Ízes átalakulás: a Hamm felvásárolta a sepsiszentgyörgyi Ospătarult Pr-cikk

Ízes átalakulás: a Hamm felvásárolta a sepsiszentgyörgyi Ospătarult

Fotó: Hamm

A székelyföldi ételrendelés világában új fejezet nyílik, a Hamm ételrendelő és kiszállító cég bejelentette az Ospătarul alkalmazás és weboldal felvásárlását.

Támogatói tartalom

2023. augusztus 14., 11:592023. augusztus 14., 11:59

Ez az üzleti tevékenység egyrészt Sepsiszentgyörgy lakosságát – az éttermeket valamint az ételrendelőket – érinti, másrészt pedig a Hamm márka szélesebb terjeszkedési stratégiájának egyik kulcsfontosságú lépését jelenti.

Volt és jelenlegi tulajdonosok gondolatai

Sike Csanád, az Ospătarul alkalmazás alapítója már az elejétől fogva arra törekedett, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegye a helyi ételrendelést. A weboldal és az alkalmazás sikeressé vált, az emberek megszerették a megbízható ételrendelés egyszerűségét a hagyományos lehetőségekhez képest. Csanád most úgy érzi, hogy

eljött az ideje, hogy olyan partnerekre bízza vállalkozását, akik képesek továbbvinni és fejleszteni azt.

A Hamm csapata hozzánk hasonló értékek mentén építkezett és fejlesztett Hargita megyében a kezdetektől fogva. Saját vállalkozásunkon keresztül azt tapasztaltuk meg, hogy Székelyföldön is lehet erős helyi brandet építeni, amely képes felvenni a versenyt a multikkal. Úgy véljük, hogy a Hamm és az Ospătarul: azaz

két helyi piaci szereplő összekapcsolása és együttes továbbhaladása olyan szinergiákat eredményez majd, amelyek a következő időszakban mind a partnerek, mind a fogyasztók előnyére is válnak majd.

Illetve abban segítik a Hamm-ot, hogy helyi kisvállalkozásként minél nagyobbra nőhessen a nemzetközi konkurencia jelenléte ellenére is. Hargita és Kovászna megye után azt kívánjuk, hogy Maros megye is mihamarabb felkerüljön a Hamm étel-házhozszállítási térképére.

Ospătarul partnereinknek és ügyfeleinknek köszönjük az együttműködést és a sokéves bizalmat, alkalmazottainknak és külső közreműködőinknek pedig azt, hogy az elmúlt évek során hozzájárultak közel félmillió étel-házhozszállítás sikeres lebonyolításához.

Galéria

Fotó: Pinti Attila

Az új tulajdonosok, Nagy Lajos és Gál Szabolcs, a Hamm cég tulajdonosai új nézőpontot hoznak a vállalkozásba. Nagy Lajos, mint ügyvezető igazgató számos értékes tapasztalatot szerzett a vállalatirányítás és pénzügyi világ terén. Fiatal vállalkozóként saját vállalkozását egy külföldi kitérő és egy sikeres pályázat révén indította el, és azóta folyamatosan építette és fejlesztette azt a jelenlegi sikerességéig. Ő fogja irányítani az új stratégiákat és a cég terjeszkedését.

„Önmagában az, hogy sikerül belépnünk a sepsiszentgyörgyi piacra, ezzel pedig a rég áhított Kovászna megye is felkerül a Hamm térképére, nem kis eredmény. Ehhez szükségünk volt nagyszerű csapatunkra, akikkel folyamatosan vállvetve haladtunk a fejlődés útján, szükségünk volt bátorságra, ambícióra és arra, hogy meglássuk a fejlődésben rejlő lehetőségeket” – mondta.

Idézet
Az, hogy ez a lépés az Ospătarulon keresztül történt meg, egy plusz adalék, hisz Csanádék is egy erős helyi brandet építettek fel önerőből, aminek alappillérei a minőségi szolgáltatás, a folyamatos fejlődésre való törekvés és a partnerek, valamint kliensek felé való alázat volt. Hasonló pályát futottak be, mint mi, ennek köszönhetően jól ismertük egymást és egymás szolgáltatásait eddig is. Bízom benne, hogy ez a lépés csak egy újabb mérföldkő, hogy a Hamm a régió legerősebb márkájává váljon az ételrendelés piacán”.

Gál Szabolcs marketing szemléletű vezető fejlesztő a technológia terén jártas, aki az alkalmazás fejlesztésében hoz majd újításokat, hogy a felhasználói élmény még jobb legyen.

„Továbbra is a fő célunk az egyszerű, gyors ételrendelés, és a minőségi szállítási szolgáltatás fenntartása. Technikai szempontból ezek folyamatos kihívások elé állítanak minket, viszont az Ospătarul jelenlegi csapata velünk marad, akikkel közösen még magasabb szintekre visszük ezt a szolgáltatást. Az új technikai megoldások alkalmazása és a felhasználói élmény növelése egy állandó folyamat, csak így tud a Hamm naprakész és népszerű maradni még a multikkal szemben is.

Idézet
A meglévő tapasztalataink és elkötelezettségünk segítségével arra számítunk, hogy sikerrel visszük tovább a Hamm és az Ospătarul közös értékeit. Nem utolsó sorban nagy hangsúlyt fogunk fektetni Sepsiszentgyörgyön is, hogy vissza adjunk a közösségnek különböző karitatív megmozdulásainkkal, közösségi programjainkkal és játékainkkal”.
Galéria

Fotó: Hamm

Hogyan lesz az Ospătarul-ból Hamm?

Az átmenet fokozatosan zajlik, az Ospătarul alkalmazás lépésről lépésre a Hamm alkalmazássá alakul át, és így a helyi vásárlók szélesebb kínálatot és kiváló kiszállítási szolgáltatást kaphatnak. A folyamat során Sike Csanád és az új tulajdonosok arra összpontosítanak, hogy megőrizzék az alkalmazás eredeti értékeit, miközben új fejlesztéseket vezetnek be.

A régi tulajdonos is örömmel áll a változás mögött, különösen azért, mert az alkalmazás egy helyi, lokális cég, a Hamm kezébe kerül. Ez a lépés azt mutatja, hogy

az Ospătarul alkalmazás továbbra is a lokális közösség része marad, és nem kerül multinacionális vállalatok irányítása alá.

Ez az átállás a Hamm cég terjeszkedési tervének egyik kulcsfontosságú elemévé vált. A cég stratégiai célja, hogy kiterjessze hatókörét és növelje részesedését a piacokon, ahol jelen van. Az Ospătarul alkalmazás felvásárlása egyértelműen mutatja a Hamm elkötelezettségét a helyi piacok és a fejlődés iránt.

Galéria

Fotó: Hamm

A sepsiszentgyörgyi partner éttermek pozitívan fogadták az átalakulást, és támogatásukkal erősítették meg a Hamm alkalmazás és az Ospătarul együttműködését.

A partner vállalkozások hisznek abban, hogy ez a szövetség lehetőségeket és új ügyfeleket hoz nekik, miközben fejlesztik a kiszállítási és rendelési folyamatot.

Ez egyértelműen mutatja, hogy a helyi vállalkozók nyitottan és pozitívan állnak az őket is érintő változások elébe.

Az Ospătarul alkalmazás átalakulása a Hamm márka alá izgalmas új fejezetet nyit a székelyföldi ételrendelési piacon. Az új tulajdonosok elkötelezettsége és összehangolt munkája segíti, hogy az alkalmazás még kényelmesebb és innovatívabb legyen a felhasználók számára.

Ahogy az új időszak elkezdődik, mind a sepsiszentgyörgyi lakosok, mind a vállalkozások izgatottan várják a változásokat, és egy új sikertörténet kezdetét remélik a város gasztronómiai életében.

Galéria

Fotó: Hamm

A Hamm sztori röviden

A Hamm ételrendelő alkalmazás 2020 februárjában indult útjára közel másfél év munka és előkészület után, épp a Covid-19 világjárvány előtt. Már az év nyarán a szállítási szolgáltatás is elindult, az észlelt jelentős igényeknek köszönhetően. Jelenleg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson van jelentőségteljesen jelen, és Sepsiszentgyörgyön kívül jelenleg Marosvásárhelyen folyik az előkészítési fázis.

1. Megváltozott fogyasztói szokások: az ételrendelés mellett már a telefonos bevásárlásra is van lehetőség
2. Telefonos alkalmazás segíti a munkát

Galéria

Fotó: Hamm

Galéria

Fotó: Hamm

Galéria

Fotó: Hamm

Továbbá a Hamm csapata rendszeresen szervez közösségi tipp versenyeket (foci, hoki), rajzpályázatokat, nyereményjátékokat, és még egy saját karikatúra-sorozata is van. Támogatja a közösségi rendezvényeket is mint pl. a Cloud Youth Festival vagy a NyárON Szereda. A közeljövőben egy gasztroműsort tervez indítani Hammer néven, de erről egyelőre többet nem árultak el. Ha nem szeretnél lemaradni semmi újdonságról, kövesd a Hamm Facebook-oldalát. Az alkalmazás letölthető a Play áruházból vagy az Appstoreból.

Galéria

Fotó: Hamm

Galéria

Fotó: Hamm

Az Ospătarul sztori röviden

Az Ospătarul a szó minden értelmében egy helyi étel házhoz rendelési kisvállalkozás, melyet 2019 februárjában indítottak Sepsiszentgyörgyön. Az oldal fejlesztése két évvel korábban elkezdődött, és zajlott folyamatosan az évek során napjainkig, nulláról, helyi szakemberek alkalmazásával, illetve bevonásával.

Céljuk egy olyan hatékony rendszer fenntartása és folyamatos fejlesztése volt, melynek révén a helyi éttermek kínálatát eljuttatták a helyi fogyasztókhoz, ugyanakkor a helyi fogyasztók könnyedén, kényelmesen hozzáférhettek ezen éttermek kínálatához.

Az Ospătarul felület felhasználóinak kiemelkedő ügyfélélmény-kialakítását tartották mindvégig szem előtt. Büszkék rá, hogy a nemzetközi konkurencia többrendbeli megjelenése ellenére – a kezdetektől fogva és mindvégig – piacvezetők voltak és most is azok Sepsiszentgyörgyön.

Galéria

Fotó: Ospătarul

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. augusztus 12., szombat

Eltávolították a Sepsiszentgyörgyre bejáró agresszív medvét

Eltávolították azt az agresszívvá vált medvét, amelyik több sepsiszentgyörgyi háztartásnál is garázdálkodott az elmúlt hetekben.

Eltávolították a Sepsiszentgyörgyre bejáró agresszív medvét
2023. augusztus 12., szombat

Kétéves kislány szenvedett bokatörést Kalibáskő közelében

Bokatöréssel szállítottak kórházba egy kétéves kislányt szombaton délután Kalibáskő közeléből, miután az autó, amelyben utazott, árokba csúszott, majd egy hídfőnek ütközött.

Kétéves kislány szenvedett bokatörést Kalibáskő közelében
2023. augusztus 12., szombat

Terelőutak: a szászrégeni és a segesvári jól, a vásárhelyi csigalassúsággal halad

Szülővárosához, Temesvárhoz hasonlította Marosvásárhelyt és a megyét Sorin Grindenu közlekedési miniszter arra célozva, hogy ott is, akárcsak Maros megyében és a megyeszékhelyen nehezen haladnak a terelőutak elkészítésével, nincsenek alternatív utak.

Terelőutak: a szászrégeni és a segesvári jól, a vásárhelyi csigalassúsággal halad
2023. augusztus 12., szombat

Oszlopnak és kerítésnek csapódva állt meg az autó, kórházba került a sofőr

Az úttestet elhagyva először egy fémoszlopnak, majd egy ház kerítésének ütközött egy jármű szombaton délelőtt Fenyéden. Vezetőjét kórházba szállították.

Oszlopnak és kerítésnek csapódva állt meg az autó, kórházba került a sofőr
2023. augusztus 12., szombat

A bizottsági ellenőrzés napján ingyenes volt a parkolás a Gyilkostón

A gyilkostói főszezonban ingyenesen lehetett parkolni csütörtökön a tó közelében ott, ahol egyébként fizetni kellene ezért, mivel az ezzel megbízott Monturist egy napra minden tevékenységét felfüggesztette.

A bizottsági ellenőrzés napján ingyenes volt a parkolás a Gyilkostón
2023. augusztus 12., szombat

Mentőhelikopterrel szállították el a kétéves kisgyermeket

Súlyos közúti baleset történt szombaton reggel a Segesvárhoz közeli Héjjasfalván, ahol egy személygépkocsi a hídpadkának ütközött. Az autóban két kisgyermek is utazott, egyikük állapota válságos.

Mentőhelikopterrel szállították el a kétéves kisgyermeket
2023. augusztus 12., szombat

Újabb vidéki sportcsarnok építése kezdődik

Jövő héten lát munkához a kivitelező Csíkszentmihályon, ahol az Országos Beruházási Társaság finanszírozásával sportcsarnok épül. Ez a második ilyen létesítmény, amely a csíkszentsimoni után elkészülhet Hargita megyében.

Újabb vidéki sportcsarnok építése kezdődik
2023. augusztus 11., péntek

Vagy kertészetünk lesz, vagy színházunk?

A kulturális és a közintézmények alkalmazottai hetek óta aggódnak, az átlagolvasó pedig napok óta azt látja, hogy az internet tele van a színészek siránkozásaival. Elmagyarázzuk, hogy mi készül, mitől ideges mindenki.

Vagy kertészetünk lesz, vagy színházunk?
Vagy kertészetünk lesz, vagy színházunk?
2023. augusztus 11., péntek

Vagy kertészetünk lesz, vagy színházunk?

2023. augusztus 11., péntek

Pénzt lopott egy idős embertől az utcán

650 lejt tulajdonított el egy idős férfi erszényéből Marosvásárhelyen egy petelei, 40 éves férfi, akit pénteken azonosított és vett őrizetbe a rendőrség.

Pénzt lopott egy idős embertől az utcán
Pénzt lopott egy idős embertől az utcán
2023. augusztus 11., péntek

Pénzt lopott egy idős embertől az utcán

2023. augusztus 11., péntek

Kamion sodródott át a szembesávba, hárman megsérültek

Baleset miatt zárták le egy órára a forgalom előtt a Borszék felé vezető útszakaszt Maroshévízen péntek délben. Egy nyergesvontató ütközött két járművel, hárman sérültek meg.

Kamion sodródott át a szembesávba, hárman megsérültek
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM