mondható el. Sztakics Éva hozzátette, fontos, hogy a tanárok pozitívan kommunikáljanak, ne hajtogassák, hogy nem érdemes itthon maradni. „Menjenek el, szerezzenek tapasztalatot, és térjenek haza. Nem minden a pénzről szól, a közösségi élmény is számít” – szögezte le Sztakics Éva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS