Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Hivatalosan is elrajtolt a VIBE

Szász Cs. Emese 2019. július 04., 16:55

Több ezer fesztiválozóval már szerdán este elrajtolt a 3. VIBE Fesztivál a Maros-parton, csütörtökön délben pedig hivatalosan is megnyitották Marosvásárhely legújabb fesztiválját. Minden idők legnagyobb fesztiváljára számítanak, amit a remények szerint idén először az eső is kímélni fog.

A sátortárborban egyre kevesebb a hely Fotó: Haáz Vince

Már szerdán este folyamatosan érkeztek a fesztiválozók a Maros-partra, sokan vonattal, stoppal, autóbusszal utaztak Marosvásárhelyre, és a fesztivál idején a kempingtáborban sátoroznak, így a nulladik nap sokak számára a sátorhúzásról szólt, majd az ismerkedés, bemelegítő bulik is megtörténtek.

Csütörtök délben hivatalos megnyitót tartottak a VIP-sátorban, ahol a főszervezők mellett a fesztivál létrejöttét támogató önkormányzatok vezetői, képviselői is szóltak.

Enni és inni Fotó: Haáz Vince

Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató kifejtette, már az eddig belépett fesztiválozókon és a sátortábor telítettségén is látszik, hogy

idén minden eddiginél többen lesznek a VIBE Fesztiválon,

amely ezúttal hat zenei helyszínnel, számos nagy nemzetközi és magyarországi fellépővel, na meg tartalmas nappali programokkal várja a fesztiválozókat.

Fotó: Haáz Vince

Borzási Sarolta, a VIBE Koli programkoordinátora arról beszélt, hogy a fesztivál tudásfóruma egyben a rendezvény sikersztorija is, hiszen annak idején kissé félve fogtak neki előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket szervezni egy zenei rendezvényen, de a tapasztalat azt mutatja, van igénye erre is a fesztiválozó fiataloknak.

Idén 106 előadót számláltunk. Igyekszünk hazai és magyarországi sikersztorikat bemutatni a fiataloknak, példaképeket állítani eléjük

– mutatott rá a programkoordinátor.

Hivatalos megnyitó hivatalosságokkal és főszervezőkkel Fotó: Haáz Vince

A Maros megyei tanács elnökeként Péter Ferenc a fiatal szervezőbrigád kitűnő munkáját dicsérte, és abbeli örömének adott hangot, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a fesztivál iránt, amit érdemes támogatni. „Ezzel a rendezvénnyel a fiatalokba, a jövőbe fektetünk” – hangsúlyozta a tanácselnök.

A szervezéshez gratulált a polgármester tanácsadója, Claudiu Maior is, aki szerint nemcsak hogy minden évben nő egy kicsit a fesztivál, de már szerinte „a VIBE túllépett a Félszigeten is”.

Nulladik nap. Sorban állnak a fesztiválozók Fotó: Haáz Vince

Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere idén is mint házigazda szólt, hiszen területileg ezúttal is a megyeközpont melletti község telkén zajlik a fesztivál. A polgármester arról beszélt többek közt, milyen jó, hogy nemcsak koncertek zajlanak ezen a rendezvényen, hanem egyéb tartalmas programok is, így igazán tudnak töltekezni a fiatalok.

A VIBE Fesztivál több mint száz zenei fellépővel hat zenei helyszínen várja a fesztiválozókat egészen vasárnap estig, hétfő hajnalig. Olyan nemzetközi nevekkel lehet bulizni, mint amilyen a Lost Frequencies vagy a dubstep műfajban alkotó Modestep DJ Set, Alle Farben német lemezlovas vagy a brit Foreign Beggars is.

Kezdeti lazaság Fotó: Haáz Vince

De a magyar zenei élet krémje is a Maros-parton lesz: a Punnany Massif, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Follow the Flow, illetve visszatér a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, Intim Torna Illegál és a Kistehén is. Ott lesz a hip-hop képviseletében Saiid, NB és persze a Bëlga. Az X-Faktor győzteseiről sem feledkeztek meg a szervezők, a VIBE-on ott lesz a hazai kedvenc USNK.

A programból a vibefestival.ro oldalon lehet szemezgetni.

https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_02_04_hv.jpg
Fotó: Haáz Vince
https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_01_12_hv.jpg
Irány a kemping Fotó: Haáz Vince
https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_01_11_hv.jpg
Érkeznek a fesztiválozók Fotó: Haáz Vince
https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_01_09_hv.jpg
Fotó: Haáz Vince
https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_01_04_hv.jpg
Fotó: Haáz Vince
https://media.szekelyhon.ro/pictures/vasarhely/aktualis/2019/06_julius/o_vibe_0_nap_01_02_hv.jpg
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat