Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hatodik alkalommal hívják haza a marosvásárhelyieket

Szász Cs. Emese 2018. június 21., 17:03
HIRDETÉS

A visszaszámlálás elkezdődött: jövő hétvégén zajlik hatodik alkalommal a marosvásárhelyiek világtalálkozója, idén először hetekkel hamarabb, mint a Vásárhelyi Forgatag. A világtalálkozó a vásárhelyiségről szól a vásárhelyieknek és az elszármazottaknak.

Archív Fotó: Boda L. Gergely

Június 30-án, szombaton délelőtt kezdődik a marosvásárhelyiek világtalálkozója, amely igyekszik a saját hagyományainak is megfelelni és közben megújulni. A találkozó résztvevői megpróbálják ezúttal is belakni a Kultúrpalotát. A kétnapos találkozó szombaton reggel tíz órától rögtön egy kiállításmegnyitóval kezdődik az előcsarnokban, ahol 12 ismerős arcot láthatnak majd fényképeken az érdeklődők.

HIRDETÉS

Olyan arcok ezek, akik sok éve teszik a dolgukat, de nem biztos, hogy rivaldafénybe kerültek eddig, legyen az például egy ismert optikus vagy egy alapítvány vezetője. Olyan embereket kerestünk, akik példák lehetnek a mai fiataloknak”

– mondta a kiállításról Kányádi Orsolya szervező.

Rögtön a kiállításmegnyitó után kezdődik a világtalálkozó egyik legérdekesebbnek tűnő pontja, amikor vásárhelyi sikertörténeteket igyekeznek bemutatni. „Összesen nyolc személyt hívtunk meg erre a programpontra, négy Marosvásárhelyen élőt, négy olyant pedig, aki innen elszármazott. Szempont volt, hogy olyan emberek legyenek, akik fiatalos lendülettel dolgoznak az élet különböző területein” – mondta Kirsch Attila, a világtalálkozó főszervezője. Hozzátette:

a meghívottak közt van ismert családfakutató, olyan fiatal hölgy, aki Brüsszelben irodavezetője egy parlamenti képviselőnek, van olyan, aki divatmagazin újságírója Budapesten, de olyan is, aki négy éve már a vásárhelyi hajléktalanszállón dolgozik

– hogy csak néhányat említsünk.

A sikertörténetek után a hagyományos gála sem marad el a programból, szombaton 17 órától kórus, táncosok, zenekar is szórakoztatja a jelenlévőket, akik rendszerint zsúfolásig megtöltik a Kultúrpalotát.

A kétnapos világtalálkozó vasárnap ünnepi szentmisével zárul a Keresztelő Szent János Plébániában, majd egy közös reggelivel vesznek búcsút egymástól a találkozó résztvevői a Deus Providebit Házban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS